Bagaimana membuang keriput di bawah mata: semua metode modern

Berikut adalah penerangan semua cara moden - dari kosmetik untuk hardware - yang boleh kamu gunakan untuk membuang keriput di bawah mata. Cara cukup mana-mana perempuan boleh memilih menjaga mengikut keperluan mereka.

bagaimana untuk membuang keriput di bawah mataku

Untuk permulaan cuba untuk bertindak balas untuk menarik banyak pertanyaan: "adalah Mungkin untuk mengurangkan keriput di bawah mata?"

Untuk membuang itu keburukan, ia memang lebih mudah daripada umur kedutan karena mekanisme kejadian mereka adalah berbeza. Kedutan yang muncul akibat itu kontraksi otot. Menghapuskan emosi, tidak mengerutkan kening dahi, tidak sempit mata – dan kulit sekali lagi licin dan walaupun. Umur kedutan organik perubahan pada kulit, serat kolagen dan elastin. Isu lain adalah yang kedutan kelamaan "tetap". Kulit secara beransur-ansur kehilangan keupayaan untuk memulihkan dan "istirahat" di tempat-tempat yang paling besar tekanan. Jadi apa-apa kedutan pada kulit yang muncul akibat yang kuat ungkapan, harus dilihat sebagai ramalan masa depan, dan oleh itu, kita mesti mula bertindak. Untuk pembetulan kedutan, anda dapat menggunakan mana-mana daripada kaedah ini.

Bagaimana untuk membuang keriput di bawah mata ubat kaum

Rumah yang paling popular rawatan adalah topeng dan memampatkan. Resep banyak, di antara mereka adalah mungkin untuk mencari mereka sendiri, orang-orang yang sesuai dengan kulit anda. Bahan yang paling berkesan terhadap kedutan yang boleh anda termasuk dalam buatan sendiri, madu, kuning telur, minyak (zaitun, aprikot) dan aloe Vera jus. Mereka semua, sebenarnya, mewakili asli cocktail vitamin dan aktif nutrisi yang menyuburkan kulit, membuat ia lebih padat. Kuat asli antioksidan adalah bayam, kayu manis merangsang peredaran darah, bukan asam buah-buahan dan sayuran (pisang, peaches, timun) – sempurna melembabkan, dan parsley dan kentang mentah menyediakan baik parit dan mengurangkan lingkaran di sekitar mata. Rakyat boleh menjadi sangat efektif, yang utama hal – jangan malas untuk melakukan prosedur ini secara teratur, untuk masa lapang untuk menyediakan topeng, yang, tentu saja, adalah tidak sesuai untuk semua wanita.

Bagaimana untuk membuang keriput di bawah mata dengan makeup

Ia harus faham bahawa membuang kedutan (atau mengurangkan ada) dengan makeup sangat sukar. Lebih peluang kejayaan antara orang-orang yang bertujuan untuk mencegah apa-apa perubahan dan mula untuk menjaga kulit umur tidak lewat dari 21 tahun. Dan itulah apa yang ditawarkan oleh profesional:

 1. Krim, serum, gel. Walaupun ini kosmetik yang berbeza di tekstur, tugas utama mereka adalah sama: mereka memainkan peranan utama dalam penjagaan kulit di sekitar kelopak mata. Keberkesanannya bergantung pada bahan-bahan aktif, jadi apabila memilih krim perkara yang paling penting adalah untuk membaca, bukan iklan atau penerangan. Komponen yang mengendalikan kedutan, ini garis rambut asid, mikro kolagen, retinol, vitamin, E dan C, analog semulajadi Botox, yang membeku lipatan kulit.
 2. Topeng. Pengeluar tidak sering menawarkan untuk kulit sekitar mata (setelah semua, itu adalah hak prerogatif dari penjagaan rumah, di mana mereka bisa cepat membuat dan menggunakan). Bagaimanapun, dalam garis profesional kosmetik yang anda boleh mencari produk apa-apa, ketika ia sangat mahal.
 3. Gel patch untuk kulit di sekitar mata – mereka melembabkan, berehat, nada, membuat kulit yang lebih kuat dan lebih kenyal, dan, walaupun untuk membantu menghapuskan yang ada dalam kedutan agak berkesan mencegah kemunculan baru, dan pada masa yang mampu untuk meratakan muka halus kedutan.
 4. Lotion, tonik dan lotion. Mereka biasanya direka untuk membuang makeup, tetapi mengingat bahwa krim hanya akan digunakan untuk bersedia kulit yang bersih, anda boleh dan memohon mereka untuk menyediakan kelopak mata untuk selanjutnya prosedur kosmetik.
bagaimana untuk membuang kedutan dengan latihan

Bagaimana membuang keriput di bawah mata? Latihan

Dengan latihan anda tidak boleh hanya mensimulasikan bentuk wajah anda, tetapi juga untuk mencegah penampilan kedutan, salah satu sebab untuk penampilan yang kehilangan epidermis warna kulit dan elastisitas. Latihan menyumbang untuk mewujudkan yang kuat "tulang" untuk permukaan lapisan kulit, membuat untuk memperkuat otot-otot kelopak mata atas dan bawah, mengurangkan kaki dan memanjang keriput di bawah mata, meningkatkan nada atas kelopak mata. Semua latihan melibatkan klip bidang tertentu dengan jari-jari anda dan kemudian pergerakan kening atau kelopak mata. Sebagai contoh, untuk menghilangkan "kaki" perlu tahan perlahan-lahan dengan jari untuk kulit yang di atas kelopak mata (di pinggir rongga mata), sementara untuk menutup mata saya dan menahan mereka dalam kedudukan ini untuk beberapa waktu.

