Bagaimana cara untuk menghilangkan dahi kedutan

Ia memalukan saat pertama kedutan pada dahi berlaku pada usia yang agak muda dan setiap tahun menjadi lebih jelas. Tapi berita baiknya adalah: moden kecantikan formula ini dapat jauh kelewatan penampilan mereka, memberikan pencegahan penuaan.

Nilai kedutan: firasat

Dengan setiap kedutan pada wajah yang berkaitan kenangan saya dan rahsia — kedengarannya sangat romantis. Tetapi segala-galanya dalam hidup adalah berbeza: pertama tanda-tanda garis melintang di dahi anda membuat kamu stress. Menurut firasat, sains menentukan jenis personaliti di luar ciri-ciri wajah, kedutan bisa tahu banyak tentang kita.

"G untuk menentukan sifat kedutan tersenyum. Tapi konsep "muka nada" doktor jangan membantah". Fenomena ini berkaitan dengan lokasi kedutan pada wajah. Meniru nada adalah dua jenis.

Bagaimana cara untuk menghilangkan dahi kedutan
 1. Positif mempunyai ciri-ciri mendatar keriput di sekitar matanya dan dahi — mereka menunjukkan umur, tetapi tidak perubahan ekspresi wajah.
 2. Negatif dinyatakan dalam bentuk tegak kedutan antara kening, nasolabial lipatan, kedutan sekitar mulut. Ia adalah garis-garis ini yang memberi muka suram dan menyedihkan ungkapan, hanya sukar untuk menyesuaikan diri.

Bagaimanapun, untuk watak manusia meniru nada adalah tidak relevan. Selepas semua "senyuman" boleh tidak hanya sangat positif orang-orang, tetapi juga orang-orang yang telah kesulitan melihat. Dan membosankan lipatan nasolabial — tidak selalu tanda yang selamanya tidak berpuas hati membosankan, kadang-kadang ia adalah satu gejala ma".

Menyebabkan kerutan di dahinya

Kedutan pada dahi adalah dibentuk untuk beberapa alasan. Beberapa dari mereka bergantung pada kita. Dengan seluruh kami bisa melawan.

Genetik kecenderungan

"Genetik menentukan tentang 20% perubahan yang berkaitan dengan usia. 80% — pengaruh negatif faktor luar. Bagaimanapun, genetik bergantung pada ciri-ciri seperti itu sebagai bentuk tengkorak, yang menentukan sifat perubahan di muka dengan usia". Untuk wanita rusia untuk penuaan apabila seseorang itu "pergi" ke bawah, membentuk flews dan dagu.

Ungkapan aktiviti

Ekspresi wajah — salah satu utama menyebabkan keriput, terutama dahi. Jadi tabiat untuk berkerut atau untuk merusak dahi boleh diletakkan dalam kategori yang berbahaya.

Tabiat buruk

Jika anda tidak menghitung obsesif ungkapan dan tabiat untuk kembali ke tangan kuil, Merokok dan tidak sihat juga menjejaskan keadaan kulit. Merokok merosakkan pinggiran peredaran, dan ini menafikan tisu nutrisi. Muka menjadi membosankan, garis muncul tanpa cair, dan kemudian sepenuhnya kedutan. Selepas tidak munasabah yang ketat diet , kulit tidak punya waktu untuk duduk dengan standard "baru" kurus orang, akhirnya kening diturunkan, dahi dilindungi dengan baik kedutan.

Gaya hidup

Tetap tekanan, kurang tidur, suasana tercemar, cahaya ultraviolet — semua ini secara beransur-ansur membawa perubahan yang berkaitan dengan usia. Di samping itu, penampilan kedutan pada dahi menyumbang untuk tabiat tidur muka ke dalam bantal dan pada permukaan yang keras (sendiri lengan atau payudara lelaki).Dalam kedudukan ini lebih teruk bekalan darah, yang mempengaruhi malam yang penuh pemulihan dan membawa ubah bentuk tisu.

Pencegahan

Proses penuaan tidak membatalkan dan tidak berhenti — tetapi ia boleh terlewat. Berikut adalah apa yang anda butuhkan.

Minum lebih banyak air

Setiap hari minum setidaknya 2 liter tulen bukan air bergas. Hitam teh, kopi, jus, sup tidak masuk hitungan. Kecuali adalah teh hijau.

