Latihan untuk kedutan wajah: kompleks meremajakan rumah gimnastik

Produk untuk peremajaan muka sekarang ada terlalu banyak. Ini dan kosmetik, dan kecantikan dan tradisional. Setiap wanita memilih apa yang paling sesuai dengan dia. Tetapi anda harus membayar perhatian untuk latihan untuk peremajaan. Melakukan latihan mudah tidak akan mengambil banyak waktu dan apa yang akan dikenakan biaya. Hasilnya adalah sama jika anda melakukan ia selalu muncul dengan cepat dan akan senang dengan.

Muka gimnastik

Umum maklumat mengenai latihan untuk wajah kedutan

Penulis kursus gimnastik untuk menghadapi janji dengan bantuan ini latihan yang boleh anda membuat hampir baru penampilan tanpa perlu untuk pembedahan plastik. Ini, tentu saja, pembunuhan besar-besaran, tetapi untuk memperbaiki penampilan dan keadaan kulit mereka sangat sesuai. Ia adalah lebih baik untuk bermula di 30-35 tahun, ketika pertama perubahan negatif. Kaedah ada sangat banyak percubaan ia adalah mungkin untuk memilih satu atau dua atau bahkan menyusun sesuatu dari yang paling kegemaran saya dan memberikan kesan yang terbaik latihan.

Jika gimnastik dari kedutan secara teratur, boleh memperbaiki penampilan

Di mana-mana sistem latihan lebih buruk daripada itu, jika anda lakukan latihan dengan betul, tidak akan menjadi yang tepat. Sebenarnya, ini biaya yang sama untuk badan. Sebagai hasil operasi biasa otot meningkatkan aliran darah ke kulit, aktiviziruyutsya bekalan dengan oksigen dan nutrisi. Akibatnya, merangsang tisu semula di tingkat sel, pengeluaran kolagen dan elastin. Nyata kontur wajah tegang, hilang memar dan bengkak di bawah mata hilang muka halus kedutan. Ini adalah kesan biasa. Tapi itu adalah mungkin untuk fokus dalam dan di mana-mana khususnya masalah, misalnya, dalam lipatan hidung, melintang kedutan dahi, dagu kedua.

Jika anda melakukan latihan dengan betul, kemerosotan penampilan tidak akan tepat

Sebelum latihan ia adalah perlu untuk mengeluarkan cermin solek dan baiki rambut saya

Untuk melakukan yang kompleks ... mengambil tidak lebih dari 20 menit. Sangat penting berkaitan sokongan psikologi. Mulai latihan, kau perlu pertimbangkan itu tidak gimnastik tidak akan bekerja dalam kombinasi dengan Merokok, yang berlebihan penggunaan alkohol, trend makanan cepat saji, kronik kurang tidur. Pra-ulasan diet anda dan gaya hidup.

Makanan cepat saji

Tidak ada latihan, tidak akan membantu untuk memperbaiki penampilan muka tanpa kompleks perubahan gaya hidup dan mengelakkan tabiat berbahaya

Keterangan yang sedia ada kompleks

Kaedah meremajakan gimnastik muka terdapat banyak. Kebanyakan daripada mereka di luar negara maju, tetapi baru-baru ini telah muncul rusia. Ia adalah lebih baik untuk mencoba beberapa set untuk mencari yang paling sesuai untuk diri sendiri, dan tidak segera dapatkan selama satu.

Latihan pernafasan

Plus teknik dalam kesederhanaan dan menyeluruh pendekatan. Dalam proses, ia adalah sangat penting betul bernafas. Dari paru-paru ia adalah perlu untuk benar-benar melepaskan udara, kemudian membuat seperti yang mendalam yang cepat dan tajam nafas. Menghembus nafas mulut, pada masa yang sama sangat menarik dalam perut. Tunggu 8-10 saat untuk membuat yang baru nafas.

Latihan pernafasan dalam memerangi kedutan memberikan keputusan yang luar biasa

Pada masa nafas memegang konsisten melalui semua mata aktif di muka — antara kening, luar dan dalam penjuru mata, kuil, sisi hidung, sudut bibir, u, menetapkan rahang bawah. Semasa ini 8-10 saat mereka diperah dengan jari, mewujudkan jenis denyutan. Untuk setiap titik akan butuh 10 mengulangi.

