Berkerut kedutan bukan hukuman

Penampilan berkerut kedutan — tidak menyenangkan estetika masalah bagi wanita di mana-mana umur. Itu yang pertama kecacatan berlaku pada orang hidup, alih ekspresi muka. Pertama, lipatan tidak kelihatan, tapi lama-kelamaan mereka menjadi lebih jelas ketika kulit kehilangan bekas elastisitas. Mujurlah, ada banyak cara efektif yang berurusan dengan kedutan antara kening.

Kedutan antara alis

Mengapa kedutan muncul di antara alis

Penyebab utama masalah — kerja berat otot-otot wajah di bahagian atas muka. Membentuk antara kening kedutan boleh tegak dan mendatar. Garis menegak muncul akibat terlalu aktif ekspresi muka, gigih mengekspresikan rasa tidak puas hati atau kemarahan. Kecacatan ini juga dipanggil "kedutan kemarahan". Mendatar lipatan diperhatikan lebih kurang sering, mereka biasanya kerana tabiat sering menaikkan kening. Mungkin ada beberapa, tetapi sering ada satu, tapi cukup dalam.

Juga, kedutan antara kening yang dibagi ke dinamik dan statik. Yang pertama adalah dilihat hanya apabila seorang wanita melakukan tertentu pergerakan otot-otot wajah (dalam kasus dari kebimbangan, pada saat marah atau dalam tempoh yang kuat konsentrasi). Yang kedua adalah hadir bahkan jika orang itu adalah pada yang lain.

Pertama tanda-tanda penuaan yang berkaitan dengan masalah ini boleh berlaku setelah 25 tahun. Untuk 40 tahun kolagen pengeluaran dikurangkan, dan, dalam ketiadaan penyelenggaraan biasa, kedutan antara kening boleh menjadi mendalam. Pada usia ini, kedutan ini biasanya membangunkan dari dynamic untuk statik, menunjukkan dirinya bahkan dalam keadaan santai.

Selain itu terlalu aktif ekspresi muka dan alami penuaan perubahan, ada alasan-alasan lain untuk penampilan lipatan di antara kening:

 • satu kekurangan vitamin dalam badan;
 • pendedahan yang kerap untuk cahaya matahari pada kulit;
 • lawatan ke Sol;
 • diet yang seimbang;
 • tidak teratur air rejim;
 • tabiat buruk (alkohol nikotin dan kebergantungan);
 • penggunaan yang tidak bermutu kosmetik;
 • tetap kekurangan tidur;
 • tekanan dan kebimbangan;
 • penyalahgunaan masin, gula-gula dan kopi yang kuat.
Patch untuk memerangi berkerut kedutan

Bagaimana cara untuk menghilangkan masalah

Apapun yang menyebabkan keriput di antara kening, dengan sangat kelemahan boleh dan mesti berjuang. Untuk ini, ada banyak cara yang berbeza darjah keberkesanannya. Anda boleh melawat kecantikan, untuk menggunakan plastik atau untuk meratakan kedutan diri anda menggunakan "rumah" metode.

Keluarkan kedutan antara kening di rumah

Cara untuk berurusan dengan kedutan tanpa mengunjungi salon mudah dan mampu untuk setiap wanita. Bagaimanapun, banyak alat-alat cukup efektif. Pertama sekali, kita cadangkan untuk memulakan untuk memantau mereka sendiri ekspresi muka. Ini adalah benar orang muda. Hanya cuba untuk tidak berkerut! Dan setelah beberapa minggu anda akan melihat perubahan, jika kedutan masih terlalu dalam.

Band-aid sebagai alat terhadap kecacatan

Patch mungkin cara yang paling mudah untuk memerangi muka kedutan pada dahi. Itu digunakan di abad ke-sembilan belas pelakon untuk siapa itu adalah penting untuk menunjukkan kepada penonton yang sempurna lancar muka. Prinsip ini adalah mudah: patch terpaku ke kawasan antara kening, menyuruhnya merapikan. Jika seorang wanita mula secara sukarela berkerut — dia merasa sedikit tidak nyaman. Oleh itu, kebiasaan untuk mengikuti ekspresi muka.

Kemajuan yang telah bergerak di, mulai menjual plaster khas yang membantu untuk melawan kedutan. Mereka biasanya dibuat kertas dan asas pelekat dibuat berdasarkan komponen tumbuhan. Hasilnya adalah bahwa patch perbaikan otot-otot di antara kening, dan kawalan ekspresi wajah anda. Menyarankan untuk menggunakan metode ini, paste peranti sepanjang malam, dan di siang hari (untuk pulang ke rumah selama 3 jam). Kesan akan menjadi jelas cukup cepat.

