Terbaik gimnastik dari kedutan pada wajah dan leher

Muka bangunan adalah perkataan nyaring, yang telah lama dicintai oleh kecantikan blogger. Oleh fesyen definisi, adalah bersembunyi berkesan cara mencegah umur perubahan yang berkaitan dengan muka. Latihan untuk kedutan wajah boleh memakai nama yang berbeda, yang mengangkat muka, muka budaya, bukan pembedahan wajah... penulis menunjukkan imaginasi mereka penuh, tapi dasarnya tetap sama. Pertimbangkan prinsip-prinsip pengaruh dan teknik melaksanakan gimnastik muka dalam contoh yang paling berkesan.

Hasbinding

Tiada butiran lokasi: Umum peraturan wajah-bangunan

Latihan untuk otot-otot wajah kedutan banyak interpretasi, tetapi pada pemeriksaan lebih dekat ia adalah mungkin untuk menyediakan Umum yang berkaitan dengan isu-isu organisasi sebaliknya. Setelah membuat keputusan untuk mengekalkan kesegaran kulit, mengikuti peraturan-peraturan ini:

 • Kau boleh mula berlatih di mana-mana umur, tetapi keputusan terbaik yang diperoleh dengan awal mula. Gadis-gadis usia 25 harus bekerja untuk memperkuat otot-otot wajah, dan setelah 35 tahun perlu untuk melatih sekurang-kurangnya 5 kali seminggu. Bahkan jika kedutan tidak lagi bimbang, pencegahan yang lebih baik daripada mengeluarkan sudah terbentuk masalah.
 • Rencana latihan lebih baik di pagi hari ketika otot wajah beristirahat untuk malam dan siap untuk memuat. Orang-orang yang sulit untuk menemukan waktu di pagi hari mengumpul, aku akan melakukannya malam ini. Prestasi kelas malam ini kurang daripada pagi, tapi lebih baik daripada tak ada.
 • Pilih beberapa latihan yang mudah untuk kawasan masalah, dan melakukannya setiap kali ada tambahan masa. Menggunakan masa yang di lalu lintas, melawat bioskop atau istirahat di tempat kerja.
 • Sebelum penuh latihan, pastikan untuk membuang solek. Itu hebat untuk memiliki peluang untuk mengambil mandi kontras dan melakukan urutan lembut wajah dan leher.
 • Latihan untuk kedutan wajah di rumah berjalan di depan cermin untuk mengawal ketepatan teknik. Jangan lupa untuk menjaga anda kembali lurus jadi tidak menghalang peredaran.
 • Ia adalah wajar untuk menyelesaikan latihan dengan cahaya urutan diri. GOSOK, ketik, dan licin otot, dengan perhatian khusus ke tempat-tempat di kedutan yang sedia ada.

Setelah latihan, pastikan untuk memohon krim atau losion pelembab untuk wajah, leher dan décolleté. Memohon mengurut perlahan-lahan, menggabungkan rawatan dengan urutan.

Tiub

Latihan boleh disampaikan dalam bentuk kompilasi untuk zon individu atau untuk seluruh wajah. Jika ada yang jelas penguasaan kulit penuaan dalam bidang pilihan anda - muka latihan untuk menghadapi kedutan, video pelajaran yang direka untuk bekerja ke semua tempat. Ulasan yang baik tidak sistem penulis Amerika Emma hardy, yang memberikan hasil, bahkan ketika penting muka perubahan yang terjadi pada wanita yang sudah menopause.

Jauh kaki, keriput di sekitar matanya

Dalam kehidupan wanita itu adalah banyak untuk senyum, tapi emosi positif kulit nipis sekitar mata menerima sinar kedutan. Bergabung kemudian oleh kendur kelopak mata, bawah mata, terkulai dari sudut matanya. Jangan berhenti untuk tersenyum, untuk memperkuat otot yang sesuai akan membantu latihan berikut dari keriput di sekitar mata:

