Peremajaan dan Penambahbaikan Kulit - Kaedah dan Nasihat

Artikel tersebut mengandungi petua untuk peremajaan. Semua prinsip mudah, difahami dan dapat diakses oleh semua orang. Berikut adalah rahsia terpenting untuk kulit yang bersinar dan sihat:

Makan makanan organik

Di kedai runcit, elakkan makanan yang tidak sihat dan pilih buah-buahan, sayur-sayuran, kacang-kacangan, dan ikan kerana produk ini mempunyai kesan yang baik pada tubuh.

Minum lebih banyak air

Kebanyakan orang tidak minum air secukupnya tanpa menyedarinya. Seseorang memerlukan sekurang-kurangnya 8-10 gelas air setiap hari untuk fungsi badan yang normal dan, dengan demikian, untuk kesihatan kulit. Keperluan untuk minum secara semula jadi meningkat dengan senaman fizikal atau keadaan persekitaran yang panas.

Lakukan pengelupasan

Adalah baik untuk mengelupas kulit anda dua kali seminggu. Ingatlah bahawa ketika anda berpeluh, pori-pori kulit anda perlu tersumbat dan dibersihkan. Salah satu cara terbaik dan termudah adalah dengan menggunakan kain lap terry biasa, melembapkannya, menggunakan sedikit detergen, dan menggunakannya untuk mengurut kulit dengan gerakan melingkar. Anda juga boleh menggunakan kaedah pembersihan yang lain.

Ketawa banyak

Kedengarannya lucu, tetapi tersenyum adalah salah satu cara termudah untuk kelihatan lebih muda. Anda boleh menonton filem komedi, kartun dan program hiburan, menghabiskan masa dengan orang tersayang dan menikmati kehidupan. Telah terbukti bahawa ketawa dapat mengubah kehidupan orang sakit.

Pakai pelindung matahari

Matahari boleh menjadi sahabat dan musuh terburuk anda. Ia diperlukan untuk kulit yang sihat, tetapi sinar UV juga merosakkannya dan menyumbang kepada penuaan yang cepat. Lindungi kulit anda dengan topi atau salah satu daripada banyak pelindung matahari yang terdapat di kedai dan farmasi.

Tidur dan rehat yang cukup

Rata-rata, tubuh memerlukan 8 jam tidur dan rehat yang mencukupi setiap hari. Yoga juga bagus untuk bersantai. Terdapat bentuk relaksasi lain sepertiB. Berjalan dan bergaul dengan orang tersayang.

Aktiviti fizikal biasa

Sebilangan besar orang menganggap pergi ke gim mahal, tetapi anda tidak perlu melakukan senaman berbayar untuk tetap bugar. Anda boleh membeli video senaman, menonton program kecergasan atau senamrobik di TV, atau membuat sendiri senaman sederhana untuk membantu menjaga jantung yang sihat dan melindungi daripada penyakit kronik. Cuba bersenam secara teratur, lebih baik tiga kali seminggu. Anda perlu menolong orang seperti rumah anak yatim atau rumah jagaan untuk terlibat dalam membersihkan tempat awam. Dengan melakukan ini, anda dapat menguatkan otot dan mengubah kehidupan mereka yang memerlukannya. Secara amnya, anda harus berusaha menjalani gaya hidup aktif.

Jangan lupa

untuk detoks

Detox digunakan terutamanya untuk pembersihan umum bahan toksik dari badan. Ia sangat berguna untuk penghidap penyakit kronik. Ini akan membantu mencapai penampilan yang lebih berseri dan awet muda.