Kedutan antara alis

Resep untuk buatan sendiri, wangi-wangian, minyak

Ada banyak produk kosmetik yang anda boleh memasak sendiri atau membeli di farmasi, untuk berjaya melawan kedutan. Pertama dan paling penting adalah topeng untuk "tarik" kulit dan memberi kesan kedutan pada wajah. Pertimbangkan beberapa resep:

 • Madu. 150 gram cecair madu cair di dalam air mandi. Kemudian bercampur dengan air (3 sudu) dan alkohol (3 sendok teh). Berikan menyebabkan massa sejuk dan memohon kepada kawasan antara kening. Berbaring dengan topeng di wajah selama 20 menit, kemudian bilas dengan air panas.
 • Strawberry. 200 gram strawberi masak, chop ke bubur. Tambah 0.5 sudu minyak zaitun, madu cair dan chamomile. Memohon banyak kedutan antara kening selama 15 minit, maka buang topeng dengan kapas basah pad.
 • Dibuat dari bijan. Panaskan sedikit minyak wijen, lalu menggunakan kaedah mandi air (tidak mendidih). Memohon besar-besaran ke muka dibersihkan dengan kuas. Meninggalkan topeng selama satu jam, lap dengan handuk kertas.
 • Ragi. Ini adalah murah dan mudah untuk menggunakan topeng. Untuk memasak 1 sudu ragi tuangkan susu hangat dan biarkan untuk sedikit. Kemudian memohon paste di muka, fokus pada hidung. Pastikan topeng pada kulit selama 30 menit, kemudian bilas dengan air panas.

Pembantu semulajadi dalam memerangi kedutan — pati. Mereka perlu dicampur dengan markas. Amat berkesan ditandai dengan karangan berdasarkan minyak sayur-sayuran dengan tambahan ester seperti kemenyan, lemon, rose. Salah satu yang paling popular resepi berikut:

 1. Campurkan 15 ml minyak: alpukat, gandum dan jojoba.
 2. Mencampurkan 3-4 titik ester kemenyan dan rosewood.
 3. Memohon pada muka dibersihkan di kawasan kedutan yang mendalam.

Ia adalah diketahui bahawa pati boleh menyebabkan alergi atau membakar kulit.

Fakta yang menarik.

Kosmetologi membantu

Moden kosmetologi menawarkan wanita banyak teknologi yang membantu untuk mendapatkan kembali daya tarikan muka. Di antara mereka, mekanikal dan kimia, perkakasan prosedur, dan, tentu saja, pelbagai bahan dan ubat-ubatan yang disuntik di bawah kulit. Terakhir kaedah yang dianggap paling efektif untuk kencan.

Jalur

Suntikan kedutan wajah antara alis

Ada banyak versi "suntikan" yang membolehkan kau untuk membuang berkerut kedutan. Yang paling popular mereka adalah sebagai berikut:

 • garis rambut asid;
 • Botox;
 • pengisi;
 • biasanya lemak;
 • vitamin.

Suntikan garis rambut asid di bawah kulit — salon perawatan ini, yang telah permintaan yang tinggi. Fakta bahawa bahan yang membolehkan kau untuk melawan apa-apa kedutan (bentuk dan kedalaman). Garis rambut asid, ketika digunakan untuk masalah kawasan kulit, menyediakan dengan pelembab dalam kesan. Berpesta atas yang memberi hidup, dermis adalah kencang, menjadi lebih kuat dan lebih elastik. Selari dengan ini bermula proses regenerasi sel kulit epidermis aktif dipulihkan. Oleh itu, kesan daripada mengeluarkan kedutan.

Suntikan Botox tidak kurang populer hari ini. Nama lain dari bahan — botulinum toxin. Ini bermakna, pada dasarnya, adalah racun. Hanya pada akhir abad yang lalu telah belajar menakjubkan kosmetik sifat Botox, dan sejak 1995, ia digunakan secara aktif dalam pembetulan jenis wajah kedutan, termasuk berkerut. Obat yang diberikan dalam masalah kulit kawasan dengan menggunakan ultra-nipis jarum. Selepas suntikan, otot-otot sementara lumpuh, dan dalam keadaan santai, kulit merapikan. Kesan suntikan menjadi cacat ketara hari berikutnya dan berlangsung kira-kira 9 bulan.

Fakta yang menarik. Di negara Barat, pengenalan Botox di bawah kulit dipanggil "makan prosedur" karena ia mengambil masa sekurang-kurangnya. Ia adalah cukup untuk memilih untuk kenaikan di salon kali diperuntukkan untuk makan siang.

Ada beberapa peraturan tidak bertulis, yang harus mematuhi peminat suntikan Botox. Anda tidak boleh melakukan prosedur pada pengenalan botulinum toxin di bawah kulit lebih dari setahun sekali. Ia juga sangat penting untuk mendapatkan perkhidmatan ke klinik kecantikan dan tidak untuk penerimaan ke "rumah" kepada tuan.

Di samping itu untuk Botox di pasaran ada analog bahan ini. Mereka menggunakan menyediakan untuk dos lain dalam prosedur. Juga berbeza dan harga pengenalan ubat-ubatan yang berbeza.

