Bagaimana untuk membuang nasolabial lipatan di rumah

Setiap wanita di mana-mana umur ingin menjadi menarik, bagaimanapun, untuk kemenangan ke atas mustahil umur karena kedutan, malangnya, lambat laun akan muncul. Hodoh "tanda" perubahan yang berkaitan dengan usia dianggap nasolabial kedutan. Malangnya, mereka tidak boleh berlaku hanya antara wanita tua tetapi juga antara gadis-gadis muda. Sebelum mengurangkan nasolabial lipatan di rumah atau di klinik, anda perlu tahu tentang perjuangan mereka.

Lipatan Nasolabial
 • Sebab utama
 • >Salon perkhidmatan
 • Bagaimana untuk membuang di rumah
 • Gelatin
 • Topeng dengan penambahan Bay
 • Herba memampatkan
 • >Keberkesanannya kosmetik dan gimnastik
 • Urutan terhadap keriput nasolabial
 • Pencegahan

Sebab utama

Beberapa menyarankan bahwa lipatan nasolabial adalah wajah kedutan, tetapi bukan hanya berkaitan dengan usia perubahan dalam badan boleh membawa kepada penampilan mereka, ada alasan lain:

 1. Cukup sering gadis-gadis yang cuba untuk menghilangkan pound tambahan, melihat penampilan nasolabial lipatan di wajah anda. Ini adalah kerana intensif berat kehilangan lapisan lemak subkutan menjadi lebih kecil, dan epidermis hanya tidak cukup waktu untuk menyesuaikan diri untuk apa-apa perubahan. Karena di tempat-tempat di mana tidak begitu lama lalu telah pipi gemuk, kulit bermula untuk MENGENDUR.
 2. Epidermis dipengaruhi oleh keadaan luar. Miskin keadaan alam sekitar, perubahan suhu, UV radiasi dan angin — itu semua mempengaruhi keadaan kulit kesan yang buruk.
 3. Keturunan yang lain biasa menyebabkan penampilan nasolabial lipatan.
 4. Penggunaan minuman keras dan Merokok juga boleh membawa ke masalah ini.
 5. Salon perkhidmatan
 6. Kedutan awal dapat dipicu dan seluruh "muka ke dalam bantal". Tidur lebih baik berbaring di sebelah.
 7. Betul atau terlalu cepat muka juga boleh menyebabkan pembentukan nasolabial kedutan. Sebagai contoh, yang berlebihan regangan kulit dalam urutan atau lebih permohonan kosmetik.
 8. Penampilan lipatan nasolabial mungkin hasil dehidrasi. Satu hari dalam badan manusia dewasa memerlukan tidak kurang dari satu setengah liter air.
 9. Nilai besar dan memiliki ciri-ciri anatomi tengkorak dan wajah. Satu overbite atau pipi menonjol boleh menyebabkan pembentukan kedutan pada usia muda.

Salon perkhidmatan

Jika wajah anda telah alur cetek, untuk mengurangkan atau untuk menyingkirkan mereka dengan krim, topeng, pijat dan latihan khas. Bagaimanapun, kedutan yang mendalam memerlukan radikal campur tangan. Ia terlibat dalam ini g. Bagaimana cara untuk menghilangkan nasolabial kedutan di klinik, dan apa teknik yang digunakan untuk ini?

Salah satu yang paling popular prosedur lipofilling. Ia mengingatkan anda selama-lamanya, tapi lebih lama dan lebih keras. Bukan gel pengisi digunakan sendiri tisu. Pagar bahan dihasilkan, untuk contoh, dari perut. Ia adalah dibersihkan dan dikenakan untuk perlakuan khusus. Bagaimanapun, lipofilling boleh menyebabkan kesan sampingan, ia masih pembedahan di badan.

Pembedahan angkat juga membenarkan anda untuk membuang nasolabial lipatan. Ini adalah metode terbaik, tetapi ia adalah mahal. Jika keadaan kewangan membolehkan, jangan ragu-ragu, karena mengangkat membantu dengan cepat dan cekap mengucapkan selamat tinggal kepada kedutan.

Bagaimana untuk membuang di rumah

Topeng dengan penambahan Bay

Jika anda memiliki keinginan atau uang untuk rawatan di klinik atau salon, anda boleh menggunakan ubat rakyat yang aman dan semua asli.

