Peremajaan kulit wajah laser

Peremajaan wajah laser adalah penyelesaian terbaik untuk tanda-tanda penuaan luaran. Apa jenis prosedur itu? bagaimana ia dilakukan? Adakah terdapat kontraindikasi? Baca artikel tersebut.

Apakah teknik ini?

Penuaan adalah proses semula jadi. Tidak ada yang dapat menghindarinya. Akibatnya, banyak yang mencari cara untuk memperlambat perkembangan tanda-tanda luaran. Dengan bertambahnya usia, kulit menjadi gebu, gebu, saluran darah menjadi ketara, hiperpigmentasi berlaku. Peremajaan kulit wajah laser menghilangkan semua masalah ini. Ini tidak memerlukan pembedahan.

Jurusolek mesti memeriksa kulit terlebih dahulu dan menilai keadaannya. Setelah mengenal pasti bidang masalah, keputusan dibuat mengenai kelayakan dan penerapan prosedur seperti itu. Masa pendedahan laser ditentukan secara individu. Semuanya bergantung pada masalah yang ada pada epidermis.

Peremajaan kulit wajah laser

Terdapat pelbagai jenis pengisaran. Ia dalam, cetek, dan biasa-biasa saja. Semasa memilih yang dangkal, anda tidak boleh mengharapkan penghapusan kekurangan yang serius. Hanya lapisan atas yang terpengaruh, kesan sensitif ringan dianggap. Pra-anestesia juga tidak diperlukan. Tempoh prosedur adalah 20 hingga 40 minit. Ini memungkinkan untuk memperbaiki kulit dan menjadikannya lebih sekata. Garisan ekspresi kecil dihapuskan. Kulit menjadi lebih cerah. Anda akan kelihatan lebih muda.

Teknik median merangkumi lapisan epidermis dan basal. Proses ini harus diulang setiap 3-6 bulan. Hasilnya dipelihara sepanjang tahun. Prosesnya memakan masa 20 minit hingga 1 jam. Ini tidak hanya meningkatkan warna wajah, tetapi juga bintik-bintik pigmen, lingkaran di bawah mata dihilangkan.

Ragam yang mendalam ditunjukkan untuk masalah yang lebih serius: kedutan yang ketara, kehilangan serat kolagen yang berkaitan dengan usia. Teknik ini paling kerap dilakukan di bawah anestesia. Kedua-dua anestesia tempatan dan umum boleh digunakan. Ini mempercepat pengeluaran kolagen, menyeimbangkan kelegaan, dan menjadikan kulit halus dan berseri. Teknik ini memberikan kesan mengangkat. Meremajakan dan menegangkan kulit. Menghilangkan kedutan dengan menggalakkan pertumbuhan semula jadi.

Petunjuk dan kontraindikasi

Teknik ini disyorkan untuk mereka yang ingin:

 • membetulkan kontur wajah;
 • menegangkan kulit;
 • secara visual beberapa tahun lebih muda;
 • menghilangkan garis ekspresi;
 • menghilangkan warna kulit dan memberikan penampilan yang sihat;
 • hilangkan kelegaan yang tidak diingini;
 • memberi kekuatan dan keanjalan;
 • liang pori mengecil;
 • Buang tanda regangan tanpa mengira penyebabnya.
Prosedur peremajaan wajah laser

Teknik seperti peremajaan wajah laser juga mempunyai kontraindikasi. Ini termasuk:

 • kehamilan;
 • penyakit darah;
 • jangkitan;
 • diabetes;
 • gangguan mental;
 • penyakit sistem kardiovaskular;
 • herpes;
 • Hipertensi atau hipotensi.

Adakah anda memerlukan persiapan untuk prosedur ini?

Menurut pakar kecantikan, tidak diperlukan persiapan khas untuk prosedur seperti itu. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa petua untuk mendapatkan hasil yang anda inginkan:

 • Jangan mengunjungi salun penyamakan selama beberapa hari.
 • Gunakan krim atau semburan yang dilindungi UV.
 • Membersihkan kulit anda.
 • Untuk mengelakkan sensasi yang menyakitkan, sapukan ubat bius ke kawasan tersebut.

Teknologi

Dikeluarkan oleh peranti khas. Di permukaannya terdapat unsur-unsur yang memudahkan penembusan sinar cahaya di bawah kulit. Tisu memanas tetapi tetap utuh. Kedalaman penembusan diatur dan dipilih secara individu bergantung pada patologi.

Sesi berlangsung sehingga 1 jam. Semasa prosesnya, laser mesti sentiasa bergerak untuk mengelakkan kerosakan pada epidermis. Zon rawatan terbentuk. Penjanaan semula dirangsang. Pada akhirnya, krim menenangkan digunakan.

Teknik untuk melakukan peremajaan laser

Bilangan prosedur bergantung pada masalah asal. Sekiranya anda mengikuti semua cadangan pakar kecantikan, anda boleh mendapatkan hasil terbaik dan memanjangkan kesannya untuk jangka masa yang panjang.

Perbezaan dengan peremajaan ubat

Mana yang lebih baik - dengan peremajaan wajah ubat atau laser? Sekumpulan persediaan khas digunakan untuk plastik kontur. Anda boleh menggunakannya untuk membetulkan bentuk dan ukuran bibir, serta untuk memodelkan bentuk bujur wajah yang betul. Persediaan mengandungi kepekatan asid hyaluronik yang meningkat. Walau bagaimanapun, teknik ini dicirikan oleh adanya banyak kontraindikasi dan kemungkinan kesan sampingan. Oleh itu, mereka yang mencari teknik yang lebih lembut harus mempertimbangkan teknik yang melibatkan laser.

Peremajaan wajah laser - harga

Kos bergantung pada kawasan yang dirawat dan masalah asal. Pilihan yang murah adalah rawatan tangan. Apabila seluruh wajah anda ditutup dengan teknologi ini, bersiaplah untuk membelanjakan lebih banyak.

Peremajaan Muka Laser - Ulasan

Lihat kesan gadis dan wanita yang telah memulihkan kulit mereka menggunakan kaedah ini. Mungkin pendapat mereka mempengaruhi keputusan anda.

Semakan No. 1

Saya membaca tentang teknik seperti peremajaan wajah laser - ulasannya semua positif. Pigmentasi telah berlalu, keadaan kulit bertambah baik. Di samping itu, bahkan rangkaian kapilari telah hilang. Saya cadangkan !!

Tandakan # 2

Fiftift ini merupakan kejayaan dalam bidang kosmetologi. Saya selalu ragu dengan kaedah seperti itu, tetapi memutuskan untuk menggunakan pemprosesan laser. Ketidakselesaan sedikit dirasakan semasa menggunakan peranti. Tetapi anda boleh menutup mata anda kerana hasilnya sangat berbaloi.

Tandakan # 3

Satu unit laser telah digunakan. Kulit wajah menjadi halus dan putih. Akibatnya, jerawat yang paling besar pun hilang. Saya sangat gembira kerana saya menemui teknologi ini untuk diri saya sendiri.