Implikasi dan ulasan yang menggunakan Botox terhadap keriput. Kontra

Apa prosedur dan kaedah tidak setuju wanita, hanya untuk membersihkan wajah orang-orang membenci kedutan. Setiap wanita mahu kelihatan lebih muda tidak peduli apa yang umur dia. Hari ini kita akan berbicara tentang salah satu yang paling radikal cara menghilangkan kedutan – Botox.

prosedur Botox

Apakah Botox kedutan, apakah akibat, ulasan dan kontra untuk prosedur ini?

Apa dalam bahasa biasa dipanggil Botox adalah botulinum toxin protein yang dihasilkan strain tertentu bakteria.

Kulit di muka langsung berkaitan dengan otot-otot, dan jika hasilnya permohonan Botox otot-otot wajah yang disekat, kulit mendapatkan kembali kekenyalan, kedutan.

Selepas suntikan obat itu, penghantaran impuls saraf ke otot-otot berhenti, menenangkan, tapi otot berhentinya tidak berlaku kerana darah bekalan sepenuhnya operasional.

Ubat ini mempunyai nama lain – Dysport. Tetapi, sebenarnya, adalah satu dan sama, hanya berbeda pengeluar (Botox — Amerika syarikat, Dysport adalah jenama perancis) dan satu perbezaan kecil dalam jumlah bahan aktif dalam botol.

Dimana Botox?

Pertama menyebut itu adalah bagaimana dengan racun, yang menyebabkan lumpuh (sejak infeksi berlaku dalam penggunaan sosej, racun yang disebut botulinum, diterjemahkan dari bahasa Latin untuk "sosis racun"). Kemudian, bagaimanapun, bahan yang halus oleh para ilmuwan dan lebih baik kimia oleh sifat berubah-ubah konsentrasi.

Dalam bentuk ini, toksin yang telah digunakan untuk tujuan perubatan untuk merawat pasien dengan saraf status, untuk menghapuskan kekejangan otot dan kejang, dan kemudian dan di oftalmologi untuk juling pembetulan dan menghilangkan kutu. Ia kemudian menyedari bahawa suntikan kulit lancar dan botulinum toxin (Botox) telah mendapati permohonan dalam kosmetik, seperti ubat terhadap keriput.

Bagaimanapun, seperti apa-apa dadah, ia telah tertentu akibat permohonan (sana adalah, secara kebetulan, dan negatif feedback) dan kontra.

Asas sekatan sebelum prosedur menggunakan Botox:

 1. Satu atau dua hari dilarang penggunaan alkohol, memprovokasi penampilan lebam.
 2. Itu adalah disarankan untuk membatalkan penerimaan antibiotik atau pencair darah – mereka boleh menyebabkan memar.
 3. Saya tidak memberi nasihat untuk melakukan kerja-kerja atau prosedur di mana kepala akan memakan waktu untuk condong (urut, pembersihan, Papan) karena peredaran darah di kawasan muka akan meningkatkan, dan ada risiko yang dadah akan diedarkan berbeda.

Sebelum anda memohon boteks kedutan, ia adalah penting untuk menjelaskan kemungkinan akibat. Dan kontra kaedah ini peremajaan juga perlu untuk belajar terlebih dahulu.

bagaimana prosedur

Bagaimana prosedur

Pesakit diletakkan di berbaring di kursi. Rawatan yang dilakukan kulit antiseptik. Kemudian di bawah kulit atau ke otot (bergantung di mana diberikan) jarum dengan jarum halus disuntik ubat.

Suntikan jarum halus, itu, itu jumlah dari toksin yang dianggap sebagai beberapa unit (pada jarum penyampaian ijazah per unit).

Dos ubat gender dan umur seseorang, dan juga tergantung ketebalan kulit dan kawasan di mana suntikan akan dibuat, dari kuasa petunjuk otot. Lelaki lebih tertumpu dos daripada wanita karena otot mereka mempunyai lebih banyak dan lebih berat. Pesakit dengan kulit tebal juga menyuntik jumlah yang lebih besar Botox daripada orang-orang yang mempunyai kulit nipis.

Dos botulinum toxin di kawasan mata kurang dari area dahi atau ruang antara kening kerana berdekatan bola mata dan kurang kekuatan otot.

Tempoh prosedur mengambil dari 3 untuk 5 minit. Selepas suntikan kulit dilapisi dengan es untuk 15-20 menit.

Kesan menggunakan Botox terhadap keriput

Sakit

Apabila anda menghilangkan kedutan Botox bius, sebagai peraturan, tidak memohon. Tapi rasa sakit ambang yang berbeda, jadi pada permintaan pasien sakit yang digunakan bantuan topikal: digunakan untuk krim kulit dengan obat bius.

Segera setelah prosedur yang boleh sedikit rasa tidak selesa – perasaan berat otot. Ini sensasi yang lulus dalam 1-2 jam.

Apa yang tidak segera setelah suntikan

Di mana-mana tidak boleh menyentuh suntikan dan mash mereka.

Beberapa kali ia adalah mustahil untuk berada di kedudukan mendatar, latihan. Dalam minggu ini, anda perlu untuk menghapuskan dari diet alkohol dan kesan pada badan panas rawatan (sauna, wap mandi).

Apa yang dibenarkan selepas suntikan

Anda boleh mengawal kereta dan selamat pergi untuk bekerja.

Untuk memastikan bahwa hasil tidak akan membawa kekecewaan, sepanjang hari, anda perlu otot muka nada.

