Topeng dengan gelatin untuk kulit anda adalah resep untuk menghilangkan kedutan

Tentang kemungkinan penggunaan gelatin dalam memasak diketahui hampir setiap wanita, tetapi hakikat bahawa komponen ini boleh digunakan sebagai produk yang berkesan kosmetik, tahu tidak jauh sekali.

topeng gelatin

Gelatin digunakan dalam penyediaan topeng kosmetik untuk membantu mempromosikan pembersihan, pemutihan dan kulit peremajaan, dan secara aktif menentang proses penuaan kulit dan kulit berminyak berlebihan.

Selain itu, topeng gelatin dari kedutan boleh bersedia secara bebas dari bahan-bahan sedia ada, menjadikannya mudah dan murah buatan sendiri kecantikan.

Bagaimana berguna topeng berdasarkan gelatin?

Gelatin – split kolagen, utama protein yang mempengaruhi kekenyalan dan ketegasan kulit. Dengan umur, wanita menghadapi kelemahan ramuan ini, yang ditunjukkan dalam penuaan dan layu kulit.

Ramai pakar berkeras bahawa topeng agar terhadap keriput lebih berkesan daripada buatan baru krim kolagen. Fakta yang menghasilkan kolagen hadir sebagai molekul besar, dapat memberi hanya dangkal pengaruh.

Molekul-molekul kolagen di gelatin dapat menembus kulit untuk lebih berkesan penyelesaian masalah.

Gelatin muka topeng terhadap keriput adalah pilihan yang biasa bagi pemilik penuaan, berkedut, kendur dan tidak boleh berubah kulit. Hasil memakai topeng adalah mencerahkan tempat dengan usia pigmentasi dan bintik-bintik, dan liang.

Dalam segi biasa menggunakan produk yang akan mampu untuk mencapai meratakan kedutan, memperbaiki keadaan kulit dan kulit secara Umum.

Popular resep gelatin

Berdasarkan terhadap keriput boleh dimasak menggunakan makanan, yang menggabungkan perlu untuk menyediakan gelatin dasar.

Ini kering gelatin untuk 1 besar dicampur dengan air di bilik suhu dalam jumlah yang tidak lebih daripada separuh daripada kaca. Anda perlu menunggu sampai bengkak, selepas itu campuran harus dipanaskan dalam mandi air sehingga massa homogen tanpa ketulan.

Topeng susu dan gelatin

Topeng ini sangat lembut dan telah berkhasiat dan pelembab kesan pada kulit. Topeng gelatin terhadap keriput, yang dimasak dengan susu, tidak boleh digunakan hanya untuk menyelesaikan masalah penuaan, tetapi juga tetap oleh pemilik jenis kulit kering.

Resep topeng ini agak mudah. Ini kering gelatin, tuangkan susu, bukan air, berikut bahagian atas. Selepas membubarkan gelatin, alat yang harus digunakan untuk kulit yang bersih dan pergi selama setengah jam.

Untuk menyediakan topeng ini bukan susu anda boleh menggunakan krim, untuk meningkatkan kulit makanan di dalam kenderaan itu adalah disarankan untuk menambah madu atau mentega cair dalam jumlah yang tidak lebih dari 1 sudu.

gelatin

Topeng muka gliserin dan gelatin

Cepat penyelesaian yang berlebihan kekeringan kulit, kehilangan kelenturan dan ketampanan akan menggunakan topeng dengan gliserin dan gelatin dari kedutan. Langkah pertama adalah untuk mempersiapkan gelatin-berdasarkan, yang selepas bertenang ia adalah perlu untuk menambah gliserin (1 besar).

Komponen ini boleh didapati dalam hampir mana-mana farmasi. Kemudian teliti pukul satu telur putih dan campurkan dengan yang gelatin berdasarkan.

Menggunakan alat yang terhasil disarankan untuk dibersihkan wajah dan leher untuk kira-kira setengah jam. Selepas masa ini topeng harus dibersihkan, dan moisturise kulit anda dengan krim berkhasiat.

Timun dan gelatin

Tonik yang sangat baik kesan yang terkenal dengan gelatin dari kedutan, yang dimasak dengan tambahan timun. Ulasan dari banyak pemakai adalah bukti terbaik. Tetap menggunakan alat ini menyumbang untuk kesegaran kulit, meningkatkan kulit dan menghilangkan kendur.