Yang paling terkenal latihan "muka Jelek". Bibir harus dikumpulkan dalam tiub, mata terbuka seperti yang meluas yang mungkin. Kemudian bibir jatuh ke bawah kerana ketegangan di otot-otot pipi dan hidung, dan matanya bangkit. Dalam posisi ini, sejauh yang aku bisa tongkat lidah mereka untuk bekerja otot-otot leher dan dagu. Mengekalkan kedudukan untuk 8-10 saat.

"Jelek menyeringai" — yang paling terkenal menjalankan semua kompleks gimnastik pernafasan dari kedutan

Untuk meningkatkan kesan, kau boleh ambil pose "singa" kaki selain hampir di bahu lebar, tangan yang lain di atas lutut, pinggul sedikit ke belakang. Kepala terus lurus.

Latihan ini berakhir dengan rahang bawah menonjol ke depan yang mungkin, sambil perlahan-lahan dagu diangkat ke langit-langit. Tangan ditolak kembali, kaki tidak terangkat dari lantai. Dalam kedudukan ini, anda perlu untuk memegang 6-8 saat.

Terhadap latihan untuk pipi

"Bulldog" pipi lebih tua dan visual membuat wajah yang lebih kasar. Latihan dilakukan berdiri atau duduk. Selepas gym sebaik-baiknya dalam sejam untuk menarik diri dari aktif ungkapan.

Kendur pipi banyak wanita tua, dan mereka boleh nyata pada usia muda

 • Bayangkan anda akan menangis. Menggunakan kekerasan, bibir yang lebih rendah sudut serendah mungkin. Setelah mencapai batas, memperbaiki posisi untuk saat 5-7.
 • Buka bibir anda, mendedahkan gigi. Lampirkan mereka tips indeks jari. Cuba untuk membawa mereka bersama-sama, beralih otot-otot pipi.
 • Bibir tarik tube, tarik pipi anda lebih. Menjaga bibir bergerak, mencoba untuk meringankan up.
 • Memerah pensil atau objek lain bentuk yang sama hanya dengan bibir tanpa menggunakan gigi. Dalam tempoh dua minit terus menarik dan menulis di udara apa-apa.
 • Rangkul dirimu dengan tangan di bahu, bibir kompres ke dalam satu barisan. Perlahan-lahan menghirup, pada masa yang sama tarik kembali. Setelah mencapai batas, tarik bibir paip, kunci posisi untuk saat 4-5.
 • Dengan mulut terbuka, menutup gigi dan bibir. Menikam dagunya lain di telapak tangannya. Bergerak anda rahang bawah ke depan dan ke belakang, mengatasi rintangan.
 • Maksima mengembung pipi, semakin dalam udara mulut. Lampirkan mereka dengan telapak tangan anda, tekan ke bawah. Kerana rintangan otot-otot pipi, udara harus tetap di dalam mulut.
 • Tekan dengan jari-jari anda nasolabial lipatan. Mulut terbuka, pada gilirannya, tutup bibir atas dan bawah gigi.
 • Letakkan jari anda di bawah tulang pipi. Senyum seperti yang meluas yang mungkin. Perbaiki posisi ini untuk saat 5-7.
 • Angkat dagu, melekat-nya. Bibir atas meliputi bawah. Perlahan-lahan memiringkan kepala anda ke tepi.

Latihan untuk pipi banyak, anda dapat memilih untuk diri mereka sendiri yang paling berkesan 3-5

Apabila berjalan seperti pipi memilih 4-5 latihan dan lakukan setiap hari selama 10 hingga 12 ulangan. Untuk mengekalkan otot cukup tiga kali seminggu untuk mengulangi mereka 5-6 kali.

Tibet

Kritikal jangka masa kompleks — kira-kira enam pagi. Latihan lakukan dengan tegas setiap hari, di dinyatakan perintah. Boleh pra-digunakan untuk kulit minyak atau krim urut. Kedudukan permulaan — kembali lurus, kaki ditekan terhadap satu sama lain. Setiap latihan diulang 8 kali.

