Suntikan Botox untuk menghilangkan muka kedutan

Anda telah mencoba ratusan krim yang pengeluar berjanji bahawa kedutan tidak akan lenyap, tapi masih melihat mereka di wajah anda? Anda memerlukan lebih banyak tindakan serius, tetapi kali ini tolong bersabar dan meneliti semua ciri-ciri dan kontra, supaya tidak menjadi sebahagian baru kekecewaan!

Kecantikan

Botox adalah ubat berdasarkan botulinum toxin jenis Yang dengan tambahan albumin manusia plasma dan natrium klorida. Alat dibangunkan oleh Amerika syarikat dan mempunyai beberapa kualiti rakan-rakan. Botulinum toxin menyebabkan kelumpuhan sementara dari serat otot. Kerana kesan ini adalah dirawat torticollis, juling, blepharospasm.

Dalam kosmetologi

Dalam kosmetik Botox digunakan untuk lancar. Itu racun syaraf blok impuls saraf yang menyebabkan otot-otot untuk kontrak. Akibat "membekukan" kulit lebih mereka adalah santai dan masih bergerak pada emosi perbualan, tertawa, menangis. Ini ciri-ciri meniru membolehkan untuk menyelaraskan lipatan untuk mencegah penampilan baru kedutan.

Botox melicinkan kedutan pada dahi, di kening, di penjuru mata. Di bahagian bawah daripada menghadapinya mengurangkan nasolabial lipatan, menyebarkan dia boneka benang dekat dengan bibir.

Dadah mampu untuk meratakan tempat-tempat tertentu pada dagu saya, leher, seronok. Ia melembutkan keras sudut rahang, mengurangkan berpeluh di ketiak.

Pro dan kontra kaedah

Berpeluh dan kedutan wajah Botox adalah satu sesi. Pelanggan yang tidak memerlukan masa yang lama untuk mempersiapkan untuk prosedur, serius membatasi diri anda sendiri setelah itu. Nipis jarum suntik dan segera rasa kebas boleh melakukan tanpa bius. Dan bekas luka yang tidak muncul bahkan ketika berhadapan dengan kulit halus di sekitar mata.

Kelemahan utama Botox prosedur dari kedutan dianggap sementara. Sudah selepas 7-8 bulan dadah benar-benar dikeluarkan dari badan. Selepas itu berulang-ulang suntikan yang diperlukan. Umur perubahan yang berkaitan dengan kulit tidak dikenakan pembetulan neuro-racun.

Alat ini tidak dapat untuk menghilangkan statik lipatan, bintik-bintik, kulit yang kendur. Kelemahan juga termasuk kos yang tinggi daripada kaedah. Rata-rata harga suntikan – 300 rubles per unit.

Sementara dan larangan mutlak

Pembetulan muka dengan botulinum toxin adalah selamat untuk tubuh yang sihat. Untuk selsema, kepahitan penyakit kronik, hari-hari penting, yang perlu anda menangguhkan prosedur. Untuk tujuan kosmetik sesi diadakan untuk kanak-kanak 18 tahun. Selepas 65 tahun, khasiat obat ini akan menjadi minimum.

Absolute termasuk:

Botox
  • kencing manis;
  • penyakit onkologi;
  • gangguan mental;
  • kehamilan;
  • laktasi.

Dokter menunda sesi sampai kehilangan lengkap luka, calar, jerawat, ruam kulit. Suntikan tidak diletakkan di kawasan dengan tahi lalat dari segala bentuk dan ukuran.

Langkah-langkah dalam prosedur

Pada perundingan awal, doktor memeriksa kulit, otot-otot wajah, menentukan kedalaman ungkapan kedutan. Ia menunjukkan pelanggan pendedahan untuk Botox, berbicara tentang hasilnya, memburukkan citra mitos mengenai ubat. Selanjutnya, tarikh prosedur. Sampai saat itu ia adalah dilarang untuk mengambil alkohol, ubat-ubatan ke nipis darah.

Pada sesi, pelanggan adalah di kerusi. Itu pakar keindahan menggosoknya kulit dengan antiseptik penyelesaian, kata titik suntikan. Dia kemudian dicairkan obat dengan garam. Untuk kedutan pada dahi diperlukan 30 unit dana di kening – unit 25, di bawah kening – untuk 5 unit-unit di luar penjuru mata untuk 12 unit di setiap arah. Suntikan dilakukan dengan jarum dengan jarum halus. Lain alat yang diperlukan.

Peraturan menyatukan keputusan

Sesi berlangsung selama 15-40 minit. Segera setelah suntikan, pelanggan merasakan sedikit mati rasa muka. Tapi itu keputusan akhir akan muncul hanya untuk 5-6 hari selepas prosedur. Pada masa ini, adalah diberikan untuk kedua perundingan. Doktor memeriksa kulit, jika perlu, memperkenalkan unit tambahan dana.

Dalam beberapa hari, ia adalah dilarang untuk membuat apa-apa secara tiba-tiba pergerakan kepala (terutama pada jam pertama). Jangan GOSOK wajah anda dengan tangan anda, memohon topeng untuk membakar jerawat. Dua minggu lagi kekal dilarang:

  • dalam urutan itu wajah dan leher;
  • kunjungan untuk mandi dan sauna;
  • kelas tarian, sukan;
  • mengukus kulit, otot penyegaran;
  • mekanikal dan kimia mengelupas.
Sebelum dan selepas suntikan

Penerimaan steroid anabolik mengurangkan masa terdedah kepada botulinum toxin.

Mungkin komplikasi

Botox popular untuk menghapuskan dan mencegah kedutan kerana lembut kesan. Pada sesi, pelanggan merasa hanya sedikit kesemutan sensasi, membakar, kekeringan. Ini tindak balas yang dianggap normal. Ia berlalu dengan sendirinya dalam 2-3 hari.

Kegagalan mematuhi dengan syarat-syarat kemandulan, doktor mungkin memperkenalkan jangkitan di bawah kulit. Komplikasi ini adalah rasa sakit di tempat suntikan, demam, keadaan kelemahan. Rawatan adalah melalui ubat.

Botox kedutan boleh menyebabkan khusus sampingan kesan-kesan. Dosisnya salah dan buruk dipilih titik suntikan, terkemuka untuk hematoma, edema, segel di bawah kulit. Kadang-kadang ada kesan topeng dan ketidakseimbangan muka. Komplikasi seperti yang tidak dapat diperbaiki. Klien akan harus menunggu sampai racun tidak dikeluarkan bebas.