Keriput di sekitar matanya

Setiap orang merasakan emosi yang berbeza yang menyatakan di muka. Dan hampir semua mengalami emosi yang dapat dilihat di wajah, yang pasti membawa kepada penampilan wajah kedutan, menghilangkan yang sering agak sukar tetapi mungkin!

keriput di sekitar matanya

Sebab

Dalam usaha untuk tahu bagaimana untuk berkesan membuang muka keriput di sekitar matanya, biasa dengan sebab-sebab. Ia harus segera menunjukkan perbedaan antara garis & kedutan. Pertama umur kedutan muncul lebih dekat untuk 30 tahun, sementara muka dapat dilihat pada wajahnya sudah di usia yang agak muda.

Menyebabkan kedutan wajah pelbagai besar. Ini termasuk:

 • tekanan saraf;
 • kurang tidur;
 • diet yang tidak seimbang, makan makanan ringan;
 • genetik kecenderungan;
 • metabolisme gangguan;
 • kekurangan aktivitas fisik;
 • penggunaan yang berlebihan kosmetik (terutama berkualiti rendah);
 • tabiat buruk;
 • tidak mencukupi dan tidak teratur kulit menjaga muka;
 • keadaan cuaca (berlebihan kelembapan, suhu ekstrem, terang matahari, dan lain-lain.)

Pada tinggi meniru aktiviti dan faktor di atas, keriput di sekitar matanya boleh muncul dalam 20 tahun.

Penghapusan mimic seluruh mata di rumah

Semua masa mengekalkan kawalan ekspresi muka adalah mustahil, dan tidak perlu. Hari ini ada banyak cara untuk menangani dengan muka kedutan. Pertimbangkan beberapa dari mereka.

Topeng

Untuk mengurangkan atau menghilangkan muka keriput di sekitar mata, hanya menggunakan produk yang terbaik semula jadi.

Telur topeng

Memisahkan putih dari yang kuning. Memohon putih telur di kawasan masalah dan meninggalkan selama tujuh dan sepuluh minit. Selepas itu, perlahan-lahan mengeluarkan produk dengan air panas. Topeng ini akan membantu untuk membuang kedutan dan akan membuat kawasan lembut, berkilat dan licin.

Kentang + krim asam + minyak zaitun

Mengupas kentang mentah dan menjengkelkan ke pulp, tambah 1 sudu. sudu krim asam dan 1 sudu minyak zaitun. Lumpurnya telah digunakan untuk masalah kawasan selama lima menit. Kemudian bilas dengan air panas.

Sayang + jus aloe Vera

1 sudu madu dicampur dengan 1 sudu lidah jus. Ini resep tidak akan hanya bantuan untuk mengatasi keriput, tapi juga membuat kulit lembut dan beludru.

bagaimana cara untuk menghilangkan kedutan

Roti + susu

Runtuh beberapa roti putih dan tambah 1 sudu susu panas. Gerudi untuk meninggalkan dalam dua puluh menit.

Untuk menghilangkan muka keriput di sekitar mata dengan bantuan ubat kaum yang sangat mudah. Yang perlu kita lakukan rawatan kerap dan untuk menggabungkan topeng dengan urutan ringan dan latihan.

Minyak

Hampir semua pangkalan minyak boleh mempunyai kesan positif pada kulit. Untuk kesan ini termasuk penghidratan, makanan, bantuan tekanan, peremajaan dan pengurangan kedutan.

Secara khusus pada ungkapan keriput di sekitar matanya berkesan minyak berikut:

1. Castor. Dengan lancar kedutan wajah permasalahannya castor. Ia sempurna melembabkan kulit, membuat ia lebih elastik. Castor kaya kulit penting vitamin A dan E. Bagaimanapun, permohonan harus mengambil istirahat, karena penggunaan jangka panjang alat ini boleh menyebabkan bengkak muka.

Sistematik menggunakan minyak akan membantu menghilangkan muka keriput di sekitar matanya.

2. Almond. Itu adalah disarankan oleh g untuk menjaga masalah kulit. Ia mengandungi perlindungan daripada bahaya alam sekitar dan linoleic, yang menyumbang untuk regenerasi sel kulit.

3. Itu brier minyak. Ubat semulajadi ini adalah sempurna dari mimic sekitar mata. Ia boleh didapati di mana-mana farmasi. Dan memohon ia adalah yang terbaik sebelum tidur.

4. Minyak laut buckthorn. Dianggap sangat berguna untuk baik-baik saja garis-garis dan kerutan. Minyak buckthorn laut mengandungi tidak ternilai bagi kulit di sekitar mata, vitamin C, B2, D6, F, dan K. satu kesempatan itu adalah bahawa ia adalah jauh lebih murah daripada minyak lain, tapi ia tidak kalah dalam keberkesanannya.

5. Itu gandum. Tidak kurang berguna dan efektif daripada di atas minyak.

Ketika menggunakan minyak untuk melakukan urutan, ia akan menguatkan keberkesanannya minyak dari mimic sekitar mata.

Krim

Saat ini, ada banyak baris yang baik krim dari mimic sekitar mata.