Dalam kes Tibet latihan adalah sangat penting masa latihan

 • Phoenix menyebarkan sayapnya. Berus bersungguh-sungguh disapu, pemanasan. Kemudian, dengan satu usaha, membawa bersama-sama, membangkitkan untuk kening. Tutup mata dengan tapak tangan, 8 kali mudah untuk klik di atas. Tanpa tangan mereka, buka mata anda, melihat ke atas dan bawah, kiri dan kanan, putar di dalam kedua-dua arah.
 • Phoenix di langit. Tiga jari pertama mengemudi dalam keadaan darurat, merebut kulit di tengah-tengah kening. Perlahan-lahan akan melalui dan mewujudkan "riak", bergerak pertama, kemudian yang lain sisi.
 • Phoenix telah bersara. Ibu jari ditekan untuk luar penjuru mata. Dengan cahaya tekanan pada membawa ke kuil dan kembali.
 • Phoenix membersihkan bulu. Berus rabuk, pemanasan. Kemudian tekan telapak tangan ke pipi yang membawa ke bawah di sepanjang pipi dan garis rahang ke pusat dagu.
 • Song of the Phoenix. Palm lipat bot, tutup mulut dan hidung supaya ibu jari anda berada di tulang pipi, dan indeks adalah di sayap hidung. Buka mulut anda seluas mungkin dan menarik keluar lidah, berputar dalam dua arah, mengetuk pada bibir.
 • Phoenix jade minum air. Kedudukan permulaan — sama seperti latihan sebelumnya. Bibir dilipat paip ditarik di kedua-dua arah, ke atas dan ke bawah. Kemudian memerah dalam benang.
 • Phoenix bertemu musuh. Telapak tangan anda menggosoknya diletakkan pada tahap solar hati. Sebentar ringan gendang di muka dengan ujung jari.
 • Phoenix makan. Jari memberus rambut anda dari depan hingga ke belakang dari kuil dan dahi untuk mahkota dan tengkuk.

Gimnastik jepun

Juga dikenal sebagai "urut Asahi". Dibagi menjadi dua jenis — badan penuh pijatan shiatsu dan (kesan pada titik tertentu). Amatur yang kedua berlatih sangat kecewa. Untuk melaksanakan semua latihan yang digunakan hanya indeks dan jari tengah. Harus menggunakan minyak pijat atau krim tangan. Tidak perlu untuk melakukan satu set sepenuhnya, pilih beberapa latihan untuk masalah yang paling kawasan. Kedudukan permulaan — berbaring atau duduk. Push — ketara, tapi tidak menyakitkan.

Gimnastik jepun dari kedutan akan fokus pada satu atau lebih kawasan masalah

 • Pipi. Ketat memerah rahang, membuka gigi yang lebih rendah. Bibir atas untuk menjaga masih. Untuk memperbaiki posisi, perlahan-lahan menghitung sampai lima.
 • Chin. Rendahkan dagu ke dada anda, menghitung sampai sepuluh. Perlahan-lahan miring muka. Menjaga kepala di lurus, bergerak ke sisi menonjol rahang bawah.
 • Pernah. Untuk menutup mata, sedikit untuk menarik kulit di luar sudut ke kuil. Putar bola mata kedua dua arah selama 10 kali untuk "melihat" naik, turun dan menyamping, memukul tanah di ekstrim posisi untuk 5 detik.
 • Bibir. Dengan mulut terbuka, menutup gigi dan bibir. Menjaga kedudukan selama 15 detik. Bibir untuk meletakkan pipa, menarik ke hadapan. Cuba sebaik mungkin banyak untuk membuka mulutnya mungkin sambil mengekalkan mereka tidak bergerak.
 • Dahi. Dengan usaha menekan jarinya ke kuil-kuil, mata tertutup, perlahan-lahan berputar mereka. Mungkin banyak untuk membuka mata, menaikkan kening, simulasi terkejut. Di atas posisi untuk diam selama 5 detik. Letakkan jari anda di dahi anda, cuba untuk menaikkan kening, mengatasi rintangan mereka.
 • Nasolabial lipatan. Tekan jari anda untuk sayap hidung, dengan usaha, terus ke bawah, yang menerangkan arc ke sudut bibir. Untuk menekan jari di bawah hidungnya, perlahan-lahan bulatan kontur bibir.
 • Bujur muka. Kompres rahang, sudut mulutnya untuk mengambil di tangan, untuk sejauh mungkin. Perlahan angkat kepala anda, condong ke sisi. Dengan menolak untuk mengesan dengan jari kontur wajah, bergerak dari bawah ke atas.