Berapa lama lagi adalah keputusan dilihat

Dalam beberapa orang hasilnya adalah jelas di kedua, ketiga hari.

Maksimum efek tercapai setelah dua hingga tiga minggu.

Apa situasi yang menggunakan Botox mempunyai kesan yang besar?

Dengan menggunakan ini ubat-ubatan yang, anda bisa menghilangkan:

 • pembetulan berkerut garis-garis, disusun secara menegak,
 • mendatar pada dahinya,
 • kedutan pada hidung,
 • kedutan pada sudut luar mata.

Tetapi untuk menghilangkan nasolabial lipatan, kedutan yang mendalam pada leher, Botox tidak. Untuk penyelesaian masalah ini harus didekati dalam kompleks.

Sesuai untuk apa-apa usia prosedur

Sebagai kedutan pembetulan, ubat Botox diluluskan untuk tujuan kosmetik di umur 18 hingga 70 tahun.

Tetapi untuk mengimbangi kesan yang tidak diingini (ia membantu untuk membaca ulasan dan mengambil kira kontra), serta untuk kesan yang baik prosedur, optimum usia di mana kita harus mulai untuk berbuat suntikan ini dianggap umur 33-35 tahun ketika kulit mula kehilangan kelenturan.

Selepas 55-60 tahun, untuk prosedur yang harus didekati dengan sengaja dan dengan hati-hati seperti yang ia meningkatkan risiko kesan sampingan.

penggunaan Botox

Apa yang perlu lagi untuk menggunakan Botox dalam masa depan

Apa-apa yang perlu, tetapi di tambah aspek. Jika selepas permulaan suntikan kesan yang berlangsung selama empat enam bulan, kemudian setelah waktu yang lama permohonan itu berlanjutan selama setahun, dan kadang-kadang lagi.

Selepas menghentikan menggunakan dadah, kesan secara beransur-ansur berkurang dan pergerakan otot kembali normal. Kelebihan adalah fakta itu hilang dan kebiasaan berkerut dan bergerak kening anda, yang membawa kepada penampilan wajah kedutan.

Kesan sampingan kesan-kesan

Prosedur dengan suntikan obat Botox berkesan membuang kedutan (menurut banyak yang sah), dan nantikan rumit akibat tidak langsung terkait dengan dadah. Ia berlaku apabila salah suntikan atau laluan pentadbiran, mengambil salah dos, tidak sedar kontra atau gagal mematuhi kemandulan.

Paling sering mengadu:

 • rasa sakit di kawasan input dadah (tentang 1.3%),
 • sakit kepala (5%),
 • rasa kebas di tempat suntikan (kurang dari 1%),
 • reaksi alergi ( 1%),
 • kelopak mata bengkak (1%).

Jarang aduan mual. Di samping itu, jika diperkenalkan secara berlebihan, muka bisa muncul dengan kesan "topeng", namun, lama kelamaan (3-4 bulan) semua ini berlaku.

Adakah terdapat mana-mana kontra untuk suntikan? Apa campur tangan dalam tubuh manusia, walaupun itu mudah prosedur seperti suntikan Botox dari kedutan, mempunyai akibatnya. Yang sah, kontra harus dianggap sebagai pasien.

Jadi, kontra untuk prosedur:

 1. Prosedur yang tidak membuat orang-orang dengan diagnosis gravis gravis (kelemahan otot), hemofilia (perlahan pembekuan darah).
 2. Prosedur ini untuk wanita yang mengandung dan susu.
 3. Masih jatuh di bawah larangan, pasien dengan penyakit kulit, penyakit paru-paru kronik, dengan kekurangan buah pinggang, apa-apa penyakit dalam keadaan kemerosotan, serta orang tua yang mempunyai masalah dengan lembut tisu.

Kos peremajaan Botox

Sering menuntut suntikan ke kawasan berkerut lipatan dan sudut luar mata.

Bagaimana berkesan adalah Botox dalam hiperhidrosis (berpeluh berlebihan)

Botulinum toxin menghalang pembentukan momentum, tidak hanya di otot tapi juga dalam kelenjar peluh, mengurangkan peluh proses.

Selepas subkutan suntikan Botox berhenti berpeluh selama 3 hari.

hasilnya

Hasil prosedur yang berlangsung selama setahun. Thermoregulation badan tidak pecah, dan menggunakan ubat bahkan membawa kepada yang lebih baik keadaan kulit: ia menjadi cairan.

Sejak suntikan pada tapak tangan, kaki dan ketiak adalah yang paling menyakitkan, kemudian, sebelum prosedur kulit dilindungi dengan komposisi dengan analgesik.

Prosedur Botox kedutan, meskipun kesan, ulasan, kontra, itu meluas, dan gunakan ia tidak hanya gadis dan wanita, tapi semakin mula resort untuk suntikan kecantikan dan orang-orang. Pada dasarnya, ia adalah orang-orang kreatif profesi dan orang-orang bisnis pertunjukan, karena orang untuk mereka adalah petunjuk kejayaan.

Merumuskan, ia harus diingatkan bahwa untuk berjaya prosedur untuk menghilangkan kedutan suntikan Botox, jadi dia telah tiada aduan dan tidak menyebabkan kesan buruk, kau hanya perlu mengunjungi berlesen dan mantap salon dan klinik dengan reputasi baik dan ulasan dan menyedari kontra untuk prosedur.

Bergantung pada bukan profesional (siapa yang boleh mengabaikan kebersihan, dos yang betul dadah), anda boleh menafikan diri kesihatan dan kecantikan.