Patch kedutan, jenis dan cara penggunaan

Patch kedutan – alternatif yang terbaik untuk Botox dan lain-lain suntikan. Patch, seperti suntikan, melemaskan otot, mencegah mereka kontraksi, tetapi sebaliknya untuk Botox, ia bertindak mekanikal dan tidak membahayakan kesehatan.

Penampilan kedutan dibantu oleh beberapa faktor:

Permohonan patch
 • pengurangan kolagen;
 • kehilangan kelembapan;
 • dampak negatif faktor (tabiat buruk, faktor-faktor lingkungan);
 • tidak wajar diet dan banyak lagi.

Pertama kedutan kadang-kadang muncul di kalangan wanita muda (20-25 tahun). Sebab terletak di emosional berlebihan dan ekspresi muka. Pergerakan otot-otot wajah lebih masa petunjuk untuk kemunculan pertama kedutan.

Ada banyak daripada kaedah melawan kedutan. Penggunaan patch untuk membetulkan penuaan perubahan epidermis mungkin kelihatan seperti sesuatu yang baru. Tapi kaedah ini untuk mencegah kedutan telah digunakan bahkan di zaman purba. Gadis-gadis muda disisipkan di dahi patch, jadi mereka tidak bisa meringis. Banyak wanita yang telah mengesahkan tinggi kemanjuran dari patch dalam perjuangan untuk pemuda.

Bagaimana patch membantu untuk menghilangkan kedutan

Patch untuk wajah kedutan yang boleh dibeli di kedai online dan konvensional farmasi. Tetapi beberapa wanita ragu-ragu pada pembelian karena mereka tidak mengerti bagaimana ia berfungsi. Prinsip daripada kaedah ini sangat mudah.

Penyebab utama muka kedutan adalah berlebihan pergerakan otot-otot wajah. Apabila patch terpaku ke kawasan masalah, ia perbaikan otot-otot dan mencegah pergerakan mereka. Ditempel ke dahi sukar ia adalah untuk membuat kening. Kerana ini, otot-otot berehat dan menerima kedudukan yang betul. Hasilnya adalah kedutan menyebarkan (kecil dengan serta-merta, dan yang mendalam memerlukan masa).

Patch kedutan pada dahi dan hidung

Jenis plaster dari kedutan

Di farmasi menjual plaster khas untuk memerangi kedutan.

Kadang-kadang wanita menggunakan normal patch, tetapi ia harus dilakukan dengan hati-hati. Setiap spesies mempunyai ciri-ciri tersendiri.

Yang paling popular patch dari Amerika pengilang, seperti yang mereka membenarkan anda untuk berkesan menghilangkan muka kedutan. Mereka betul menggunakan membolehkan untuk menghilangkan baik-baik saja dan dalam alur pada kulit. Tentu memulihkan kelancaran kulit bergantung pada keadaan kulit dan kedalaman kedutan. Untuk melicinkan kecil kedutan yang cukup 2-3 rawatan tetapi untuk menghilangkan teruk tanda-tanda penuaan, anda akan memerlukan kira-kira 2 minggu.

Patch punya banyak kelebihan:

 • mudah digunakan;
 • hasil nyata selepas rawatan pertama;
 • selamat;
 • memohon untuk berbeda kawasan muka;
 • harga berpatutan.

Digunakan untuk mengeluarkan luntur Kraft dan pelekat berdasarkan pada kanji.

Ini cara mengeluarkan kedutan yang pernah menyebabkan kesan sampingan, iritasi kulit dan lain-lain yang tidak menyenangkan.

Boleh terpaku di dahi, di kawasan ini sekitar bibir dan sebagainya. Untuk memerangi keriput di sekitar matanya ubat itu adalah disarankan untuk gunung di bahagian temporal muka karena kulit di sekitar mata yang sangat halus dan kurus, mereka dapat dengan mudah rosak.

Bagaimana untuk memohon patch?