Titik gimnastik

Mata biologi aktif di muka sangat banyak. Kesan shiatsu hanya indah, tetapi tanpa latihan yang betul itu adalah lebih baik untuk menggunakan prosedur untuk profesional.

Urutan boleh melibatkan hanya seorang pakar dalam bidang ini, orang biasa boleh menyakiti diri sendiri

Peraturan umum titik gimnastik:

 • tidak meregangkan kulit;
 • kedudukan jari anda tegak lurus ke titik di mana terlibat;
 • jangan menolak terlalu mendedah, hanya sampai cahaya kesakitan;
 • tidak melebihi disarankan pendedahan masa (maksimum 5-7 saat);
 • untuk bergerak dari atas ke bawah, dari dahi ke dagu.

Asas urutan itu adalah mungkin untuk menghabiskan bebas:

 • Tiga jari tangan setiap ditekan untuk kawasan "mata ketiga". Bergerak kira-kira 0.5 cm ke sisi dan, kemudian tekan lagi. Menerangkan lancar arc untuk sampai ke kuil-kuil.
 • Tekan jarimu ke tengah kening, sedikit memerah. Paip lulus semua yang pertama kening ke sudut luar, maka inner.
 • Berkali-kali tekan kelopak mata. Lebih rendah lulus cahaya Pat bermula dari sudut mata.
 • Tekan indeks jari pada sayap hidung, dalam arc ke sudut bibir, garis kontur mereka. Untuk bekerja di luar dagu dari pusat sepanjang garis rahang bawah ke telinga.
Latihan dari kedutan

Artikulasi gimnastik

Artikulasi gimnastik banyak berlatih pakar dalam tadika, tapi wanita boleh meminjamnya dari beberapa latihan

 • Kuat ditekan jari ke sudut bibir, menarik mereka seolah-olah meniup pada sesuatu yang panas, menyebut "U".
 • Letakkan indeks anda dan jari tengah pada nasolabial lipatan, untuk meregangkan bibir, sedikit mendedahkan flash gigi, mengucapkan sesuatu antara "dan" Dan "S".
 • Nafas panjang, jenis dalam mulut lebih banyak udara. Menutupnya, menghembus nafas pendek, kejutan mendadak melalui kanan dan kiri sudut bertukar, mengatakan "Oh."
 • Jari yang meletakkan pada dahi, tekanan ketara. Cuba untuk menaikkan anda kening setinggi mungkin, mengatasi rintangan dan menyebut "A".
 • Jari besar untuk memerah sayap hidung, untuk cuba untuk mengembung mereka dengan mengatakan "eh".

Latihan ini kompleks membantu jelas licin juga sangat kelihatan nasolabial lipatan, dan mereka mengatasi dengan yang lain disebut masalah

Yoga untuk muka

Yoga bukan hanya latihan, tetapi juga negara yang istimewa fikiran, jadi sebelum permulaan yang cuba untuk berehat, menghilangkan pemikiran luaran dan mencapai keharmonian dalam. Latihan asas hanya empat, sebelum setiap keperluan untuk membuat rendah berpanjangan bunyi "om-m-m-m". Kembali di seluruh kelas terus lurus sempurna.

Yoga untuk muka

Yoga untuk menghadapi banyak berlatih di luar negara dan di Rusia, penulis yang kompleks terdapat banyak

Pekerjaan yang selalu diawali dengan hangat-up.

Hangat-up adalah untuk kepalan tangan, putaran pergerakan bahu, urut telinga. Asas pakej ini agak mudah.

 • Banyak zazhmurte. Indeks dan tengah Paley tekan antara kening, tidak kejap. Leher tidak tegang. Perbaiki posisi untuk 10-15 detik, berehat mendadak.
 • Dengan jari-jari urut kepala, bergerak dari kuil itu untuk mahkota, kemudian bergerak ke belakang kepala dan di akhir — face.
 • Hampir menyentuh kulit, urutan pertama kelopak mata yang lebih rendah dari sudut mata ke luar, maka atas bertentangan.
 • Tutup matanya, drive bola mata ke atas dan ke bawah, ke tepi dan dalam lingkaran.
 • Tekan jari ke pusat kening. Hidupkan pandangan di ujung hidung anda, tutup mata anda untuk 10 saat. Buka semula, hidupkan pandangan ke depan.
 • Dalam mulut anda sebagai banyak udara, bergerak lebih dekat ke pipi. Sedikit mengalahkan muka.