Peremajaan kulit wajah laser pecahan

Untuk meninggalkan satu dekad dan kelihatan lebih menarik, anda tidak perlu menggunakan bantuan pakar bedah plastik. Peremajaan kulit wajah laser pecahan adalah penyelesaian inovatif dengan bantuan yang mana kulit anda kembali segar, diperbaharui dan bersinar dengan cahaya yang sihat!

Prosedurnya tidak invasif, yang bermaksud ia dilakukan tanpa suntikan - ia benar-benar tidak menyakitkan dan selamat. Dengan bantuan laser Fraxel, jurusolek menghilangkan kotoran kulit seperti pigmentasi, mengetatkannya dan memberikan penampilan segar, keanjalan dan tekstur yang sekata - wajah menjadi licin seperti porselin!

Kelebihan proses

Berkat kemampuan untuk menyesuaikan kekuatan pancaran laser, lapisan dalam kulit dapat dipengaruhi, yang memberikan hasil yang sangat mengejutkan ketika merawat penyakit kulit (luka dan parut, stretch mark dan pigmentasi berat). . Faktor-faktor berikut juga dianggap sebagai kelebihan peremajaan kulit wajah laser pecahan:

 • keupayaan untuk melakukan prosedur di mana-mana kawasan wajah, termasuk kawasan yang paling sensitif pada kelopak mata dan kawasan perilabial;
 • tidak perlu menembusi kulit, yang khas untuk operasi suntikan invasif - dengan cara ini integriti kulit tidak hancur dan pesakit tidak mengalami sensasi yang menyakitkan;
 • Prosedur ini berkesan untuk pesakit dari semua peringkat usia kerana penembusan sinar laser yang mendalam ke semua lapisan epitel kulit.
 • Keselamatan - Sekali lagi, tidak ada risiko kerosakan kulit kerana prosedurnya tidak invasif.

Juga, mari kita ketahui keberkesanan peremajaan: wajah anda akan lebih bersih, lebih halus dan lebih ketat dalam beberapa hari selepas prosedur pertama!

Apa yang boleh dikeluarkan dengan laser Fraxel?

Apa ketidaksempurnaan kulit yang dapat dihilangkan dengan laser pecahan

Perkhidmatan ini boleh digunakan oleh pelanggan yang ingin:

 • untuk mengetatkan pori-pori kulit;
 • untuk meremajakan struktur kulit dan menegangkan kontur wajah;
 • untuk menegangkan kulit dan mengekalkan kulit yang sihat;
 • untuk memusnahkan bekas jerawat selepas jerawat, parut selepas kecederaan atau pembedahan;
 • membuang melasma, bintik-bintik usia;
 • melicinkan kedutan.

Bagaimana prosedur itu berfungsi?

Pertama, jurusolek membersihkan permukaan wajah secara menyeluruh dengan pengelupasan ringan. Salap yang menenangkan dengan kesan anestetik kemudian disapu pada kulit. Selepas satu jam, salap dibasuh dan wajah ditutup dengan lapisan krim berminyak, yang menjamin laser tergelincir dengan bebas. Setelah merawat kulit dengan laser Fraxel, krim penenang digunakan semula pada kulit.

Sesi peremajaan wajah laser pecahan berlangsung sekitar setengah jam. Jumlah lawatan berikutnya ditentukan semasa membincangkan dengan doktor masalah yang perlu diselesaikan oleh pesakit bergantung pada kerumitan, jenis kulit dan perasaan peribadi klien. Rata-rata, terdapat empat prosedur dengan rehat tiga minggu. Kadang-kadang kulit boleh menjadi sedikit merah setelah rawatan laser, tetapi kemudian berubah menjadi gangsa, kecokelatan, dan kelihatan anjal.

Bagaimana cara merawat wajah saya selepas peremajaan?

Untuk menyembuhkan kulit secara berkesan dan menguatkan kesan anti-penuaan, doktor mengesyorkan agar peraturan berikut dipatuhi:

 1. jangan terdedah kepada cahaya matahari langsung;
 2. Gunakan pelindung matahari dengan perlindungan UV tinggi selama tiga bulan ke depan.
 3. kerap menggunakan krim yang diresepkan oleh doktor ke kawasan yang dirawat;
 4. lewati scrub dan minum ubat herpes antivirus selama seminggu.