Hal yang utama — untuk memberikan kulit biasa dan penjagaan:

 • topeng disarankan untuk menyediakan dua atau tiga kali seminggu;
 • formulasi krim harus digunakan dua kali sehari;
 • sebelum mengelupas dan lain-lain prosedur muka harus dibersihkan dengan lotion atau tonik.

Gelatin

Dalam alat ini termasuk komponen berikut:

 • 4 sudu pencuci mulut makanan gelatin;
 • 100 g air panas;
 • 4 titik vitamin Yang ;
 • 7-8 pil dasar lautan;
 • satu sudu pencuci mulut jus lemon.

Efektifitas topeng dan berdasarkan kesan bahan-bahan ini. Sebagai contoh, gelatin adalah semula jadi kolagen, tapi tugas itu permasalahannya hanya pada permukaan kulit. Di dasar lautan mengandung banyak vitamin, asam amino dan lain-lain sebatian penting. Jus Lemon adalah antioksidan yang hebat.

Untuk membuat topeng, anda perlu untuk tuangkan gelatin dengan air dan meninggalkan campuran selama tiga puluh empat puluh menit untuk mendapatkan bengkak. Dasar lautan juga harus dimasukkan ke dalam air panas dan tanamkan, dan kemudian menambah ia jus lemon dan vitamin A.

Gelatin memerlukan sedikit hangat di dalam microwave oven dan bercampur dengan dasar lautan. Pada akhirnya, alat yang harus mempunyai agar-agar konsisten. Topeng harus digunakan pada décolleté dan kulit muka selama 20 minit.

Topeng dengan penambahan Bay

Alat ini mempunyai struktur berikut:

 • 7-8 Bay;
 • 20 g air panas;
 • satu telur;
 • satu sudu minyak zaitun.

Bay mengandungi minyak yang tidak menentu, boleh meratakan kedutan. Dalam komposisi telur hadir protein dan retinol yang membantu dengan kedutan. Minyak zaitun menyediakan kulit dengan gizi dan kelembapan.

Pertama anda perlu untuk membuat merebus Bay. Isi mereka dengan air dan biarkan mereka rebus selama sepuluh untuk lima belas menit. Campuran harus menjadi sejuk dan berhati-hati longkang. Telur harus dipukul dan kemudian menambah menyebabkan campuran dan minyak zaitun. Topeng ini mempunyai ciri-ciri cecair konsisten, kerana ia adalah lebih mudah untuk memohon dengan kain kasa atau kapas. Tempoh sah dari 20 40 menit.

Sebelum dan selepas urut

Herba memampatkan

Memampatkan sejuk jenis baik-baik saja nada dan menyuburkan kulit panas dan lebih lancar. Untuk persediaan mereka adalah herba yang sesuai untuk jenis kulit tertentu. Sering untuk penyediaan memampatkan digunakan ibu-ibu tiri, bunga, St. John atau chamomile. Herba dapat digabungkan dengan satu sama lain.

Ini rumah ubat juga mempercepat sintesis kolagen dan dalam kulit. Di samping itu, menggunakan mereka boleh bertukar setiap hari.

Keberkesanannya kosmetik dan gimnastik

Setelah mencapai tiga puluh tahun dari usia semua wanita harus memastikan kulit anda tetap dan penjagaan yang betul — mereka tahu itu semua. Dan di sini datang untuk membantu kosmetik. Ia adalah jelas itu juga mahal krim formulasi tidak akan dapat menyelesaikan masalah nasolabial kedutan, tetapi mereka akan mengekalkan keadaan kulit yang baik. Komposisi adalah baik kosmetik harus mengandungi bahan-bahan berikut:

 • kolagen;
 • retinol;
 • asam amino;
 • protein;
 • garis rambut asid;
 • q 10.

Di samping itu, krim harus dipilih bergantung pada jenis kulit dan umur. Sebagai contoh, untuk wanita 60 tahun ini tidak mungkin sesuai dadah "20+".

Nasolabial kedutan yang sangat berbahaya musuh, kerana untuk melawan anda perlu menggunakan semua cara. Topeng dan krim bukan senarai yang lengkap, ia juga perlu menggunakan latihan khas, tujuan yang adalah peningkatan nada, dan pemulihan peredaran darah.

