Kedutan boneka: apa itu, kenapa tidak dan adalah mungkin untuk menyingkirkan mereka?

Kedutan boneka kedutan – pelbagai kulit perubahan dalam proses penuaan. Sering kali ini kecacatan memberikan wajah wanita yang sedih atau tidak berpuas hati ungkapan.

Pembetulan kedutan boneka

Apa yang kedutan-boneka dan mengapa mereka muncul

Itu nama yang luar biasa – analogi dengan boneka-boneka. Ciri-ciri mainan-mainan ini adalah yang dagu dan mulut bidang visual dipisahkan.

Masalah ini berlaku kerana adanya gravitasi bumi. Dengan setiap tahun berlalu, kulit semakin kehilangan kelenturan, tenggelam ke bawah. Bentuk graviti lipatan di sekitar mulut, dan ia tidak dapat dielakkan.

Menyebabkan kerutan-boneka beberapa:

 • Merokok. Ini kebiasaan boleh mempercepatkan proses penuaan, itu menyebabkan penuaan, kedutan boneka, dan jenis yang lain.
 • Keturunan. Wanita genetik terdedah kepada kering dan tipis kulit di sekitar bibir anda, anda dapat melihat kedutan, bahkan di pertengahan usia, jauh dari usia tua.
 • Kehilangan gigi. Ketika orang-orang mulai mengenakan masalah dengan gigi, bentuk rahang boleh bergantung pada tahap penyakit, dan itu terbentuk lipatan di sekitar mulut.
 • Kehilangan berat badan yang teruk. Diet yang menjanjikan kehilangan berat badan tidak tanpa masalah bagi tubuh. Pada akhir "menguji" kulit menjadi lembut kerana kehilangan kelenturan.
 • Lemah otot-otot wajah. Jika wajah wanita itu mempunyai nada rendah, graviti adalah lebih cepat akan mula lebih rendah ke bawah kulit.
 • Tetap bekerja otot-otot bibir. Penyanyi dan gadis-gadis lain yang telah dikaitkan kehidupan mereka dengan aktif bekerja mulut sering terbentang di kawasan ini, yang boleh menyebabkan kedutan awal kesedihan.
 • Ini radiasi ultraviolet. Ia cepat kering kulit, menyebabkan penampilan kedutan-boneka.
Bagaimana untuk membuang keriput di sekitar bibir

Cara untuk berurusan dengan "kedutan kesedihan"

Malangnya, untuk membalikkan proses, buruk mempengaruhi penampilan wanita, mustahil. Bagaimanapun, ada cara yang bisa mempengaruhi pembangunan kecacatan dan kehadirannya.

Pembetulan kulit dalam bentuk mengabaikan adalah sukar dan perjalanan yang panjang. Kedutan tidak boleh hilang dalam sekejap mata, tetapi orang yang bersedia untuk berjuang untuk mereka sendiri keremajaan dan kecantikan, pasti akan mencapai yang dikehendaki.

Dalam menyingkirkan kedutan kesedihan apa-apa kaedah yang baik. Menggunakan beberapa pilihan pada masa yang sama, anda bisa mendapatkan hasil yang lebih cepat.

 • Rawatan di salon kecantikan. Kontur kedutan menikmati mengesankan popular di antara wanita, dan doktor panggilan yang baik alternatif untuk pembedahan plastik. Menghadapi jauh berubah dari yang dilakukan pada dirinya operasi, dan pembetulan pengisi akan membuat terma jelas. Salon perawatan dapat meremajakan wanita kelihatan lebih dari sepuluh tahun.
 • Menggunakan ubat kaum. Pelbagai topeng, yang terdiri dari betul digabungkan bahan-bahan – perlahan tapi pasti solusi untuk masalah ini. Mereka adalah kedua metode paling efektif untuk menyingkirkan kedutan-boneka.
 • Menggiatkan. Cara terbaik untuk menghilangkan kedutan pertama – muka gimnastik. Kerja tetap tidak akan menunggu hasil yang menyenangkan – kukuh otot wajah dan kulit kenyal.
 • Itu urutan diri. Ini pendekatan untuk masalah nada otot, menyumbang untuk peredaran darah yang lebih baik dan merangsang parit urat dan darah.
 • Pembedahan plastik. Jika kedutan yang mendalam dan sangat ketara, tradisional kaedah tidak boleh menarik untuk bertindak pada kulit. Yang paling drastik cara untuk membuang kedutan – pembedahan. Ia adalah sempurna untuk wanita tua yang ingin kelihatan lebih muda. Bagaimanapun, dengan pilihan yang dicadangkan terhadap adalah untuk berhati-hati semasa pembedahan mungkin mengalami reaksi alergi.

Bagaimana untuk melawan kedutan-boneka di umur yang berbeza

19-30 tahun

Gadis-gadis muda sering sangat sensitif tentang penampilan mereka, begitu juga yang paling kecil ketidaksempurnaan tidak meninggalkan tanpa perhatian. Untuk menghilangkan beberapa pertama kedutan akan membantu pelembab dan asli. Tidak akan berlebihan dan kuasa pembetulan. Bermimpi sempurna kulit wanita muda harus mengurangi penggunaan:

 • Produk roti;
 • Minuman beralkohol;
 • Kuat minum (seperti kopi atau teh);
 • Lemak daging;
 • Manis minuman yang bersoda;
 • Merokok dan hidangan panggang.
Kualiti makanan

Ingat yang utama untuk kejayaan adalah kualitas makanan, termasuk makan yang tepat jumlah protein, lemak dan karbohidrat. Badan perlu diperlukan mineral, kulit berisiko untuk merosot pada usia muda.

30-50 tahun

"Mengusir" kedutan pada usia ini adalah sukar kadang-kadang. Anda tidak harus menolak pembetulan di dalam kabin yang khusus.

