Bagaimana cara untuk menghilangkan kedutan: kaedah yang berkesan untuk menyelesaikan masalah

Setiap wanita ingin kelihatan menarik. Jadi sentiasa menghabiskan banyak waktu dan usaha untuk tetap muda dan cantik.

bagaimana cara untuk menghilangkan kedutan

Dengan umur, kedutan menjadi lebih jelas, dan tenaga untuk berurusan dengan mereka mengambil lebih banyak. Oleh itu, soal bagaimana untuk menghilangkan kedutan adalah sangat penting.

Sebab

Langkah pertama adalah untuk mengetahui kenapa kedutan muncul. Semua kerana di mana ia adalah lebih efisien untuk berurusan dengan masalah, tahu asal-usulnya. Kedutan mulai membentuk akibat proses penuaan, ia adalah sangat biasa. Dalam kulit menjadi kurang elastin dan jadi epidermis kehilangan kelenturan dan ketegasan.

Garis rambut asid dengan umur, juga menjadi lebih kecil. Ia bertanggungjawab untuk memastikan bahawa kulit selalu mempunyai cukup kelembapan. Hasilnya, kehilangan asid membawa kering kulit dan mempercepatkan proses penuaan.

Ada beberapa faktor yang menyumbang untuk masalah ini:

 1. Miskin tidur, insomnia, tetap kekurangan tidur;
 2. Tetap bimbang dan banyak tekanan;
 3. Tabiat buruk;
 4. Penjagaan kulit yang salah atau tidak mencukupi;
 5. Tetap pengaruh sinar ultraviolet;
 6. Berlebihan ekspresi muka.

Ini adalah alasan utama. Ada faktor lain yang memburukkan lagi keadaan kulit, termasuk persekitaran miskin dan miskin diet.

Pencegahan

Dalam usaha untuk menurunkan risiko pesat penampilan kedutan pada wajah, dan juga perlahan pembangunan sudah sedia ada harus mematuhi langkah-langkah pencegahan:

 1. Cobalah untuk berpegang untuk nutrisi yang tepat. Termasuk dalam diet anda lebih sayur-sayuran dan buah-buahan. Menu anda harus produk susu, dan ikan. Kulit sentiasa di perlu vitamin dan mineral yang berguna;
 2. Minum lebih banyak air. Para oider anda dapatkan, semakin sukar untuk kulit anda untuk mengekalkan kelembapan. Untuk mengekalkan baki air yang baik dalam epidermis anda harus minum setiap hari lebih banyak air;
 3. Parit kebiasaan sihat. Atau menjaga mereka untuk minimum. Kerana Merokok dan minuman beralkohol hanya mempercepat proses penuaan kulit;
 4. Menggunakan alat yang melindungi dari matahari. Ketika anda berada di bawah matahari pastikan untuk memohon pada kulit ubat. Dan untuk mengelakkan penampilan di bawah mata kaki disarankan untuk memakai cermin mata hitam;
 5. Berhati-hati dan betul mengambil semua cara untuk menjaga kulit. Tergantung pada seberapa baik akan melihat wajah anda.
keluarkan kedutan urut

Urut

Mempertimbangkan soal bagaimana untuk menghilangkan kedutan harus mengetahui semua cara anda dapat membantu. Urutan adalah salah satu yang paling berkesan mengurangkan kedutan. Ia benar-benar membantu menghilangkan umur perubahan yang berkaitan dengan kulit, dan mengurangkan baik-baik saja. Yang paling sering digunakan peach, kelapa atau minyak zaitun. Semua produk-produk ini membantu untuk mengembalikan dan menjaga keseimbangan air di epidermis dan melembabkan kulit.

Ia harus berkata tidak disarankan untuk melakukan urutan, banyak untuk uli atau SAPU kulit yang boleh membawa kepada kemerosotan yang stretch. Hati-hati menjalankan prosedur, melakukan sentuhan ringan, mengetuk dan mengusap bergerak dari pinggir ke pusat.

Pengisian untuk muka

Kedutan membantu untuk menghilangkan muka gimnastik. Ia amat berguna untuk wanita yang Matang. Semua kerana dengan usia otot-otot di muka kehilangan bekas nada dan mula mengintai pertama tanda-tanda penuaan. Muka latihan dilakukan di rumah saat ia adalah yang paling mudah. Anda tidak perlu banyak usaha, banyak masa atau kos kewangan. Untuk menjalankan harus kerana ia berkesan untuk melicinkan keriput di sekitar mata dan mulut dan di dahi dan pipi.

Kecantikan

Prosedur seperti itu juga menyumbang untuk penghapusan berkesan kedutan pada wajah. Kosmetologi menawarkan pelbagai pilihan untuk menghapuskan keriput di sekitar matanya, antara kening, di bibir. Sekarang ada banyak modern dan berkesan anda harus mempertimbangkan setiap daripada mereka secara terperinci.