 1. "Tabung". Mengambil bibir anda dan tinggal sebentar di posisi itu, kemudian mengendurkan otot anda. Latihan harus berulang-ulang tidak kurang dari tujuh kali.
 2. "Bola". Membeli balon dan mengembung setiap hari, ini akan memperkuat otot-otot wajah.
 3. "Bottle." Tuangkan dalam botol (soda atau jus) sedikit air. Cuba untuk membangkitkan dia, menggenggam bibir oleh leher. Perbaiki posisi ini selama lima belas dua puluh saat. Jika gravitasi terlalu besar, maka tuangkan sedikit air dari tangki.
 4. Berdiri sebelum cermin, jelas bercakap semua bunyi vokal abjad.
 5. Tarik pipi anda dan berlama-lama di negeri ini selama lima belas dua puluh saat.
 6. Dail udara di pipi-nya dan melancarkan dia dari satu ke yang lain.
 7. Terbuka lebar mulut, membentuk simbol "o" bibir. Tinggal di posisi ini untuk beberapa saat.
 8. Cuba untuk sampai ke dagu bibir atas.

Melakukan latihan-latihan ini sangat mudah. Di samping itu, ia tidak memerlukan banyak waktu. Jika kau mengulanginya secara teratur, perubahan positif sudah boleh dilihat dalam sepuluh untuk lima belas hari.

Urutan terhadap keriput nasolabial

Urutan juga membantu untuk menghilangkan jenis ini kedutan. Penggunaannya terutama di usia tua. Untuk mengurangkan nasolabial kedutan, ia adalah yang terbaik dengan menggunakan teknik Jepun.

 1. Lakukan kedutan dalam arah yang berlainan dengan pad jari anda. 6 ulang akan mencukupi. Bagaimanapun, ada pakar mengesyorkan untuk kedutan sehingga itu, sehingga terbakar. Ini teknik pijat yang dipanggil Shiatsu dan dianggap sebagai salah satu yang paling mudah.
 2. Meregangkan jari anda kulit dari sudut mulut, dan kemudian mulai urutan itu.
 3. Regangan tapak tangan kulit dari pusat. Ini harus dilakukan dengan hati-hati untuk menghindari kerusakan untuk kulit.
 4. Ubat yang baik adalah urutan, yang dilengkapi dengan rawatan kulit minyak.

Ingat yang kedutan berlaku kerana kekurangan kelembapan pada kulit. Kerana ia boleh sering dirawat dengan krim khas. Ini adalah benar selepas perang.

Yang paling ringan urutan adalah menggosok kulit dengan ketulan ais merebus herba.

Air

Pencegahan

Jangan lupa bahwa kedutan lebih mudah untuk mengelakkan daripada menyingkirkan mereka di masa depan. Dalam usaha untuk terus menarik, anda perlu mengikuti beberapa cadangan untuk mencegah:

 1. Jangan minum banyak air sebelum tidur. Kadar harian cecair harus diambil sebelum 18-20 jam.
 2. Cobalah untuk tidur. Malam berdiri atau kekurangan tidur di keadaan kulit yang sangat berbahaya kesan.
 3. Menahan diri dari tidur pada perut. Ia adalah jelas bahwa dalam mimpi anda tidak dapat mengontrol situasi anda, tetapi anda harus mencoba untuk tidur di belakang anda atau sampingan.
 4. Diet yang berkhasiat juga penting untuk kesihatan kulit. Menahan diri dari makanan ringan dan merokok. Ia adalah lebih baik untuk menggantikan buah, sayuran dan buah-buahan segar, yaitu mengandung banyak vitamin dan mineral.
 5. Menggunakan pelindung matahari sebelum akan keluar ke jalan.
 6. Tidak resort untuk diet terlalu tegar, seperti semula yang cepat berat badan serta-merta akan memicu kedutan.
 7. Setiap hari melembabkan dan bersih kulit. Setidaknya seminggu sekali untuk melakukan rawatan di salon atau di rumah.
 8. Bersih kedutan setiap hari ketulan ais.
 9. Gunakan kualiti kosmetik menurut anda kategori umur.
 10. Mengambil senaman untuk menguatkan dan meningkatkan otot-otot wajah.

Jika anda mengambil keputusan untuk mengatakan selamat tinggal kepada kedutan, anda perlu untuk memiliki kesabaran dan jangan berhenti di tengah jalan. Hanya ketetapan dan ketekunan, ditambah pula dengan penjagaan akan memberikan wajah anda menarik dan segar.