Untuk memantau diet dan nutrisi

"Lean on segar sayur-sayuran dan buah-buahan mengandungi antioksidan. Ia adalah penting untuk makan berminyak ikan, sumber asid lemak. Salad yang lebih baik mengisi dengan minyak sayur-sayuran, yang kaya dengan omega-3, -6 dan -9 lemak". Tapi penggunaan mudah karbohidrat adalah lebih baik untuk had. Berhati-hati teh dan kopi yang kuat — mereka mempromosikan pembuangan cairan tubuh dan boleh memburukkan lagi dehidrasi kulit.

Nilai kedutan

Untuk mewujudkan tidur malam

Cuba untuk pergi ke tempat tidur selambat-lambatnya 23.00. Istirahat malam perlu sekurang-kurangnya 7-8 jam, tetapi tidak lebih daripada 9 jam, menurut terbaru data ilmiah.

Untuk menghindari tekanan

Cadangan ini adalah sukar untuk melaksanakan, tapi masih. Mendaftar untuk kursus yoga atau Pilates, bermeditasi lebih sering, dan dalam situasi yang sukar untuk resort untuk bernafas dan bersantai latihan. Ini pendekatan yang akan mengajar anda bagaimana untuk berurusan dengan situasi yang sukar dengan kerosakan-kurangnya ke luar.

Untuk bermain sukan dan menghabiskan lebih banyak waktu di udara

Senaman yang munasabah adalah penting semata-mata kerana mereka sokongan metabolisme dengan umur akan melambat. Dan jangan lupa bagaimana untuk berjalan-jalan. Norma adalah 10 000 langkah-langkah di hari.

Untuk menyediakan kualiti kulit penjagaan

Pertama pelembap kau boleh membeli ini di 15-16 tahun, pencegahan anti-umur — 24-25, seperti jika di belakang 30 tahun ulang tahun, jangan lupa tentang harian biasa kelembapan. Topeng dengan garis rambut asid dua kali seminggu akan meningkatkan efisiensi rawatan.

Untuk melakukan latihan untuk muka

"Menguatkan otot-otot wajah-bangunan. Hal yang utama adalah untuk latihan secara teratur. Di Internet, anda akan menemukan banyak video mengajar gimnastik untuk muka, dalam bentuk yang boleh diakses."

Cara untuk memerangi dahi kedutan

Jika kerutan di dahinya disebut namun tidak terlalu banyak, anda boleh mendapatkan kosmetik produk dengan menegangkan dan melicinkan. "Dalam hal ini, bila kedutan sudah sangat nyata, sesuai pencegahan teknik suntikan. Prosedur kosmetik dibawa keluar dalam dua peringkat pertama botulinum melumpuhkan dahi, dan di 1-2 minggu terutama dalam kecacatan dipenuhi pengisi".

Suntikan boleh mengangkat alis, meratakan lipatan, untuk menghentikan sentiasa berkerut atau kedutan dahi. Kadang-kadang tembakan kecantikan membuat walaupun wanita muda dengan alih meniru untuk mencegah.

Bagaimana cara untuk menghilangkan dahi kedutan

Semua kaedah melawan kedutan dikurangkan untuk kosmetik dan salon-hati, serta plastik.

Kecantikan

Formula ini meningkatkan sintesis kolagen dan elastin. Kejuaraan menjaga krim dan serum berdasarkan:

 • peptida dan gula;
 • komponen dengan botulinum kesan (Argireline);
 • vitamin C;
 • retinol.

Biasanya, pembuat perlengkapan produk dan adil dos komponen untuk segera wajah (dengan silikon atau Bogo lilin), karena lipatan kecil cukup mudah untuk menyelaraskan visual.

Face

Salon perawatan

Di salon kau akan akan ditawarkan tersebut prosedur.

 • Urut.Ada berkesan mengangkat urut (buccally) dan pijat, santai otot.
 • Suntikan. Jika lipatan sudah cukup mendalam, itu kawasan mengisi pengisi berdasarkan berat molekul yang tinggi garis rambut asid.
 • Kaedah perkakasan. Sebagai contoh, pecahan thermolysis. Kadang-kadang ini prosedur Tambahan plasma-mengangkat. Oleh dirinya sendiri, ia hampir tidak kesan meremajakan, tetapi membenarkan anda untuk mengekalkan dan memanjangkan kesan cara lain.
 • Pembedahan plastik. Di kasus yang ekstrem, masih selesa dahi angkat. Operasi ini adalah agak trauma, dalam garis rambut mungkin kekal kesan. Tapi ini adalah satu-satunya cara yang membolehkan kau untuk menaikkan kening dan licin kulit.

