Pijat muka kedutan di rumah

Yang paling cara yang berkesan untuk memerangi umur perubahan yang berkaitan dengan wajah — urut. Kedutan pada setiap orang berbeda.

Ia bergantung pada jenis kulit, muka ciri-ciri genetik, tekanan, dan lain-lain.

Urut

Kecantikan dan pijatan terapi mengesyorkan urutan untuk bermula apabila kedutan pertama — sekitar 25 − 30 tahun. Dengan pendekatan yang tepat prosedur ini adalah benar-benar berkesan dan memberikan hasil yang baik.

Persediaan orang

Sebelum prosedur menyediakan kulit wajah dan tangan urut. Ia adalah penting untuk memahami apa yang tangan adalah alat utama urutan muka terhadap keriput, jadi kamu pasti:

 • Keluarkan semua barang kemas.
 • Manikur, yang akan membawa kesulitan untuk pelanggan atau anda dalam urutan diri.
 • Pembasmian kuman alat khas.
 • Yang mana "urutan" nya tapak tangan jika tangan anda terlalu sejuk.

Untuk urutan menggunakan tambahan krim kosmetik, atau minyak zaitun, biji rami, gandum, peach lubang, dan lain-lain. Di bawah prosedur pertama, ia adalah lebih baik untuk menggunakan krim hypoallergenic untuk mengelakkan memprovokasi reaksi negatif kulit.

Untuk kulit yang berminyak ini adalah disarankan untuk tambah krim beberapa titik jus lemon. Anda masih boleh menggunakan serbuk bayi berdasarkan bedak.

Sebelum urut perlu membuat kontur wajah: keluarkan semua makeup, membersihkan pori-pori kotoran dan debu. Di muka dipanaskan, mencuci dengan air panas, merebus herba atau memohon tuala panas basah. Lama untuk wap kulit supaya tidak dibakar.

Tahap terakhir persiapan — penghidratan kulit bermakna. Untuk kering kulit menggunakan minyak, dan berminyak khas krim. Alat tinggal di muka selama 10 sampai 15 menit. Kemudian prosedur bermula.

Urutan di rumah

Untuk rumah urutan diri disarankan untuk mengikuti beberapa peraturan penting:

 • Tidak terapkan tekanan pada kulit atau stretch.
 • Tangan harus bergerak lancar, mengusap wajah dan leher.

Untuk urutan diri digunakan oleh itu peralatan profesional:

Minyak
 1. Permohonan — tekanan pada kulit, menggunakan seluruh tangan atau jari. Teknik ini membantu untuk mengetatkan kontur wajah, memulihkan kulit untuk bekas elastisitas.
 2. Mengusap. Lakukan tangan atau jari. Efektif untuk penghapusan cepat racun dan mempercepatkan peredaran darah.
 3. Kesemutan. Teknik ini digunakan untuk memerangi kedutan yang mendalam. Cubit kulit hanya garis urut.
 4. Menggosok. Membuat pergerakan bulat dengan ujung jari. Teknik ini membantu untuk meredakan bengkak, mempercepat peredaran darah, mengurangkan deposisi lemak.
 5. Uli kulit. Gunakan 2-3 jari untuk prosedur. Dalam proses ditangkap otot, pada masa yang sama yang membuat cahaya tekanan dan menggosok. Latihan ini akan membantu untuk mengembalikan kulit dan pada masa yang sama untuk membuang klip tambahan.
 6. Bertepuk tangan. Menepuk cahaya menstabilkan kelenjar. Pertama dibuat pukulan ringan dengan jari, selesai teknik tapak tangan.

Untuk kulit sensitif, hanya menggunakan teknik lembut: mengusap, sesuai cahaya kapas. Ia adalah lebih baik untuk menolak dari yang kasar kaedah paksaan (mencubit, menggosok, uli).

Teknik klasik urut

Ini adalah cara yang baik untuk mencegah awal tanda-tanda penuaan. Peraturan asas — pergerakan adalah dijalankan di sepanjang garis urut. Mereka bertepatan dengan tempat-tempat keluar getah bening. Manipulasi yang salah boleh memburukkan lagi keadaan kulit dan kedutan akan menjadi lebih jelas dan jauh.

