Bagaimana untuk melihat 10 tahun lebih muda: gimnastik muka dari kedutan

Gimnastik muka adalah khas latihan itu membantu untuk menjaga muka otot. Pencipta yang mengenakan dianggap sebagai seorang pakar bedah plastik dari Jerman – Reinhold Benz. Dan terus bekerja Amerika Carol Boleh, siapa yang mencipta khas "aerobik untuk orang-orang". Jika anda setiap hari menumpukan 20-25 minit seperti latihan, ia adalah mungkin untuk menghalang penuaan, menghapuskan kedutan dan dagu. Ia dipercayai bahawa keuntungan seperti latihan bisa menggantikan popular prosedur pembedahan plastik adalah wajah baru. Juga, ada tidak perlu untuk melakukan Botox dan lain-lain rawatan. Ditambah lagi – kelas gimnastik muka anda bisa mengatur di rumah.

muka gimnastik

Gimnastik muka di rumah – 5 peraturan

Sebelum kau mulai latihan otot-otot wajah, yang perlu belajar lima Emas aturan muka gimnastik. Tanpa mereka akan sukar untuk mencapai hasil yang dikehendaki.

Umur yang sempurna untuk mulakan latihan – 25 tahun. Setelah 30 tahun gimnastik harus menjadi seorang wajib bagian dari wajah. Latihan perlu latihan setiap hari. Ini adalah yang terbaik yang dilakukan di pagi hari. Dalam gimnastik peranan utama adalah yang dimainkan oleh ketetapan dan kaedah yang berkesan. Sebelum permulaan kelas pilih sesuai tentu dari pelatih terkenal semakin dan mengikuti peraturannya. Tidak perlu hari pertama untuk memberikan beban yang berat pada otot-otot wajah. Ia adalah lebih baik untuk secara beransur-ansur bergerak dari yang kecil untuk jumlah yang lebih besar daripada latihan. Gimnastik muka harus dilakukan dengan tangan yang bersih. Kulit sebelum permulaan latihan anda harus dibersihkan dengan lembut tonik.

Kesan menjalankan tidak akan terlihat setelah sesi pertama. Kontur wajah diperketatkan 15-20 hari latihan setiap hari. Kedutan akan mula hilang tidak lebih awal dari dalam 2-3 bulan. Kemudian seseorang akan memperoleh warna yang indah dan cahaya yang sihat, pipi akan menjadi lebih elastik.

Latihan rumah untuk kedutan wajah, atau Seperti dalam 50 untuk melihat 35, sebelum dan setelah gambar

Terbukti kuat anti-penuaan muka gimnastik. Maju banyak anti-penuaan teknik. Ini anti-penuaan latihan selesai dalam peringkat. Bahagian-bahagian yang berbeza muka secara beransur-ansur panas dan sedang dalam keadaan yang baik.