 • Sediakan otot-otot anda, berkedip mata. Buka mata seluas mungkin dan dekat mereka. Memastikan bahawa kerja tidak terlibat kening dan dahi. Tempoh latihan adalah 1 minit.
 • Bergerak bola mata, seolah-olah lukisan angka "8". Pergerakan lengkap dengan maksimum denyut 30 saat di setiap arah. Sila ambil perhatian yang tertarik lapan, tidak tanda "infinity".
 • Lukiskan bulatan mata arah jam pertama, kemudian dalam arah yang berlawanan. Bergerak bola mata anda perlahan-lahan dan ulangi latihan untuk 1 menit.
 • Indeks jari tekan kulit dekat dengan sudut luar mata, dan rata-rata – dekat dalam. Ini adalah untuk memastikan bahawa apabila latihan tidak ada lipatan dan keriput, dan hanya bekerja otot. Dengan usaha, menolak kelopak mata di bawah, tidak priŝurivaâs', tahan tekanan selama 2 detik dan buka mata anda lebar-lebar. Ulangi latihan 15-20 kali.
 • Jari terus memegang penjuru mata. Lihatlah langit-langit dan cuba untuk mengangkat yang lebih rendah kelopak mata, seolah-olah priŝurivaâs'. Memegang posisi ini selama 4-5 saat, berehat anda kelopak mata dan ulangi latihan 20 kali.
 • Lihat lurus ke depan dan seluas mungkin buka mata anda. Cuba untuk menolak bola mata ke depan. Rendam dua kedua jeda dan tutup mata anda. Lengkap 15 ulangan.
 • Indeks jari memohon bersama-sama kelopak mata yang lebih rendah, menekannya ke tepi lubang mata. Mengangkat mata ke langit-langit dan tahan mereka selama 40 saat. Untuk kali pertama, jangan 1 pengulangan, sepanjang masa, nombor boleh ditingkatkan untuk 3.
Latihan untuk mata

Akan menunjukkan bagaimana untuk melakukan beberapa digambarkan latihan untuk menghadapi kedutan video untuk ditonton yang tidak semestinya setiap kali sebelum latihan. Suatu hari mereka melakukan, bersama-sama dengan penulis, anda akan ingat teknik dan dapat bekerja secara bebas.

Latihan yang paling berkesan dari kedutan pada dahi

Lipatan dan lipatan di kawasan ini mudah dikeluarkan dengan Botox, tapi apakah atau tidak digunakan, bahkan topikal, neuro-lumpuh racun, apabila ada alternatif dalam bentuk muka gimnastik? Terkejut mendatar berkerut atau berkerut kedutan dikurangkan, jika anda selalu melakukan latihan berikut:

 • Letakkan tangan anda di dahi anda supaya jari ditekan kulit di atas kening, dan jari-jari lainnya disimpan dari kedutan kulit di dahinya. Cuba terkejut untuk menaikkan kening, mengatasi rintangan tangan. Berehat dahi anda dan ulangi latihan 20 kali. Terakhir pengulangan memegang pada maksimum ketegangan untuk 8-10 saat. Lama-kelamaan, meningkatkan jumlah ulangan.
 • Tekan jari untuk dahinya dalam segi tiga – jari kecil terletak tepat di atas inner kening dan indeks berkumpul di pusat dahi. Ketatkan anda kening, memegang kulit terhadap gerakan. Anda akan merasa di bawah jari anda bekerja otot orang-orang yang bertanggungjawab untuk penampilan tegak berkerut kedutan. Ulangi 15-20 kali.
 • Berehat dahi anda dan mata, tekan jari telunjuk kulit di kening dan mencoba untuk menurunkan mereka. Pergerakan ini adalah bertujuan untuk santai otot-otot setelah latihan sebelumnya. Lengkap 5 ulangan.
 • Tempat pad menegak ke atas dari dalam kening. Ambil nafas dalam-dalam dan di menghembus nafas tarik kulit dahi ke sisi, santai dan meregangkan otot-otot untuk menjadi. Ulangi 5 kali.
 • Latihan dari kedutan pada dahi
 • Salah tekan telapak tangan ke tengah dahi supaya tips jari menunjuk ke arah hidung. Di tarik ke bawah, menghembus nafas, angkat mata anda pada masa yang sama menarik kulit dahi ke atas. Lengkap 5 ulangan.

Pilihan anda untuk mengatakan selamat tinggal kepada dahi kedutan menawarkan Victoria sheering, dan dia gimnastik muka dari kedutan, video yang juga menjelaskan struktur frontal otot dan teknik santai urut frontal wilayah.

Tersenyum dan melambaikan: latihan untuk menghadapi keriput di sekitar bibir

Ini kawasan bertindak balas dengan baik untuk latihan sistematik. Setelah beberapa minggu kelas anda akan melihat melicinkan kedutan di sekitar bibir, menaikkan sudut mulut anda dan penurunan kedutan di dalamnya.

Apabila melakukan latihan kedutan wajah, menjaga kulit yang tidak terbentuk lipatan. Melibatkan diri di depan cermin, dan perasan lipatan di ketegangan otot, yang sedikit lebih kuat tarik pada kulit. Mengabaikan peraturan ini, anda menghadapi risiko mendalam kedutan.