Bagaimana untuk mengurangkan keriput di bawah mata urut

Ini adalah satu kaedah yang berkesan untuk sabar wanita, siap untuk menjalankan setiap hari kerja. Sebuah kesempatan prosedur adalah bahawa ia telah benar-benar ada kontra dan boleh dilakukan walaupun menggunakan krim ini, sebelum ini sebagai berikut menyediakan kulit (pembersihan, menerapkan cahaya gel untuk yang lebih baik meluncur). Anda boleh melakukan gerakan dasar seperti the pats dan pukulan, dan itu adalah mungkin untuk resort untuk Jepun pijatan shiatsu, mempengaruhi titik akupuntur. Juga sangat berguna urutan mata dengan air dingin.

Bagaimana untuk membuang keriput di bawah mata-mata di salon kecantikan

Salon perawatan termasuk kaedah pembedahan, suntikan, hardware.

Merujuk untuk pembedahan mata.

Kaedah suntikan:

 1. Suntikan Botox. Racun saraf telah tiada kesan secara langsung pada kulit, tetapi membolehkan melingkar otot di sekitar mata untuk berehat. Kaedah ini membolehkan kau untuk menghapus sudah sedia ada keriput di sekitar matanya.
 2. Berita baiknya di bawah kulit nipis jarum diperkenalkan khas dicipta mengandungi vitamin, garis rambut asid, kolagen. Dos mikroskopik. Keanehan ini prosedur yang bahan aktif di kawasan masalah.
 3. Pecahan oleh suntikan teknologi injeksi bawah kulit, yang melibatkan beberapa mikroskopik punctures. Terakhir kecil yang prosedur ini hampir tidak menyakitkan, dan boleh dilakukan tanpa bius.
 4. Kontur. Di bawah kulit yang istimewa persiapan pengisi (biasanya garis rambut asam), yang seolah-olah untuk mengisi kawasan di bawah kulit. Kaedah ini dimaksudkan untuk sangat kulit Matang.
 5. Biorevitalization – suntikan garis rambut asid. Dari berita baiknya kaedah ini hanya berbeza dalam komposisi ubat-ubatan.

Kaedah perkakasan penghapusan keriput di sekitar matanya microdamages kulit, membenarkan anda untuk menjalankan regenerasi dan pertumbuhan muda yang baru sel-sel. Hari ini, salon menawarkan perkhidmatan berikut:

salon perawatan
 1. Kimia mengelupas kulit terdedah kepada asid. Sebenarnya, kulit terbakar, selepas yang epidermis meluas dikemaskini. Untuk halus area di sekitar mata ada yang istimewa formulasi.
 2. Myostimulation – adalah kesan pada kulit semasa yang memaksa otot-otot untuk bekerja dan mulai proses metabolik. Peralatan untuk myostimulation boleh dibeli untuk digunakan di rumah.
 3. Photorejuvenation – kulit cahaya berdenyut. Di bawah mata-ini prosedur yang tidak ada, tapi ia mempunyai ciri-ciri kesan yang kompleks, jadi itu keriput di bawah mata selepas prosedur dikurangkan.
 4. Laser kulit peremajaan – kesan pada epidermis oleh grid sinar laser mikroskopik ketebalan. Ini memicu regeneratif proses pada kulit, merangsang pengeluaran kolagen.

Satu-satunya cara yang tidak melibatkan kerosakan kepada kulit perkakasan urut. Pemijat yang merangsang peredaran darah di kawasan mata, menggalakkan kelenjar aliran, menguatkan dan penyegaran kulit halus sekitar mata, ia boleh digunakan di rumah.

Juga menyebut oksigen-terapi ozon, yang digunakan dalam kosmetik, termasuk boleh digunakan untuk memulihkan kulit di sekitar mata. Di kawasan masalah diperkenalkan oksigen-ozon campuran, yang melancarkan peredaran darah, menghapuskan bengkak dan di bawah lingkaran mata.

Seperti yang anda lihat, kaedah yang saya digunakan dalam salon kecantikan, adalah operasi (walaupun dengan rendah invasif), dan fisioterapi. Pertama risiko. Sebelum perlu menyuntik pembetulan, harus untuk menimbang semua baik.

Tentu saja, metode ini bisa dan harus betul digabungkan bergantung pada masalah yang sedia ada. Sebagai contoh, botulinum toxin suntikan tidak harus dijalankan jika kulit di sekitar mata bengkak. Pertama, ia adalah perlu untuk menyediakan dengan bantuan perkakasan urut dan oleh itu melancarkan peredaran darah di kawasan ini dan akan membantu untuk mengelakkan komplikasi selepas pentadbiran Botox. Di samping itu, ada banyak nuansa, seperti selepas Botox boleh berlaku pampasan kedutan di sudut mata dan hidung (karena otot bulat mata disekat di satu tempat, dia mulai berkumpul di lain). Ini juga perlu dipertimbangkan, oleh itu, untuk memilih optimum program salon perawatan boleh hanya satu yang layak pakar selepas pemeriksaan menyeluruh.