Untuk menggunakan metode ini terhadap keriput adalah bukan masalah besar. Seluruh prosedur dikurangkan untuk beberapa tindakan mudah:

 1. Bersih kulit dengan bantuan alat khas. Sebelum menetapkan "pembalut" menggunakan krim pelembab. Tunggu sampai krim diserap.
 2. Mudah urut kawasan masalah untuk mengendurkan otot dan melancarkan peredaran darah.
 3. Keluarkan patch dari pelindung dan ringan basahkan dengan air.
 4. Perlahan-lahan meluruskan kedutan (jangan tarik pada kulit) dan lem "pemegang otot".
 5. Sapu beberapa kali dengan handuk atau kapas pad bahawa ia adalah baik terjebak.
 6. Selepas masa, keluarkan patch, tapi pertama sebanding dengan air. Tidak mengeluarkannya dengan kekerasan, karena kau akan meregangkan kulit lebih.
Patch untuk mata

Ia adalah penting untuk menggunakan perekat sepanjang kedutan. Jika perlu, menggunakan beberapa keping. Penjajaran prosedur kedutan harus bertahan setidaknya 3 jam. Jika anda mempunyai kedutan yang mendalam, untuk menguatkan plaster pada waktu malam. Prosedur ini berulang setiap hari.

Pada account dari Jepun g juga memiliki perkembangan yang unik. Ciri utamanya adalah dasar dari Aqua-logam – gabungan logam mulia dengan air. Ketika menggunakan plaster otot wajah berehat dan kedutan merapikan.

Pelekat boleh digunakan kedutan dari bawah mata dan di atas mata, berbeza dengan yang lain jenis seperti produk. Terima kasih untuk gabungan logam partikel (emas, titanium, perak dan sebagainya) dengan air, tidak merosakkan kulit halus sekitar mata.

Ini jenis patch adalah tidak berbeza daripada di atas-digambarkan arahan. Lem di diluruskan kedutan, sebelum penjelasan orang. Itu prosedur dan tentu saja secara Umum bergantung pada keadaan epidermis.

Dengan pembelian dan aplikasi plaster adalah penting untuk dicatat bahwa mereka berbeza bergantung pada aplikasi (untuk bibir, di dahi, di sekitar mata dan sebagainya). Ketika mengeluarkan plaster tidak cuba untuk mencabut kuku. Basahkan dan berhati-hati mengeluarkan tanpa regangan kulit.

Penggunaan konvensional patch

Untuk kedutan wanita menggunakan semua cara yang ada. Beberapa wanita untuk menghapuskan tanda-tanda penuaan, memohon normal patch. Jika anda mahu untuk memeriksa di kaedah ini, melakukannya dalam urutan yang berikut:

 1. Sebelum layanan membersihkan wajah anda. Ia adalah lebih baik untuk menggunakan kosmetik khas (lotion, scrub, dan lain-lain.).
 2. Pastikan menggunakan pelembap dalam lapisan tipis. Tunggu sehingga ia diserap, tetapi tidak benar-benar kering.
 3. Patch untuk kelopak mata dan pipi
 4. Plaster konvensional dipotong kecil-keping. Memohon pada bermasalah, dijalankan jari diluruskan kedutan.
 5. Cahaya urut kawasan masalah dengan jari sebelum menetapkan untuk melancarkan peredaran darah.
 6. Setelah beberapa jam berhati-hati mengeluarkan "pembalut" untuk menghindari kerusakan untuk kulit.

Jika selepas pembuangan patch pada kulit jejak, jangan khawatir, dalam beberapa menit, mereka sendiri akan hilang. Biasa patch ia adalah dilarang untuk menggunakan kedutan di sekitar mata, tetapi pada dahi ia boleh terpaku.

Pakar tidak menyarankan menggunakan metode ini lebih dari sekali atau dua kali dalam sebulan. Kulit di bawah "sticker" tidak bernafas, jadi kerap rawatan boleh lakukan banyak bahaya daripada menyelesaikan masalah.

Ciri-ciri itu menggunakan plaster dari kedutan adalah untuk mengendurkan otot wajah yang membantu untuk otot licin. Selain itu, dengan penggunaan tetap kosmetik otot wajah untuk mengingati kedudukan yang betul, yang menghalang penampilan baru tanda-tanda penuaan. Kaedah ini pertempuran kedutan selamat jika anda mengikuti mudah arahan.