 • Melampirkan telapak tangan ke bibirnya menegak. Jari sedikit berada berdekatan dengan sayap hidung, dan bahagian Tengah bibir adalah terang-terangan. Tidak membuka mulut untuk tarik bibir ke hadapan seolah-olah untuk ciuman. Ulangi latihan sampai anda merasa keletihan di bibir dan di sekitar mereka, secara beransur-ansur meningkatkan ulangan sehingga 25-30 kali.
 • Letakkan jari kedua tangan bersama-sama nasolabial lipatan. Cincin jari memegang sudut mulutnya, dan indeks adalah dekat dengan sayap hidung. Membuat usaha, seolah-olah cuba untuk tersenyum. Pastikan sudut bibir berusaha ke atas, bukan ke samping. Lakukan 30 ulangan.
 • Dengan jari-jari kedua-dua tangan tekan kulit bersama-sama arc bibir yang lebih rendah. Cuba untuk mengangkat gigi. Jika anda tidak memahami satu teknik, pertama melakukan latihan tanpa melekat ke kulit dengan jari anda untuk merasa otot yang harus dimasukkan ke dalam kerja.
 • Katakan huruf "O", menarik bibir anda di betul bujur. Ini harus meregangkan kulit di kawasan nasolabial segitiga. Tekan dan indeks jari tengah dari sudut mulut dan mulai mengetap bibir gigi. Berjalan sehingga kau merasa ringan keletihan, bertujuan untuk 30 wakil.
 • Melengkapkan gym latihan untuk relaksasi otot. Tutup mulut tanpa memampatkan bibir. Bernafas dalam mendalam melalui hidung anda dan menghembus nafas bising mulut, tidak membukanya. Bibir ini akan membuat bergetar gerakan.

Area di sekitar bibir bekerja semua penulis kaedah, dan sistem ia berkembang cukup banyak. Latihan anda untuk menghadapi kedutan menawarkan video, yang juga menggambarkan teknik pengukuhan otot-otot pipi terhadap lipatan di sekitar hidung dan bibir.

Terus bekerja: maiden leher dan muka bujur

Kendur kontur wajah, dagu dan kulit yang kendur di leher umur lebih dari kedutan. Muka bangunan sempurna mengetatkan kawasan-kawasan ini, menyebabkan dalam nada yang sama otot. Untuk menjaga pemuda itu akan membantu prestasi setiap hari ini latihan:

 • Duduk tegak, bersantai wajah anda dan menutup mulut anda. Tengah lidah dengan kekuatan tekan atas langit-langit. Dalam pendekatan pertama bekerja dengan cepat, lakukan 10-15.
 • Dikompresi dalam genggaman tangan, kembali wilayah antara leher dan dagu. Cuba untuk membuka mulut anda, menekan tangan 10 kali. Pendekatan kedua melakukan beban statik – ketuk pada genggaman dan tahan ketegangan, hitung sampai 8.
 • Bibir
 • Tarik bibir ke hadapan, mengucapkan bunyi "U" dan tegang leher. Cepat sepanjang bibir anda, mengatakan "x" dan memegang posisi ini selama 10 detik. Berehat dan melakukan 10-15 ulangan.
 • Laluan bunyi "S" 10 saat, mendorong maju dan ke dagu dan bibir yang lebih rendah. Perhatikan baik postur semasa latihan.
 • Pelukan bibir atas bawah untuk menarik kulit leher dan dagu. Perlahan-lahan menggerakkan kepala anda ke kanan dan ke atas, hitung sampai 8 dan melakukan perkara yang sama mengubah cara lain. Ulangi latihan ini 10 kali di setiap arah.
 • Genggam belakang kepalanya dengan tangannya. Push di tangan selama 10 detik, mencoba untuk menolak kepala kembali. Melakukan 6 ulangan.
 • Ketatkan semula bibir bawah dagu dibentuk lebam, jika kau tersinggung. Betulkan tegang posisi selama 10 detik, menonton di cermin sudut bibir tidak jatuh ke bawah. Membuat 4-5 wakil.

Disiarkan di bawah adalah video yang menunjukkan latihan untuk wajah dan leher dari kedutan adalah untuk memerangi kedua dagu dan pemulihan bujur hak wajah.

Elastik pipi dalam 5 minit

Bekerja dengan pipi yang mesti, bahkan jika anda kedutan tidak kelihatan. Satu set mudah akan membawa kontur wajah dan lipatan nasolabial, kerana latihan berikut:

 • Tekan pipi antara tangannya dan dengan daya maksimum dan cuba untuk mengembung mereka, mengatasi rintangan tangan. Tahan selama 5 detik dan ulangi latihan 15 kali.
 • Mengembung pipi anda seli, terus memegang tangan mereka. Ulangi 15 kali untuk setiap sisi.
 • Letakkan jari telunjuk antara permukaan pipi dan lebih rendah set gigi. Cuba untuk melibatkan pipi antara gigi, menolak jari 15 kali.

Tetap mengamalkan muka latihan tidak hanya memperkuat otot dan mengurangkan kedutan, tetapi akan kembali sihat kulit disebabkan oleh pengaktifan peredaran darah. Menjaga orang muda dan keyakinan bersama-sama dengan cara yang mudah dan mampu kaedah wajah-bangunan!