  1. Pernah. Indeks jari ditutup dalam kawasan kening. Besar diletakkan di luar mata. Ternyata lilitan dalam bentuk mata. Pernah perlu untuk rapat rapat. Kemudian indeks jari antara kening yang terangkat ke atas. Besar juga bergerak, tetapi dalam arah telinga. Latihan harus dilakukan sekitar 40 detik. Hasilnya: hilang bengkak kawasan-kawasan sekeliling mata, nada atas dan bawah kelopak mata meningkat, meremajakan kulit, membuang tanda-tanda kelelahan.
  2. Dahi. Ibu jari direkodkan bawah tulang pipi. Jari-jari lainnya di telapak tangan diletakkan ke atas kurva kening. Kening perlu dinaikkan, dan jari-jari jatuh ke bawah, membentuk sebuah rintangan. Seperti yang penyediaan direkodkan untuk 30 detik, maka otot-otot wajah santai. Hasilnya: pencegahan terhadap keriput di dahi, menghilang kedutan melintang di antara kening dan memanjang lipatan, menghapuskan terjual atas kelopak mata.
  3. Kelopak mata yang lebih rendah. Indeks jari diletakkan di bawah rendah kelopak mata, di garis lash. Kemudian perlu juling dan lihat seberapa tinggi mungkin. Muka ditarik ke hadapan dan bahu ditarik kembali. Anda harus melihat rintangan. Memegang posisi ini selama 30 detik. Hasilnya: secara beransur-ansur hilang gelap dan beg di bawah mata.
  4. Pipi. Indeks jari tekan pada bahagian yang menonjol pipi di tengah-tengah. Bibir flush Penuh gigi. Sekarang kita perlu untuk menggambarkan kata seru "Ugh!" itu yang kita katakan ketika merujuk kepada sesuatu yang tidak menyenangkan. Oleh itu, ia adalah perlu untuk tersenyum, tetapi hanya di bagian tengah bibir, cuba untuk tidak berhubungan. Jari harus merasa pergerakan pipi. Untuk melakukan hal yang sama 20 kali. Hasilnya adalah lembut, tegang pipi.
  5. Hidung. Hidung harus memahami indeks jari dan ibu jari. Indeks jari kedua tangan, ujung hidung naik. Bibir atas untuk tarik ke bawah dan memegang ketegangan untuk beberapa saat. Melakukan latihan hidung 40 kali. Hasilnya: hidung adalah dalam bentuk yang baik, tidak meningkatkan hasilnya penuaan (fakta bahwa hidung tumbuh anda seluruh kehidupan – ini adalah fakta yang telah terbukti).
  6. Sudut-sudut bibir. Bibir ketat tergenggam, mereka sudut untuk menarik masuk. Indeks jari untuk urut kulit atas dan ke bawah tanpa mengangkat mereka dari sudut bibir. Mengurut 40 saat. Kemudian, hampir tanpa membuka bibir, untuk menghembus nafas udara dan untuk mengendurkan otot. Hasilnya: salah Satu mercu usia sudut bibir, sedih ke bawah. Ini kekurangan mudah untuk mencegah dan menghapuskan, dengan melakukan latihan ini mudah.
  7. Jumlah bibir. Jari telunjuk ke ketatkan luar bibir bawah dalaman. Jari untuk menetapkan "memutar" bibir dalam pusat dan berhati-hati meratakan dari kedua sisi. Hasilnya: bibir besar sekali, licin dan berdaya tanpa gunakan pengisi khas.
  8. Nasolabial lipatan. Bibir ditekan sebagai ketat mungkin untuk gusi dan dipaparkan dalam bentuk bujur atau panjang "O" surat. Indeks jari digunakan untuk sudut bibir. Kemudian jari pindah ke hidung sayap dan jatuh ke belakang. Tanda gerakan – nasolabial lipatan. Hasilnya: pembuangan bahkan kedutan yang mendalam antara hidung dan bibir.
  9. Kontur wajah. Mulut terbuka, bibir atas dan bawah ditekan ketat untuk gigi dan diikat di dalam. Dalam posisi ini, anda perlu lima kali perlahan-lahan membuka dan menutup rahangnya. Kemudian tahan mulut anda tertutup, sedikit menaikkan dagu. Untuk memperbaikinya untuk beberapa saat dalam posisi ini, mengendurkan otot. Hasilnya: jelas kontur wajah bujur garis rahang, menyingkirkan dagu.
  10. Leher dan dagu. Satu tangan untuk meletakkan pada leher dan sedikit dorongan, yang lain untuk bersandar di dinding. Mengangkat kepalanya dan tersenyum. Selepas ini lidah mencapai ujung hidung dan push off dari dinding. Ulangi gerakan 30 kali, menyimpan semuanya di posisi yang sama. Untuk membuat latihan lagi 30 kali, memutar kepalanya ke kiri dan 30 kali ke kanan. Hasilnya: lebih baik kontur dagu, rahang, diperketatkan leher dan hilang dagu. Sebelum dan setelah gambar boleh meyakinkan bahkan yang paling meresap skeptis yang gimnastik muka adalah bukan hanya satu pembaziran masa, dan sangat efektif anti-penuaan latihan untuk muka.
bagaimana untuk melakukan latihan untuk muka

Gimnastik muka dengan Anastasia B. – 13 latihan terhadap keriput

Semua teknik-teknik ini menawarkan latihan Anastasia B. Dia dipanggil pelajaran "muka Super". Ia termasuk 13 latihan. Pada saat mereka mengambil hanya 8 menit, dua kali sehari. Pada akhirnya, 16 minit, yang akan membuat wajah anda muda, cantik dan fit.

Selepas 2-3 bulan yang paling berkesan anti-penuaan teknik bude di sana, atau sebaliknya – di muka. Kedutan akan mulai pudar, kulit wajah dan leher akan berjalan lancar, tanpa lipatan, kontur wajah akan mengejar mereka. Mata, bibir, tulang pipi yang lebih disebut, hilang tanda-tanda rosacea. Dalam video dari Anastasia – terperinci arahan mengenai cara untuk melakukan anti-penuaan latihan muka.

Teknik gimnastik muka banyak. Direka mereka terkenal pelatih, dan mereka sangat populer dengan siapapun yang ingin menyelamatkan pemuda dan kesegaran kulit anda. Ia begitu mudah – 20-minit latihan untuk menghadapi dan tidak Botox.