Bagaimana untuk membuang kedutan dengan urutan

Ada beberapa sangat mudah pergerakan yang anda boleh mengulangi di rumah tanpa risiko untuk meregangkan kulit.

Apa urutan muka dilakukan hanya selepas menggunakan krim atau minyak, tetapi di mana-mana tidak kering kulit! Setelah alat telah diserap, prosedur yang harus berakhir.

 • Sedikit krim perlahan-lahan menyebarkan pada kulit dahi dari pusat ke pinggir, dan kemudian meneruskan kepada bentuk terperinci kawasan yang dikehendaki.
 • Jika ia kedutan antara kening, jari telunjuk dan jari tengah tangan kiri, tekan kulit untuk tulang-tulang tengkorak. Jadi kawasan kedutan selama-lamanya tetap, tetapi dilihat di antara jari-jari dan boleh didapati secara urut.
 • Kemudian dengan jari tangan kanan mulai perlahan-lahan GOSOK dan licin di luar berkerut lipatan, bergerak di dari sisi ke sisi (tegak lurus ke arah kedutan). Kulit mungkin ringan menggigit, mengumpulkan dalam lipatan (juga tegak lurus ke kedutan).
 • Jika bimbang tentang kedutan mendatar, menetapkan mereka di antara jari-jari tangan kirinya, mencoba untuk melakukan pergerakan supaya mereka tidak mengikuti arah kejadian kedutan.
 • Pada akhir prosedur, ibu jari diletakkan di bawah kening, angkat gerbang di atas mata (pada masa yang sama cuba untuk melawan saya sendiri jari, berjuang untuk menurunkan kening).
 • Kesimpulannya, melakukan latihan "Hujan": ketik kulit dengan jari, membayar perhatian khusus untuk daerah sekitar mata. Ia sempurna melemaskan otot-otot.
Facial

Komposisi kosmetik terhadap keriput

 1. Garis rambut asid — salah satu yang terbaik hidro-kunci.
 2. Peptida (gula atau kompleks khas) mempunyai kesan merangsang pada tanda-tanda — sel-sel yang menghasilkan molekul protein rangka kulit, kolagen dan elastin.
 3. Retinol adalah antioksidan yang mempunyai kuat keratolitik (update) berlaku, memungkinkan anda untuk mengisi kedutan dan memperbaiki kulit, sangat menyegarkan epidermis dan dermis.
 4. Vitamin C melindungi tisu dari oksida tekanan, merangsang sintesis kolagen dan elastin, mempunyai depigmenting kesan.
 5. Adenosina menghalang mikro-kontrak serat otot kulit, santai kedutan.
 6. Asid lemak — antioksidan adalah elemen struktur sel membran, sering di krim dengan minyak.
 7. SPF penapis melindungi kulit dari radiasi ultraviolet dan radikal bebas.

Kosmetik

Sekarang menghasilkan satu set formula yang bertanda "kedutan", tapi yang nyata kesan hanya orang-orang yang jangka panjang kontak dengan kulit. Apa bahan-bahan dan jenis media anda harus membayar perhatian?

 1. Untuk pembersih. Selamat datang di sini melembutkan air tambahan dan antioksidan. Tetapi pada peptida dan eksotik ekstrak dalam komposisi dana ini tidak boleh membayar perhatian.
 2. Pembersihan kulit. Sesuai mengelupas berdasarkan asid buah-buahan, atau dos rendah retinol. Pilihan yang baik produk kecil dengan polimer serbuk, kimia atau gommage-Skadi.
 3. Tidur
 4. Krim dan serum. Dalam struktur mereka mencari peptida, berat molekul rendah gula, garis rambut asid, retinol, Argireline (ia telah botulinum kesan) dan adenosina (menggalakkan bersantai kulit di kawasan aktiviti terbesar dari serat otot), serta vitamin C, SPF-penapis.
 5. Pengisi. SOS-dana dengan "Cinderella kesan" memberi yang kuat, tapi jangka pendek kesan, oleh itu, kebanyakannya digunakan sebelum upacara keluar. Dalam komposisi mereka biasanya terdiri kolagen, silikon, dan Bogo lilin.
 6. BB cream anti-umur. Pengeluar membangunkan mereka sangat tekstur plastik atas dasar cahaya silikon dan antioksidan. Pigmen terbaik film tidak akan retak dan tidak digulingkan, bahkan jika panjang dan bertujuan untuk meringis.