Pembetulan muka kedutan

Kedutan yang lipatan kulit, yang berlaku di kawasan meningkatkan aktiviti otot-otot wajah. Yang paling ciri tempat kejadian mimic - zon dahi dan di antara alis dan sekitar mata dan mulut. Tidak seperti otot tubuh, otot-otot wajah mempunyai ciri-ciri – pada satu akhir mereka melekat ke tulang-tulang muka dan lain-lain ditenun ke kulit. Dengan pengurangan, otot-otot menarik kulit, bertanggungjawab untuk tertentu emosi.

Pembetulan muka kedutan

Tahap dan kedalaman kedutan wajah bergantung pada dua faktor – tahap ekspresi meniru aktiviti dan ciri-ciri umur kulit.

Penampilan wajah kedutan tidak selalu mungkin untuk menjelaskan hanya ciri-ciri usia kulit, sering hadir pada pesakit muda (25-30 tahun), yang mempunyai kebiasaan untuk berkerut, menaikkan satu alis dan kerut dahi.

Dengan umur, sebagai akibat dari penurunan kekenyalan kulit, tanda-tanda kedutan kekal walaupun relaksasi otot. Di muka yang teruk aktiviti kedutan boleh menjadi agak jauh, membuat mereka terlihat pada yang lain.

Suntikan botox jenis Yang mungkin satu-satunya cara untuk mengurangkan tahap muka, dan di kompleks terapi untuk menyingkirkan mereka benar-benar. Ini adalah asas kaedah untuk pembetulan muka kedutan, tanpa menggunakan yang berikutnya rawatan tidak akan membawa kejayaan. Selama lebih dari 20 tahun, botulinum toxin suntikan adalah salah satu yang paling biasa prosedur kosmetik di estetika perubatan.

Bagaimana botulinum toxin?

Ketika disuntikkan ke otot-otot, botulinum toxin blok pembebasan neurotransmitter asetilkolina, yang perlu untuk pelaksanaan penghantaran saraf. Dalam keputusan kaunter relaksasi otot yang berkaitan dengan muka kedutan. Dalam estetika medicine di Rusia digunakan beberapa jenis persediaan yang mengandungi botulinum toxin.

Pengeluaran pelbagai ubat-ubatan mempunyai teknologi ciri-ciri – menggunakan jenis yang berbeza bakteria, berbeza metode pemurnian dan penstabilan. Untuk mengukur aktiviti ubat-ubatan menggunakan ujian biologi, dalam hal ini, unit aktiviti mungkin berbeza. Sebagai contoh, untuk pembetulan kedutan kawasan antara kening diperlukan 13 20 UNIT Botox dan 30-50 IU Dysport. Itu adalah, jumlah dimasukkan untuk prosedur persiapan, hasilnya dan kos akan menjadi kira-kira sama, ketika unit untuk setiap dadah akan memiliki sendiri.

Prosedur

Yang ditunjukkan dengan pembetulan mimic dengan botulinum toxin?

Botulinum toxin suntikan digunakan untuk pembetulan berkerut kedutan kedutan pada hidung, mata (kaki), dahi, di atas bibir atas dan di leher dan décolleté. Suntikan Botox atau Dysport disarankan tidak hanya untuk pesakit sudah dibentuk kedutan, tetapi anak-anak dewasa dengan aktif ungkapan. Tepat pada masanya pembetulan boleh membantu pasien menghentikan dari kebiasaan untuk membuat aktif meniru gerakan yang membolehkan kau untuk menangguhkan penampilan kedutan wajah dan, ketika selalu dilakukan prosedur untuk benar-benar mencegah kejadian mereka

Siapa yang tidak boleh menggunakan Botox terapi?

 • Kehamilan dan laktasi
 • Kepahitan kronik jangkitan
 • Alergi sejarah
 • Gravis gravis
 • Hipersensitif untuk suntikan prosedur
 • Penyakit radang kulit
 • Pentadbiran anti persiapan tetracyclines, macrolides, aminoglycosides kemudian daripada 2 minggu sebelum prosedur
 • Hipersensitif untuk ubat
 • Tisu berlebihan dan hernia kelopak mata

Bagaimana prosedur botulinum toxin terapi?

Dadah, serta jumlah yang diperlukan unit untuk pembetulan bidang tertentu, memilih seorang dokter berdasarkan pemeriksaan, meniru aktiviti dan pilihan pesakit

Prosedur pemulihan dan cadangan

Selepas prosedur, terapi ini boleh ada yang sakit di tempat suntikan, boleh berlaku kecil hematoma. Fenomena ini sendiri selama beberapa hari dan tidak memerlukan tambahan rawatan.

Cadangan selepas prosedur

 • Untuk membuat aktif meniru pergerakan di kawasan pentadbiran (untuk berkerut, kedutan dahi) dalam 1 jam selepas prosedur
 • Untuk menolak alkohol dalam 1-7 hari
 • Untuk menolak lawatan ke spa, sauna, dalam 1-7 hari
 • Jangan sentuh, jangan meregangkan tapak pentadbiran dadah untuk 1-3 hari
 • Untuk tidak aktif latihan dalam 1-7 hari

Hasil dan kepelbagaian prosedur

Pembetulan

Dadah adalah cecair penyelesaian yang disuntik dengan jarum ke kawasan proyeksi dari otot-otot wajah, aktiviti yang mesti menjadi lemah. Sebagai peraturan, prosedur yang tidak memerlukan ubat bius dan pesakit bertolak ansur dengan cukup mudah.

Kesan ubat itu dimulai pada kira-kira 3-5 hari prosedur dan muncul untuk mengurangkan aktiviti otot-otot di kawasan rawatan. Pesakit berkata kesukaran apabila marah-marah atau kerutan dahi. Kerana pembuangan Hiper-tonus otot, yang melicinkan mimic, dalam beberapa kes mereka benar-benar hilang. Hasilnya prosedur ini dianggarkan 10 untuk 14 hari, dalam beberapa kes, memerlukan mentadbir kecil dos ubat.

Dengan dalam lipatan mungkin memerlukan tambahan pembetulan prosedur seperti pelapisan laser atau kontur. Semua prosedur ini adalah sebaik-baiknya dijalankan pada latar belakang dikurangkan meniru aktiviti, itu adalah prosedur terapi harus menjadi rendah.

Kesan ubat itu berlangsung dari 3 untuk 8 bulan, selepas tempoh ini bekerja otot adalah pulih sepenuhnya. Sebagai peraturan, prosedur pentadbiran Botox atau Dysport diulang 2-3 kali setahun.