Ada wanita yang disarankan untuk berjuang kedutan yang istimewa tempoh hidup. Urutan dan topeng selalu relevan, tapi ini prosedur yang bertujuan untuk "melicinkan" kedutan boleh kontra. Di antara mereka:

 • Penyakit. Penyakit virus atau apa-apa akut melarang pembetulan muka. Jadi layak klinik menghindari keputusan yang mengecewakan dan pencemaran anggota;
 • Kehamilan;
 • Rendah platelet dalam darah;
 • Alergi untuk ubat-ubatan;
 • Menggunakan darah-penipisan ubat-ubatan.

Kaedah buatan sendiri mengeluarkan kedutan kesedihan

Bagaimana untuk membuang kedutan sekitar mulut tanpa perlu memperbaiki masalah di kabin? Pembetulan kulit di rumah – mudah dan cara yang murah.

Topeng keajaiban sebagai cara untuk meremajakan muka

Dengan bantuan pengelupasan membuang mati sel-sel yang membuat wajah kelihatan lebih muda. Selepas topeng dari buah-buahan dan beri, kulit menjadi lancar, dan sayur-sayuran topeng akan menyegarkan anda wajah dan memberikan kulit cahaya kemilau.

Bahan topeng Kaedah persediaan Masa di mana topeng harus terletak di kawasan masalah

½ Alpukat

1 sudu. madu dalam bentuk cair

telur kuning

mengisar alpukat pulp;

mencampur produk sehingga licin

15 minit

2 sudu gelatin

air suam

minyak penyelesaian vitamin E

campurkan gelatin dengan air dan menunggu bengkak;

tambahkan vitamin E

30 minit
2 sudu. madu

satu lobak mentah

mengisar lobak merah;

mencampur bahan

20 minit
pisang kecil saiz

1 besar madu

1 besar minyak zaitun

satu telur kuning

cincang pisang;

mengalahkan dengan bahan-bahan yang pukul sehingga licin

20 minit
Muka gimnastik

Gimnastik muka sebagai cara untuk menghilangkan kedutan

Latihan boleh meratakan tempat untuk manifestasi kedutan dan memperbaiki nada otot wajah. Senaman dan urutan diri setelah acara itu akan memberikan hasil segera.

 • Omong besar (tahan udara selama kira-kira lima detik);
 • Mampatan bibir di tube (intensif yang melakukan lebih dari dua puluh kali berturut-turut);
 • Ganti omong besar;
 • Menarik kedutan pada mereka garis;

Untuk kesan maksimum, "mengenakan" orang itu harus lakukan apabila bangun, dan sebelum tidur setiap hari.

Salon rawatan untuk pembetulan kedutan-boneka

Untuk menghilangkan tidak menyenangkan kecacatan boleh berada di dalam rumah dan di salon. Kosmetik kontur bisa memperbaiki kelemahan yang boleh dilihat, tanpa perlu untuk pembedahan plastik.

Ini cara untuk menghilangkan kedutan-boneka mempunyai kesempatan lebih urut dan topeng – hasil segera. Ada klinik khas, di mana satu atau lebih banyak sesi kedutan yang menakjubkan. Bagaimanapun, pelanggan yang berpotensi sering berpikir tentang apa yang prosedur akan mempunyai kesan yang terbaik. Untuk operasi popular termasuk:

 • Botox;

Botox – ubat yang boleh menyekat saraf komunikasi, yang menggalakkan bersantai aktif otot. Kulit garis-garis, dan kedutan yang tidak kekal jejak.

Tempoh kesan Kebaikan Keburukan

8 bulan

Kecekapan tinggi

Sementara track marks

Keputusan segera
Keselamatan

Penggunaan Botox selamat dalam kuantiti yang munasabah. Bagaimanapun, harus dadah jatuh ke tangan yang tidak mahir juruteknik, kau boleh menunggu untuk apa-apa.

 • Kontur;

Pembetulan kontur wajah menggunakan input suntikan. Prosedur ini disebabkan oleh mengisi kawasan di bawah kulit pengisi. Itu jumlah yang otot kain dipulihkan.

Tempoh kesan Kebaikan Keburukan
Bergantung pada kepadatan ubat-ubatan. Yang tertinggi kedai hasilnya dua tahun, yang paling rendah enam bulan

Keputusan yang cepat

Keputusan jangka pendek memiliki ekspresi muka aktif
Keselamatan Sementara track marks
 • Perkakasan prosedur;

Perkakasan kosmetologi mempunyai kesan pada kawasan di bawah kulit lapisan lemak dan, akan lebih mendalam. Pakar bekerja pada peremajaan dan kulit yang lebih sihat, dan untuk membantu mereka datang peralatan khusus.

Tempoh kesan Kebaikan Keburukan
Kesan meningkat dengan setiap sesi (anda mungkin perlu dua orang untuk lapan lawatan) Pemulihan yang cepat Dalam kes kedutan yang mendalam tidak mungkin berkesan
Peremajaan
Peningkatan kulit
Pencegah lipatan di sekitar mulut

Pencegah lipatan di sekitar mulut

Dan tidak untuk menghadapi masalah kedutan-boneka, anda butuhkan untuk membayar perhatian kepada anda gaya hidup dan mengambil kira beberapa peraturan.

 • Tidak ada diet ketat yang menjanjikan hasil yang cepat;
 • Penolakan lengkap rokok dan sekurang-kurangnya separa menjauhi alkohol;
 • Penggunaan pelbagai krim dan topeng, pelembab kulit;
 • Tetap urutan diri muka;
 • Membendung aktif ungkapan.

Cara untuk mencegah kedutan-boneka disarankan dan selama perjuangan dengan kecacatan.