Pembetulan tegak kedutan: Botox, pengisi dan cara lain

Kebanyakan disebut perubahan yang berkaitan dengan usia dimanifestasikan di muka. Lipatan di sekitar mata, di dahi, kedutan menegak di atas bibir atas utama tanda-tanda penuaan, yang ingin menyingkirkan wanita itu di tempat pertama.

Pembetulan dompet-string kedutan

Mengapa tegak kedutan

Kedutan pada bibir atas, tahap yang meningkat dengan usia, yang disebut sebagai tegak kedutan. Alasan utama untuk penampilan mereka kehilangan kulit dan otot di kawasan mulut.

Di masa mudanya, otot-otot dan tisu sekitar mulut sentiasa dalam keadaan yang baik. Bermula dari usia tiga puluh, kulit mulai kehilangan partikel asli kolagen dan elastin, yang mana memimpin untuk pembentukan lipatan nasolabial (tegak kedutan), peninggalan bibir.

Kekuatan proses patologi adalah ditentukan oleh beberapa faktor:

 • individu isyarat ciri;
 • tabiat buruk (Rokok, alkohol, dadah);
 • kawalan kesucian dan kesihatan kulit.

Juga membentuk tegak kedutan di bibir atas disebabkan oleh tetap tekanan pada otot bulat mulut. Serat otot berada dalam ketegangan berterusan: dalam makan, dalam berbicara, tertawa dan mengekspresikan emosi yang lain.

Berkas melingkar otot yang tidak melekat ke tulang, menyebabkan tekanan kecil mereka menjangkau.

Yang paling mudah untuk penampilan awal tegak kedutan di bibir atas pasien, yang profesional yang aktiviti yang berkaitan dengan aktif fungsi otot bulat (penyanyi, musisi, guru). Kumpulan risiko juga termasuk:

 • pesakit yang secara drastik turun berat badan — tak ada lemak di kawasan bibir menyumbang untuk penipisan tisu dan kedutan;
 • pesakit dengan kecenderungan keturunan;
 • orang-orang hidup dalam keadaan yang teruk alam sekitar;
 • pasien dengan penyakit tiroid, gangguan sistem saraf.

Untuk mempercepat proses pembentukan tegak kedutan boleh sering shift malam (kekurangan tidur), tidak mencukupi untuk kulit (kekurangan pelembab dan pembersihan), terlalu aktif ekspresi wajah, alkohol dan Merokok, miskin diet (kekurangan vitamin), hidup di alam kawasan yang kurang bernasib baik, bersentuhan yang berkepanjangan untuk sinar ultraviolet, sering menggunakan gula-gula getah.

Kaedah untuk menghapuskan dompet-string kedutan

Pembetulan

Kaedah menghapuskan tegak kedutan diubah, tapi semua mempunyai satu matlamat — penghapusan punca tegak kedutan dan mencegah semakin teruk masalahnya, kejadian di masa depan.

Yang penting: hanya sistematik pendekatan untuk menyelesaikan masalah ini akan membantu untuk mencapai kesan positif pembetulan tegak kedutan cepat dan menetapkan keputusan untuk masa yang lama.

Pada tahap awal pembentukan, kedutan sekitar mulut hanya dikurangkan melalui membantu kosmetik produk dan formulasi, yang dicipta oleh resep obat tradisional. Di peringkat akhir pembangunan lipatan mulut arc dengan tujuan untuk penghapusan digunakan kaedah yang lebih radikal kosmetologi.

Cepat memulihkan otot muka nada, meratakan tegak kerutan bibir akan membantu berikut kosmetik teknik:

 1. Berita baiknya, biorevitalization, kontur pembetulan — menyokong manipulasi subkutan suntikan garis rambut asid, vitamin dan mikro. Juga ke kawasan masalah betul di bawah kulit jenis pengisi berdasarkan garis rambut asid. Hasil akhir teknik-teknik ini adalah mengisi kedutan kecil, pemulihan peredaran darah, nutrisi tisu, memperbaiki nada dan elastisitas kulit muka.
 2. Suntikan narkoba dicipta berdasarkan botulinum toxin Dan neurotoxin . Botox untuk tegak kedutan berdasarkan bantuan impuls saraf untuk otot bulat mulut, melegakan kekejangan otot. Hasilnya, kulit sekitar mulut merapikan, kedutan menegak hilang.
 3. Fraxel — prosedur-meter memproses sinar laser untuk bidang-bidang tertentu kulit. Rawatan laser merangsang regenerasi sel-sel kulit, sintesis partikel kolagen dan elastin di dalam lapisan kulit.
 4. Itu "ELOS" adalah gabungan dari dua jenis energi laser energi dan frekuensi radio gelombang.
 5. Pengukuhan — meningkatkan kekuatan kulit di bibir atas khas lembar (meso-lembar). Mereka diperkenalkan garis antara bibir dan hidung. Pada mulanya, kekenyalan otot melampirkan ke masonite, dan kemudian kolagen asas yang akan tumbuh. Kaedah pengukuhan — prosedur itu berulang-ulang. Jangka masa — setiap tiga sampai enam bulan.