Urut klasik menggunakan teknik lembut adalah menggosok, mengusap dan cahaya mengetik.

Prosedur mula untuk melakukan dari pusat dahi. Otot-otot perlu berehat. Menggosok dahinya dari hidung ke kuil-kuil, berakhir dalam bidang pertumbuhan rambut. Dengan kedutan yang mendalam melengkapi prosedur oleh uli.

Kemudian urut area di sekitar mata. Ia adalah penting untuk diingat bahwa gerakan selalu bermula di kelopak mata dekat hidung dan ke arah sudut luar mata. Dan di bawah mata semua jalan di sekitar. Dari luar ke dalam. Ini adalah cara yang sangat halus bagian dari muka, itu semua pergerakan yang dijalankan dengan lancar, perlahan-lahan, bergantung pada jenis kulit. Kelopak mata atas boleh sedikit mengurut dengan jari, untuk kelopak mata yang lebih rendah, memohon hanya cahaya meluncurkan gerakan .

Urutan hidung dari sayapnya dan bergerak secara beransur-ansur. Pipi dan urutan perlahan-lahan, mengelakkan regangan kulit. Membuat prosedur tiga jari dari sudut mulut ke pipi, dari bibir ke kuil.

Dagu, kamu dapat Pat dan GOSOK. Apabila anda urutan ini adalah pencegahan dagu, tegang kontur wajah.

Urut dari kedutan

Malangnya, wanita sering berakhir muka urutan pada dagu, lupa tentang leher. Kawasan dada adalah penting untuk mengabdikan masa menggunakan pukulan dari bawah dan ke dagu. Setelah semua, ia adalah dia yang pertama memberi umur wanita.

Urutan dengan disebut kedutan

Dengan mendalam yang berkaitan dengan usia manifestasi menyarankan menggunakan intensif manipulasi. Perhatian diberikan kepada berkedut dekat hidung dan bibir, membuat tekanan, atau ringan kesemutan.

Menegak kedutan pada dahi dikeluarkan menggunakan tekanan, dan pukulan dari pusat dahi ke kuil.

Aktif tweak sering digunakan dalam kedutan suka kaedah yang berkesan.

Urutan muka jepun

Pijatan Shiatsu datang kepada kami dari Jepun. Sebelum prosedur ia adalah penting untuk berehat sepenuhnya. Ia adalah lebih baik untuk melakukan awal di pagi atau malam sebelum tidur.

Seseorang juga perlu untuk menyediakan untuk membersihkan dari make-up dan debu, panas dengan tuala panas. Melakukan latihan berikut:

 • Dengan jari anda tekan pada sudut mata. Latihan dijalankan saat 4-5. Satu latihan diulang tiga kali.
 • Kuil-kuil yang terletak titik akupuntur. Ketika ditekan pada tempat-tempat ini tidak sakit ringan. Untuk pijat mereka dalam satu gerakan berputar menggunakan jari.
 • Palm, untuk strok leher dari tengah. Lakukan latihan ini 10 kali.
 • Latihan dengan bibir. Jari mengusap bibir dari tengah ke sudut-sudut mulut. Ketika bibir atas digunakan untuk membuang kedutan.
 • Dahi mengelus delapan kali jari kedua-dua tangan. Bergerak dari kening dan pergi ke kuil dan dahi.

Akutekanan kedutan

Beberapa teknik datang kepada kami dari Tibet, India, Jepang, Korea atau China. Pencegahan penuaan — kesan pada mata biologi aktif (BAP). Dalam setiap teknik yang ditunjukkan mereka beberapa titik-titik ini, tapi ini prosedur yang sama.