Komposisi alat yang baik termasuk bahan-bahan yang menyumbang untuk kulit melicinkan:

 • koenzim Q10 (antioksidan);
 • retinol (antioksidan);
 • hidroksida acid (membuang sel-sel kulit mati, menggalakkan epidermis kulit);
 • kinetin (menghalang kedutan);
 • bahan-bahan yang telah tonik.

Ada popular jenama dengan baik kualiti krim dari keriput di sekitar matanya. Dana dalam permintaan dan ulasan yang positif.

Latihan

Terdapat banyak latihan yang berkesan untuk garis-garis halus dan keriput di sekitar matanya. Berdasarkan ulasan, tetap latihan boleh mengurangkan keriput di sekitar matanya.

latihan untuk menghapuskan kedutan

Pertimbangkan beberapa dari mereka:

 1. Lihat kiri, kanan, atas dan bawah, tidak memutar kepalanya. Selepas ini, pergerakan bulat mata. Latihan harus berulang-ulang dua kali, dengan membuka dan menutup mata.
 2. Lihatlah ujung hidung dan meninggalkan penglihatan dalam kedudukan ini untuk selagi mata tidak bosan.
 3. Lihatlah hidung untuk 5 detik.
 4. Dengan usaha untuk berkelip beberapa kali dan berehat.

Dengan bantuan kosmetologi

Membuang muka kedutan seluruh mata di salon kecantikan sekarang anda boleh menggunakan pelbagai teknik yang berkesan. Mereka menyumbang kepada cepat penyelesaian masalah. Hasilnya, mereka biasanya dilihat dengan serta-merta dan boleh dipelihara untuk masa yang lama.

Laser

Laser hanya boleh bekerja di pipi, mengelakkan kontur mata kawasan. Bagaimanapun, kedutan dalam kawasan kami berminat pada hasil ini prosedur merapikan. Tolak rawatan laser adalah bahawa ia mencederakan tisu, jadi prosedur ini adalah lebih baik untuk pergi untuk kecantikan yang berpengalaman.

Biorevitalization

Prosedur ini dimaksudkan untuk membetulkan kekurangan gizi dalam sel-sel kulit dengan menyuntik vitamin cocktail. Kedutan wajah setelah ia menjadi nyata lebih kecil. Ada dua cara biorevitalisation:

 • Laser. Pada kulit dipengaruhi oleh laser, menyebabkan pra-gel dengan garis rambut asid. Jumlah wajah kedutan dikurangkan setelah sesi pertama. Untuk kesan maksimum, prosedur ini adalah disarankan setiap bulan selama enam bulan.
 • Suntikan. Garis rambut asid disuntik ke kawasan ini sekitar mata dengan suntikan. Jarum pada kulit kesan kecil, yang menghilang dalam beberapa hari. Untuk mengekalkan keputusan, suntikan harus dilakukan dua kali setahun.

Suntikan garis rambut asid sangat berkesan tidak hanya meniru, tapi juga dari kedutan yang berkaitan dengan usia sekitar mata.

Kulit kimia

Pembuangan mimic sekitar mata oleh mengelupas melibatkan dedahan pada kulit dengan bahan kimia khas. Selepas prosedur ini, keriput di sekitar matanya kelihatan bertambah, kulit menjadi segar dan muda. Komposisi mengelupas menentukan kecantikan dengan sesuai dengan umur wanita.

Botulinum toxin justo

Botulinum toxin justo sangat populer di kalangan wanita yang ingin menghilangkan muka keriput di sekitar matanya. Anda sering mendengar itu prosedur hanya dipanggil "Botox", bagaimanapun, gelaran ini adalah salah, karena Botox adalah persediaan khusus untuk prosedur.

Komposisi produk ini berisi bahan yang melumpuhkan otot dan mempromosikan bersantai. Akibat pendedahan ini, kulit menjadi nyata yang lebih ketat.

Suntikan botox: dari muka keriput di sekitar matanya benar-benar menyakitkan, bagaimanapun, seseorang mengejar mereka selama beberapa hari bengkak. Untuk mengekalkan kesan prosedur ini adalah disarankan setiap 6 bulan.

pencegahan kedutan

Pencegahan

Ia adalah jelas bahwa ia adalah lebih mudah untuk mencegah beberapa fenomena daripada untuk menghapuskan akibatnya. Peraturan ini digunakan untuk kedutan wajah sekitar mata, yang muncul dalam 20 dan 35 tahun.

Untuk mencegah masalah, anda akan memerlukan untuk mengikuti peraturan:

 • Menghindari tekanan;
 • Tetap melembabkan kulit;
 • Jangan keterlaluan berjemur di Sol;
 • Jangan menyalahgunakan kosmetik hiasan;
 • Digunakan scrub (pastikan untuk basahkan kulit setelah mereka permohonan).

bahkan jika keriput di sekitar mata saya telah muncul masih harus ikuti berguna dan peraturan yang mudah!

Saat ini, ada banyak cara untuk mencegah dan pembetulan mimic sekitar mata. Untuk memilih sesuai mungkin, secara bebas dan pada perundingan dengan seorang pakar. Tapi kita tidak boleh lupa bahawa jika wanita bahagia dan mata bersinar, ada kemungkinan yang kedutan yang tidak dapat dilihat!