Peremajaan Kulit Muka Pecahan Laser

Dunia kosmetologi tidak berhenti, cara baru terus muncul untuk mengekalkan penampilan yang menarik atau memperbaiki kerosakan. Laser pecahan untuk peremajaan kulit tidak terkecuali. Prosedur ini membantu menangani beberapa masalah pada masa yang sama:

  • kesan jerawat;
  • pengembangan liang yang berlebihan;
  • pigmentasi kulit;
  • meniru kedutan.
Bagaimana prosedur peremajaan laser pecahan dilakukan

Bagaimana prosedur itu berfungsi

Telah diketahui bahawa lama-kelamaan beberapa sel mati dan yang lain "mengalami hibernasi" dan tidak lagi berfungsi untuk kesejahteraan tubuh. Proses-proses ini menyebabkan penurunan pengeluaran elastin dan kolagen, itulah sebabnya kecacatan muncul pada kulit: kedutan, kekeringan dan kendur. Di bawah pengaruh pancaran laser, sel-sel lemah akhirnya mati, tetapi kebanyakannya bangun dan mula aktif membelah untuk memulihkan kawasan yang terganggu oleh laser. Untuk menjalankan prosedur peremajaan, alat khas telah dikembangkan yang digunakan untuk menutup segel anestetik sebelum kulit dirawat.

Hasil apa yang diharapkan?

  1. Banyak kecacatan hilang, tetapi epidermis hanya mempengaruhi meniru kedutan, yang lebih dalam cenderung tetap sama.
  2. Kemungkinan besar, prosedur perlu diulang beberapa kali untuk menghilangkan parut.
  3. Derma memerlukan 14 hari untuk sembuh. Dalam tempoh ini, kulit perlu dilincirkan dengan krim khas.
  4. Prosedur ini menyakitkan, ia juga tidak terjejas oleh ambang kesakitan dan rawatan dengan anestetik.
  5. Jerawat pada kulit adalah kontraindikasi terhadap prosedur.

Cadangan sebelum prosedur

Peremajaan laser pecahan disyorkan untuk pesakit berusia lebih dari 30 tahun. Semasa memeriksa keadaan kulit, pakar mungkin akan menasihati anda untuk menjalani proses pembersihan terlebih dahulu agar sinar laser memproses kawasan yang diperlukan dengan lebih tepat. Tidak perlu dilakukan peremajaan laser sekiranya berlaku keradangan atau penyakit kulit. Keadaan yang menyakitkan dan peningkatan suhu badan juga merupakan kontraindikasi.

Peremajaan wajah laser pecahan mempengaruhi semua lapisan kulit dan oleh itu mempunyai kesan tahan lama yang unik. Teknologi moden dan pakar yang kompeten membolehkan anda memilih kursus yang akan memberikan hasil terbaik dengan tempoh minimum tempoh pemulihan. Kaedah peremajaan yang unik tidak memerlukan pembedahan dan digemari ramai bintang Hollywood. Prosedur ini benar-benar selamat, lebih berkesan daripada pembedahan plastik dan pada masa yang sama ia dilakukan untuk wanita dengan pendapatan rata-rata.