Peraturan asas akutekanan:

 • Prosedur dilakukan hanya hangat, dipanaskan tangan.
 • Satu tekan MANDI berlangsung tidak lebih dari 7 detik, dan pada leher ada lebih dari 4 detik.
 • Utama bekerja alat — ibu jari. Beberapa artis menggunakan tengah dan jari telunjuk.
Akutekanan

Peringkat prosedur

 1. Semua otot-otot wajah tegang, kemudian berehat dengan kekerasan. Kepala belok kanan, lalu belok kiri. Pada masa yang sama menyebut bunyi "a". Latihan ini membantu untuk meredakan ketegangan otot.
 2. Sedikit buka mulut anda dan lipat bibirnya. Selepas ini cuba untuk buka mulutmu lebar-lebar, memegang otot-otot mulut dalam keadaan yang baik.
 3. Mulai urutan dahi anda dalam satu gerakan, secara beransur-ansur meningkatkan tekanan saat kau tekan pada kulit.
 4. Mencari titik di pipi, mengurut dengan pergerakan bulat cahaya menggunakan jari.
 5. Kepala dilemparkan kembali, sambil mengangkat dagunya. Tarik ke hadapan rahang bawah, sementara tegang otot. Setelah beberapa saat, kembali ke posisi awal.
 6. Telinga ditutup dengan tapak tangan anda dan tahan posisi ini untuk 3 hingga 5 saat.
 7. Selesai urutan latihan untuk bersantai semua otot-otot wajah.

Cina menghadapi urut

Lakukan prosedur dengan menggunakan minyak atau krim. Tidak untuk melakukan latihan segera setelah makan, lebih baik untuk melakukannya dalam 2 jam selepas makan.

Urutan menurut Cina kaedah:

 1. Bahu dibesarkan dan berehat.
 2. Belakang menyelaraskan.
 3. Disapu tangan di antara mereka, menjaga mereka hangat.
 4. Putar bola mata, ke tepi, ke bawah. Arah pergerakan arah jam dan kemudian lawan.
 5. Dekat dan buka mata seterusnya.
 6. Dengan jari anda perlahan-lahan tekan ke bawah pada rongga mata.
 7. Mengusap sayap hidung, selepas menggosok jambatan hidungnya.
 8. Urutan telinga, terutama fokus pada ujung.
 9. Jari dibesarkan di tangan, memegang kepala di mana rambut tumbuh.

Pemijat wajah

Prosedur yang berkesan dilakukan tidak hanya tangan, tetapi juga dengan peralatan khusus. Di kedai-kedai yang anda boleh mencari beberapa jenis pemijat. Mereka berbeza dari satu sama lain di jalan kerja, harga, ikatan.

Jenis utama pemijat:

Pemijat wajah
 • Jade adalah alat manual yang terdiri dari 2 rollers terbuat dari giok.
 • Roller — alat mudah yang terdiri dari beberapa rol tekstur yang berbeza. Mereka memandu di muka, menekan ringan pada kulit.
 • Ultrasonik urut dipengaruhi oleh getaran bunyi pada kulit, melancarkan peredaran dan nada.
 • Urat-perangsang adalah yang terbaru alat yang kelihatan seperti headphone. Merebak di muka, ketika anda menghidupkan melalui kulit lulus impuls listrik yang memberi kesan kepada otot kontraksi, peredaran darah, nutrisi.
 • Pijat listrik memberi kesan pada muka kejutan, merangsang kontraksi otot dan mereka nada.

Apabila anda tidak boleh melakukan urutan muka

Pakar tidak menyarankan untuk menjalankan prosedur dalam keadaan berikut:

 • Penyakit kulit (dermatitis alergi, jerawat, jerawat, eksim dan lain-lain).
 • Proses radang kulit (luka, luka, luka lebam).
 • Kehadiran luka-luka (borok, ben, ketuat, tahi lalat).
 • Tipis kulit dan darah dekat ke permukaan.
 • Terbakar sinar matahari, alergi matahari atau frost, mengelupas dari angin.

Dalam hal apa-apa kontra kecantikan mengesyorkan kulit rawatan atau untuk memilih satu lagi prosedur untuk memerangi tanda-tanda penuaan.

Urut dari kedutan sangat berguna sebagai terapi dan pencegahan. Ia tidak hanya kosmetik, tetapi juga terapeutik. Berguna untuk kedua-dua gadis-gadis muda sebagai pencegahan dan peduli, dan untuk wanita yang Matang, dan juga membantu terlihat lebih muda dan lebih segar.