Jenis yang digunakan ubat-ubatan

Bergantung pada jenis prosedur pembetulan tegak kedutan mendapatkan tertentu dadah:

 1. Menegak kontur kedutan pengisi.
 2. Botox.
 3. Berita baiknya.
 4. Bioreinforcement membolehkan untuk mencapai maksimum kesan peremajaan.
 5. Persiapan KULIT, dibuat berdasarkan pesakit sendiri tisu.
Suntikan narkoba

Dan kontra

Menegak kedutan di bibir atas tidak hanya menambah umur, tapi lakukan dengan ekspresi muka suram, bosan, agak jengkel. Estetika sisi masalah tegak kedutan sekitar mulut utama tanda-tanda untuk manipulasi pembetulan.

Kontra untuk prosedur penghapusan tegak kedutan adalah:

 • kondisi kehamilan, laktasi;
 • individu untuk diberikan ubat;
 • kronik penyakit dalam bentuk akut;
 • kepekaan kulit;
 • radang tapak untuk kulit di mana ia dirancang untuk menjalankan pembetulan prosedur;
 • darah penyakit, kanker patologi;
 • antibiotik;
 • prosedur kimia atau laser kulit yang dijalankan hari sebelum ini.

Reaksi yang buruk dan komplikasi

Dalam kebanyakan kasus, pembetulan tegak kedutan tidak menyebabkan pasien sampingan kesan-kesan yang teruk dan komplikasi. Sangat jarang, dalam kes yang luar biasa, ada peningkatan sakit dirawat kulit, sakit kepala, rasa iritasi. Dalam suntikan pengisi boleh menyebabkan bengkak, lebam. Selepas tujuh hari, gejala ini tidak menyenangkan akan lulus.

Teknik pembetulan prosedur

Kesan positif pembetulan tegak kedutan yang tergantung pada ketat kepatuhan untuk keutamaan dari semua proses:

 1. Pesakit menerima doktor konsultasi, hasil yang ditentukan oleh jenis prosedur pembetulan, persediaan untuk pelaksanaannya.
 2. Kulit muka sebelum prosedur bersedia, dibersihkan kosmetik. Pada kulit berlumur dengan khas applicative bius. Krim diproses dalam kawasan yang dikehendaki kulit, dan kemudian ditutup dengan pita. Selepas beberapa ketika terdapat kesan ubat bius.
 3. Yang dipilih ubat pengisi (berdasarkan garis rambut asam) disuntik di bawah kulit menggunakan jarum halus atau fleksibel cannula.
 4. Semua tindakan yang harus jelas. Pertama sekali, diproses oleh kontur bibir.

Yang penting: jika kontur bibir yang lebih rendah tidak berubah, ia dianggap sebagai langkah pencegahan.

Seluruh prosedur pembetulan tidak akan bertahan lebih dari satu jam.

Beberapa hari di muka pesakit boleh bengkak, menyakitkan rabaan di suntikan pengisi. Jika disuntik dengan jarum di tempat suntikan bisa memar.

Kesan yang diharapkan

Kesan yang diharapkan

Keluarkan tegak kedutan di bibir atas boleh disediakan pendekatan yang menyeluruh berdasarkan tiga prinsip-prinsip dasar:

 • ketetapan (semua prosedur-prosedur yang dilakukan menurut tertentu skim);
 • ketepatan tindakan (kulit di bibir atas adalah sangat lembut dan halus), apa-apa pergerakan cuai, ubat yang salah tidak boleh hanya meningkatkan yang sedia ada masalah, tetapi juga menyebabkan beberapa kesan sampingan.
 • gradualism (dadah dipilih menurut prinsip meningkatkan kesan aktif komponen). Dalam proses pembetulan di bawah kawalan dinamik perubahan. Jika perlu, pesakit boleh ditawarkan yang lebih berkesan, agresif prosedur pembetulan.

Hanya pendekatan yang menyeluruh untuk masalah tegak kedutan akan membantu anda untuk mencapai yang paling hasil yang positif: penghapusan lengkap lipatan dan keriput di sekitar mulut, meningkatkan ketegangan kulit wajah, menggalakkan regenerasi sel kulit.