Untuk mendapatkan kosmetik untuk menjengkelkan timun dan menggunakan kain untuk memisahkan cecair. Itu agar-agar dasar perlu untuk menyediakan menggunakan 2 besar. komponen utama, dicairkan susu dalam jumlah 3 sudu.

Campurkan dibubarkan gelatin harus dihangatkan di dalam air mandi dan selepas bertenang dicairkan dengan jus timun. Di muka ubat itu adalah disarankan untuk menyimpan setidaknya setengah jam.

Topeng madu, lemon dan gelatin

Krim dengan gelatin, madu dan lemon lebih efektif dalam memerangi kulit perubahan, bearing watak umur. Ini adalah disebabkan oleh tonik kesan lemon, dan nutrisi sifat madu. Dalam hal ini, topeng boleh menggunakan semua wanita, tidak kira jenis kulit.

Dalam kes ini, untuk persediaan agar-agar dasar ia adalah lebih baik untuk menggunakan air. Panas madu dan jus lemon dalam jumlah 1 sudu ditambah sedikit sejuk gelatin-berdasarkan. Campuran yang digunakan di muka selama 20 minit.

Topeng dengan karbon dan gelatin

Agak popular lagi topeng gelatin dari kedutan. Itu resep melibatkan menambah gelatin-berbasis karbon tablet. Oleh itu, bergantung pada ciri-ciri kulit untuk penanaman gelatin, anda mungkin lebih suka jus Apel atau susu.

Oleh itu, berminyak atau gabungan kulit adalah lebih baik untuk merawat Apple atau jus jeruk, dan dalam hal peningkatan kering kulit adalah lebih sesuai susu.

Dalam proses bersiap agar-agar pangkalan harus dipandu oleh ditubuhkan bahagian, dan selepas bertenang campuran anda perlu menambah 2 dihancurkan tablet arang aktif. Bercampur dengan teliti komponen harus digunakan untuk menghadapi dan tetap kepada mutlak kering.

Topeng ini adalah unik di bahawa ia tidak hanya memperlambat proses penuaan kulit tetapi juga aktif melawan bintik-bintik hitam dan jerawat. Dengan permohonan tetap bisa memperbaiki keadaan kulit terdedah kepada kulit berminyak, kotoran, tersumbat liang dan radang.

Dan untuk kesan yang lebih besar adalah disarankan untuk memohon satu cara untuk pra-kukus kulit wajah.

topeng gelatin tvoroga

Topeng keju dan gelatin

Untuk intensif makanan dan penghidratan adalah disarankan untuk menggunakan topeng gelatin atas dasar keju. Ini kering gelatin perlu dicampur dengan susu di nisbah 1:2 dan menunggu 20 minit membengkak besar-besaran. Selepas pemanasan dalam air mandi dan sejuk untuk menghasilkan seragam dasar harus berkata ke dadih dalam jumlah 1 besar.

Bercampur dengan teliti massa adalah disarankan untuk menjaga pada wajah untuk tidak lebih dari 30 menit, kemudian bilas bawah hangat air yang mengalir.

Agar-agar topeng dari kedutan: penting tips untuk menggunakan

Gelatin untuk menghadapi terhadap keriput disarankan untuk menggunakan apabila:

  • ketiadaan jelas kontur wajah;
  • masalah dagu;
  • bayangan kelabu kulit dan kehadiran kuning;
  • kandungan lemak tinggi kulit.

Tapi dalam proses menggunakan alat ini berkesan tidak harus lupa tentang langkah-langkah keselamatan dan kontra yang sedia ada. Jadi, dengan hati-hati harus datang dengan penggunaan dana untuk pemilik kering kulit jenis, seperti yang ada kes kejadian mengelupas dan kemerosotan kulit.

Topeng gelatin dari kedutan tidak dimaksudkan untuk permohonan ke kawasan mata. Juga tidak disarankan untuk digunakan pada kulit dengan luka-luka yang boleh menyebabkan iritasi, alergi ruam.

Hari ini semakin digunakan topeng gelatin dari kedutan bukan Botox. Dan ini popularitas tidak mengejutkan, karena keuntungan seperti mampu dan cara yang murah untuk berhadapan dengan perubahan yang berkaitan dengan usia dan terbukti oleh bersedia topeng menggunakan itu di atas mudah, ia adalah yang mudah untuk membuat.