Botox

Jenis lain subkutan suntikan, pengenalan yang dipanggil pengisi. Pengisi ini digunakan dalam kontur. Prosedur berdasarkan mereka biasanya diadakan selepas suntikan Botox untuk menyatukan kesan (kira-kira dua minggu). Pengisi adalah ubat berdasarkan garis rambut asid. Mereka menyediakan "mengisi" kedutan, yang menjadi jelas hampir segera setelah suntikan. Kontur — satu masa prosedur, kesan setelah persidangan itu berlangsung selama kira-kira satu tahun.

Satu lagi yang menarik melihat "kecantikan tembakan" — pengenalan ke kawasan masalah, biasanya lemak, yaitu lemak pesakit. Di salon prosedur ini adalah dipanggil lipofilling. Lemak diambil dari bahagian-bahagian badan di mana ia berada dalam banyak — dari paha atau perut. Juruteknik membuat tusukan kulit, menjalankan penyusupan dengan menggunakan penyelesaian yang istimewa, dan kemudian ekstrak lemak negeri tumpul-akhir jarum. Setelah perlakuan khusus biasanya lemak disuntik ke kawasan kulit itu adalah subjek untuk pembetulan.

Prosedur dilakukan dengan anestesi lokal, enam bulan kemudian, ulangi. Sila ambil perhatian yang selepas prosedur ada yang kuat bengkak muka, yang sangat ketara setelah dua atau tiga hari. Dia benar-benar hilang dalam seminggu.

Suntikan Vitamin juga bantuan dari berkerut kedutan. Pengenalan khas vitamin kompleks di bawah kulit dipanggil oleh. Untuk kesan yang diingini ia adalah perlu untuk menjalankan beberapa sesi suntikan, jumlah mereka ditentukan oleh doktor. Menyuntik vitamin adalah sebuah pelanggaran integritas kulit, yang boleh memimpin untuk pembangunan jangkitan dan pelbagai komplikasi. Mungkin memar dan bengkak. Selepas oleh beberapa bulan yang bisa berjemur dan pergi ke Sol.

Memilih jenis suntikan untuk menghapuskan berkerut kedutan, berjumpa doktor-kecantikan.

Gimnastik dan wajah-bangunan

Sebagai anti-kerut krim mungkin ada kelas yang istimewa gimnastik untuk muka. Ada konsep wajah-bangunan, yang melibatkan satu set latihan, bertujuan untuk menghapuskan masalah ini. Seperti "fitness" untuk muka untuk mencegah penampilan baru kedutan antara kening, dan membuat kurang jelas orang-orang yang sudah ada. Di samping itu, wajah-bangunan membantu menguatkan kulit, memperbaiki nada dan membuang bengkak.

Wajah itu, sebenarnya, ikatan otot. Mereka juga boleh dilatih sebagai tubuh kita. Banyak bintang Hollywood membayar perhatian yang sama untuk latihan untuk otot wajah, sebagai latihan di gym atau kolam renang. Menggabungkan wajah-bangunan dengan kaedah tradisional kulit peduli, anda boleh mencapai keputusan yang baik dalam memerangi kedutan.

Sebelum kau mulai latihan untuk muka, secara berurutan lakukan langkah berikut:

Urut
 1. Bersihkan makeup dari kulit, dengan menggunakan cara yang biasa.
 2. Lap tonik muka.
 3. Memohon lapisan tipis pelembap (jika anda telah kering kulit).

Sekarang, kau boleh mulakan latihan untuk otot-otot wajah. Bersenjata dengan cermin dengan diameter kira-kira 30 cm dan melakukan latihan berikut:

 • Ketat slide kening, tetapi tidak membenarkan pembentukan lipatan di antara mereka. Untuk melakukan ini, sedikit tekan mereka dengan jari-jari anda. Ulangi latihan ini 5 kali.
 • Meletakkan jari satu tangan di muka untuk membentuk sebuah segitiga. Jari tengah harus di atas jambatan itu dari hidungnya, indeks di awal kening kiri, dan tidak dinamakan — di awal benar. Jari tengah dari kedua tangan memakai standar titik dekat awal pertumbuhan rambut. Perlahan-lahan, tetapi sangat ketuk pada setiap titik, pada masa yang sama regangan kulit antara anda kening di arah ke atas.
 • Letakkan sikumu di atas meja, menjaga kepala lurus. Jari meletakkan di dahi. Tarik kulit, mencoba menyelaraskan lipatan antara kening. Tutup mata anda dan secara beransur-ansur slide jari anda di seluruh kulit ke bawah. Tak berkerut dan jangan biarkan kepala ikut tangan. Melakukan latihan untuk 5 detik.
 • Letakkan jari tengah pada pusat setiap kening. Mendadak tarik mereka pada masa yang sama cuba untuk berkerut. Hitungan 5, kemudian ulang dalam arah yang berlawanan.

Selepas gimnastik muka ada lagi untuk membersihkan kulit dengan susu atau air micelles. Ia adalah sama pentingnya dengan mengambil mandi selepas sukan. Ketika otot ketegangan melalui liang yang diperolehi oleh-produk yang akan menyingkirkan.