Kedutan. Sebab dan melawan kedutan

15 000 kali sehari. Ini adalah rata-rata jumlah kontraksi otot-otot wajah. Orang-orang tentang 60. Mereka membantu bergerak rahang bawah.

Kira-kira 40 otot wajah. Mereka bereaksi untuk pengalaman emosi, perubahan ekspresi wajah. Saya tertanya-tanya apa tengkorak otot hampir di sana. Semua 40 tertumpu pada muka. Di sini pergi saraf muka.

Ia menghubungkan otot muka dengan sistem saraf Pusat. Interaksi ini membawa untuk penampilan kedutan. Bagaimana mereka berbeza dari yang biasa, bagaimana? Dapatkan jawapan.

Orang-orang kedutan dipanggil meniru

Kedutan yang tidak begitu banyak penuaan, berapa banyak yang kerap kontraksi otot tertentu kumpulan muka. Mereka masih memanggil kulit. Lain otot-otot tubuh manusia dipanggil rangka.

Kedutan dahi

Kedua dimulai dari tulang-tulang dan yang melekat kepada mereka. Meniru otot yang sama, mulai dari tengkorak, melekat pada kulit. Oleh itu, pengurangan serat otot menarik meliputi, perubahan ekspresi wajah.

Beberapa muncul kedutan pada dahi. Lain bimbang, "kaki" di sekitar mata. Ketiga meletakkan nasolabial lipatan, dan yang keempat jaringan kedutan di kawasan mulut.

Dengan itu, salah satu yang paling kerap memendekkan otot-otot dahi dan mata, dan bibir. Menarik kulit, serat otot bentuk ia kedutan. Ini adalah kerutan di wajah.

Tidak seperti umur, mereka tidak berkaitan dengan kehilangan kekenyalan tisu. Kekenyalan memberikan perancah kolagen dan elastin. Serat ini adalah serat terjalin di antara mereka, dipenuhi dengan kelembapan, springs.

Dengan umur, kolagen pengeluaran menghakis. Bagaimanapun, kulit kehilangan kelenturan dan jatuh di tempat-tempat terhebat kekurangan protein.

Kedutan mulut, dahi, hidung atau mata boleh muncul bahkan dalam 14 tahun. Semua bergantung pada aktiviti isyarat dan tatacara kulitnya. Cepat lipatan terbentuk pada nipis meliputi.

Untuk Eropah, mereka biasa. Kulit orang Asia dan kulit hitam adalah lebih padat, lebih tebal. Jadi, bagaimana untuk membuang kedutan pada anak-anak berpikir, kebanyakannya, Eropah.

Sementara ahli fisiologi menjelaskan untuk kemunculan mimic kerana untuk otot dan saraf fungsi, pakar yang mengenali ciri-ciri orang-orang dari wajah mereka, mencari alasan untuk perubahan dalam ciri-ciri karakter. Lihatlah orang-orang ciri-ciri yang mengubah wajah.

Menyebabkan muka kedutan

Keriput di sekitar matanya, menurut pakar yang mengenali sifat wajah orang-orang, adalah tanda penjagaan dan memori yang sangat baik. Ciri-ciri yang menyenangkan, tetapi personaliti untuk awal kedutan. Pertama, mereka muncul apabila anda tersenyum, dan kemudian diletakkan pada tetap.

"Kaki" di sekitar mata boleh pergi ke atas atau ke bawah. Pilihan kedua adalah biasa pesimis, mencurigakan sifat. Dash dari sudut matanya berbicara tentang kegembiraan hidup. Dia menjadi punca muka kedutan. Dalam pencerobohan menyatakan dirinya di sudut kedutan dekat mata.

Kedutan

Ulama memberikan tegak lipatan antara kening. Kedutan wajah jenis ini adalah kata kedua ciri-ciri personaliti – keras kepala.

Pemegang kedutan di kawasan antara kening tidak boleh menyerah, bahkan mengetahui anggapan yang salah tindakan mereka dan kepercayaan. Memahami ini adalah hasil pemikiran. Orang-orang dengan kedutan antara kening cenderung untuk analisis. Kecenderungan ini dan mengubah wajah.