Suntikan dan suntikan

Untuk menghapuskan kedutan yang digunakan berikut suntikan:

 1. Botox. Boleh dipercayai dan cara yang berkesan untuk menghapuskan kedutan. Botox botulinum toxin, yang merenggangkan dan melicinkan otot dan mencegah mereka kontraksi. Ini bahan mempunyai komposisi yang serasi dengan darah. Ini membolehkan kau untuk menjalankan prosedur tidak kira umur. Selepas enam bulan atau setahun Botox hanya akan larut dalam darah. Prosedur membolehkan untuk menghilangkan nasolabial kedutan, berkerut lipatan, dan keriput di leher;
 2. Garis rambut asid, elastin dan kolagen. Ini bahan-bahan sudah di epidermis, tetapi dengan usia mereka menjadi kurang. Suntikan itu adalah bertujuan untuk pemulihan kulit;
 3. Ubat-ubatan yang berasaskan sintetik. Suntikan itu sangat kompleks dan hanya harus dilakukan oleh seorang ahli kecantikan yang banyak pengalaman. Semua kerana hasilnya tidak akan hilang dan akan kekal. Oleh itu, apa-apa kesilapan kecantikan boleh menyebabkan di bawah kulit anjing laut.

Kulit kimia

Kaedah terdiri di menggunakan kompaun khas untuk membuang lapisan atas sel-sel kulit dan mempercepatkan proses mengemas mereka. Sebahagian besarnya hasil prosedur bergantung pada kemahiran dan alami kecantikan. Jika anda memegang kulit kimia dan menghilangkan atas kulit dengan betul, anda boleh menerima terbakar. Selain mengembalikan epidermis selepas prosedur dalam 14 hari. Ia harus berkata prosedur ini berkesan membantu untuk menghilangkan bintik hitam.

topeng muka terhadap keriput

Kaedah yang dijalankan

Kaedah ini terdiri memegang kulit pelapisan dengan laser. Mempunyai prinsip yang sama dengan kulit kimia. Menggunakan metode ini juga membuang lapisan atas kulit dan pencetus semula. Bagaimanapun, ini kaedah agak lebih rendah. Pada masa yang sama, proses pemulihan epidermis mengambil masa kurang daripada 14 hari.

Dengan bantuan pelapisan laser yang menggilap kulit. Menggunakan denda kristal aluminium oksida. Mereka menutup kulit. Ia harus berkata komposisi epidermis benar-benar tidak berbahaya. Dan kemudian kristal ini adalah dibuang bersama-sama dengan sel-sel kulit mati dengan pam vakum. Mengamplas itu membantu untuk menghilangkan dari berbagai tempat di muka, nipis bekas luka, bintik-bintik dan membantu ketatkan liang.

Buatan sendiri dan mereka komponen

Di samping itu untuk prosedur kosmetik pada kulit harus dijaga di rumah. Rawatan untuk kulit peremajaan boleh dilakukan di rumah, dengan menggunakan topeng khas sendiri dibuat dari bahan alami. Semua produk yang digunakan harus diperkaya dengan vitamin dan mineral yang berguna, semua yang kurang dalam kulit semasa penuaan.

Lotion untuk kedutan

Anda perlu satu set herba termasuk chamomile. Ia harus menambah St. John dan warna kapur. Tambah semua herba dalam kontainer di sudu dan tuangkan beberapa cangkir air mendidih. Tunggu sehingga sup infusi, kira-kira 30 minit. Kemudian menambah dua sudu vodka dan campuran. Sup maka ketegangan dan tunggu sehingga ia sejuk. Yang menyebabkan lotion lap hadapi setiap hari 2 kali sehari.

Topeng dengan aspirin

Kau akan membutuhkan 2 tablet aspirin, mencampur dengan sedikit air. Tambah satu sendok teh campur madu dan memohon topeng di wajah. Selepas 10 minit, anda perlu membersihkan wajah anda dengan gosok dan mencuci. Itu adalah disarankan untuk menggunakan topeng ini. Jika kedutan yang mendalam, bulan pertama beberapa kali seminggu, kemudian 1 kali. Tidak sementara sangat kedutan yang mendalam, anda harus melakukan aspirin topeng seminggu sekali.

Topeng dengan kanji

Ambil kering kanji kentang sudu dan larut dalam segelas air. Tuangkan setengah Secawan air mendidih dan meletakkan mendidih sehingga kanji menjadi terlalu kaku. Biarkan sejuk dan menambah 4 sudu segar carrot, satu sudu krim asam. Semua bahan-bahan yang benar-benar dicampur. Topeng digunakan untuk kulit nipis. Setelah 30 minit ia harus dibersihkan. Itu adalah disarankan untuk melakukannya sekali seminggu.

topeng yang berkesan

Topeng ini membenarkan anda untuk membuat kuat yang kedutan kurang jelas, tidak terlalu jauh untuk berjalan lancar. Juga mereka yang sesuai seperti tetap menjaga kulit di muka, keluarkan kantong di bawah matamu, evens nada di dagu, hidung dan sebagainya.

Apabila betul dipilih penjagaan kulit anda akan dapat untuk menggantung pembangunan ada kedutan dan mencegah penampilan baru. Ingat bahawa kulit menjaga orang-orang harus menyeluruh dan tetap. Hanya kemudian anda akan mencapai maksimum kesan.