Kedutan dari dahi, biasanya mendatar. Garis Horizontal menunjukkan diri-sara dan kecerdasan. Bagaimanapun, kecil dan sekejap mendatar lipatan akibat cinta gosip.

Tidak semua orang menyukai itu mukanya ditulis: "aku Cinta untuk mencuci orang tulang". Tujuannya adalah pembetulan muka kedutan. Tentang bagaimana menghabiskan ia akan dibahas dalam Bab terakhir. Sementara itu, kita terus analisis kepribadian dan keriput, memahami alasan untuk kejadian mereka.

Menegak jalur di dahi jarang berlaku, mencirikan terbuka dan baik hati. Rupa-rupanya, orang-orang seperti sedikit. Ia berharap bahawa rakyat di jalan-jalan menghabiskan melicinkan kedutan wajah, bersembunyi kebaikan dari pengintai.

Walaupun, untuk menyembunyikan lebih baik memanjang garis antara kening. Berbeza dengan yang tegak, mereka tidak berbicara tentang kecerdasan, tapi kira-kira rasa malu dan rasa tidak selamat.

Ada di hidung dan melengkung kedutan. Mereka cenderung, kebanyakannya, untuk laki-laki. Lengkung memberi cemburu. Sifat mereka tidak stabil. Terutama harus berjaga-jaga dalam kedutan.

Mereka boleh berada di sudut luar kening. Naik, ini lipatan memberi personaliti yang tidak boleh dipercayai. Benar atau tidak, tetapi pakar membaca orang-orang telah mencipta stereotip. Untuk itu, dan kehilangan kemudaan, anda ingin beberapa.

Jadi, dengan permintaan "krim untuk kedutan wajah". Jika dia boleh berkesan, pertimbangkan, sekali lagi, dalam Bab yang berasingan.

Garis melintang dari luar kening – tanda kejujuran dan pengabdian. Walaupun tidak bergerak sama sekali. Mendatar kedutan di atas kening akhir, kesaksian alam, yang terus-menerus bertanya-tanya sesuatu. Apabila banyak dunia luar biasa, ia berbicara kepada-nya dalam persepsi dan kesediaan untuk belajar hal-hal baru.

Di atas kening bertemu kedutan sudut. Ini lipatan nyatakan kebimbangan individu dan, sebagai peraturan, milik orang-orang cenderung untuk tekanan dan kemurungan, panik Syarikat.

Krim dari kedutan untuk membeli dan lipatan di sekitar bibir. Melanjutkan dari sudut mereka up – tanda yang optimis, mudah pergi dan baik hati.

Turun garis – tanda penguasaan emosi negatif. Penderitaan dan kekecewaan ditunjukkan juga dalam lipatan nasolabial.

Dari sudut pandang fisiologi, mereka tidak tanda tersenyum orang. Pandangan ini adalah kontroversi. Tapi, penuaan kesan disebut lipatan nasolabial adalah jelas. Menjadi lebih muda dengan memilih yang terbaik.

Akupunktur

Cara untuk berurusan dengan muka kedutan

Bagaimana membuang muka di rumah? Soalan itu tidak bersedia untuk menghabiskan wang yang pada salon, tidak mempercayai mereka terlibat. Jawapan yang berlaku untuk semua.

Jika punca kedutan – ekspresi wajah yang disebabkan oleh emosi, anda perlu belajar bagaimana untuk mengawalnya. Di tempat pertama adalah untuk menghilangkan disebut klip.

Bertemu orang-orang yang selalu mengangkat bahu? Sering, ini adalah disebabkan oleh sejenis kekejangan otot. Mereka tidak hanya sering dikurangkan dan tidak berehat.

Ini adalah klip. Sebab ada fisiologi atau psikologi. Yang pertama adalah, untuk contoh, rabun dekat. Dalam kes ini, otot-otot mata berehat setelah pemilihan kanta, kacamata, intervensi bedah.

Sebab-sebab psikologi klip otot-otot untuk berjuang lebih keras. Anda perlu untuk memahami rasa malu, atau takut salah faham langsung impuls saraf.

Usaha perlu berehat tegang kawasan dan membuat setiap masa, sekali lagi melihat ketegangan. Kerja keras. Bagaimanapun, untuk benar-benar mendapatkan bersama-sama untuk bersatu dahinya, banyak untuk menaikkan kening, ke sudut mulut ke bawah.

Satu lagi perkara, sihat emosi, dinyatakan dengan frekuensi, untuk contoh, joy. Itu keputusan yang di sebuah senyuman. Tidak ada alasan untuk meninggalkan mereka. Maka bagaimana untuk berurusan dengan muka?

Anda boleh membeli kosmetik, untuk contoh, topeng wajah kedutan. Mereka termasuk aktif pelembab kompleks. Ia telah berkata bahawa muka lipatan terbentuk lebih cepat pada kulit nipis.

Tapi, lebih cepat kedutan terbentuk ketika ia adalah kering. Kekurangan kekenyalan yang benar-benar pecah tutup pada kontraksi.

Lembab kulit, ternyata perlahan pembentukan kedutan wajah. Ulasan pada produk kosmetik tidak menunjukkan kehilangan lipatan, hanya sebahagian melicinkan dan brek lagi pendidikan.

Dalam kosmetik untuk kulit ditambah garis rambut asid, asid lemak, jus aloe Vera, pati dan hidrolisat elastin.

Semua komponen yang selamat dan benar-benar perlu kulit. Masalah ini terletak di tempat lain. Krim ya topeng menembusi hanya epidermis. Ini adalah lapisan atas kulit. Sementara itu, tidak boleh diubah proses berlaku pada tahap dermis adalah lapisan tengah.

Di sana hanya boleh menembusi dengan jarum atau oleh gelombang mikro, tiang. Terbaru membantu orang-orang dengan umur yang berkaitan dengan penuaan karena mereka merangsang pengeluaran kolagen dan elastin.

Jarum yang sama – kaedah untuk memerangi ekspresi muka. Untuk blok ia bisa tidak hanya ahli, tapi botulinum toxin. Ini adalah racun yang sama yang menyebabkan penyakit ini semakin tidak mungkin.

Maut dalam skala keseluruhan dan dos yang besar, ia adalah yang berguna dalam permohonan tempatan. Titik pengenalan ke blok otot. Serat tidak untuk penurunan 4-5 bulan.

Dengan itu, pada masa ini disekat dan pembangunan kedutan. Mereka berurusan dengan relaksasi otot. Untuk mencapai penuh kemahuan usaha hanya unit mungkin.

Kedutan Botox tidak dapat mengisi. Ia adalah misi garis rambut asid. Tidak seperti agen-blocker, ia adalah satu komponen asli kulit, berkumpul kelembaban di dalamnya.

Kedutan

Penambahan asam dari luar pernah terluka. Kelembapan di molekul bahan melicinkan kedutan tetapi tidak blok aktiviti otot. Perlu fokus pada kelaziman faktor dalam alam penampilan kedutan.

Nasolabial lipatan, sebagai contoh, ia tidak masuk akal untuk blok. Bagaimana, kemudian, untuk bercakap, untuk tersenyum? Perlu mengisi garis rambut asid. Di bahagian atas muka sering bekerja dengan botulinum toxin. Menggabungkan kaedah adalah mungkin dan juga perlu.

Menggunakan suntikan, anda perlu untuk mengambil ke account mereka bersifat sementara. Asid dan botulinum toxin diserap. Kulit, seperti sebelumnya, gagal untuk menghasilkan jumlah yang dikehendaki pengisi dan tidak dapat berurusan dengan aktiviti otot-otot wajah, dihidupkan semula dari Botox.

Memerlukan berulang rawatan. Jika Botox update tentang sekali setiap enam bulan, dengan garis rambut asid diberikan sekurang-kurangnya sekali setiap 8 bulan. Kadang-kadang, asid berlangsung selama setahun.