pengangkatan plasma

Darah manusia mengandungi potensi besar yang boleh mengaktifkan semua sumber badan yang diperlukan untuk melawan penuaan, dan perkembangan saintifik moden memungkinkan untuk mendedahkannya dengan cara yang terbaik.

Plasmolifting adalah prosedur suntikan terapeutik dan meremajakan di mana plasma kaya platelet daripada darah pesakit sendiri disuntik secara subkutan.

Eksperimen pertama dengan penggunaan plasma telah dijalankan di Amerika Syarikat beberapa dekad yang lalu, dan sehingga hari ini, plasmolifting (nama Inggeris - Terapi Plasma Kaya Platelet, atau terapi PRP) merupakan salah satu bidang utama perubatan anti-penuaan tempatan.

Penulis varian teknik ini, saintis, pada mulanya membangunkannya untuk digunakan dalam pembedahan maxillofacial, bagaimanapun, kajian klinikal lanjut mengesahkan keberkesanan pengangkatan plasma dalam trikologi dan kosmetologi.

Petunjuk untuk mengangkat plasma

Suntikan plasma kaya platelet (PRP) memberikan tubuh rangsangan yang kuat untuk memulakan proses anti-penuaan semula jadi. Sifat biostimulasi PRP memastikan pembentukan sel kulit baru daripada sel stem, menormalkan proses metabolik, pembentukan molekul asid hyaluronik baru dalam kulit, meningkatkan peredaran darah dan meningkatkan pengeluaran kolagen dan elastin oleh fibroblas.

Dengan bantuan Plasmolifting anda boleh:

  • Memperbaiki penampilan dan turgor kulit
  • Menghilangkan kedutan halus dan tanda regangan
  • Pastikan kesan mengangkat yang ketara
  • Menyembuhkan jerawat dan beberapa penyakit dermatologi yang lain

Di samping itu, suntikan berkesan sebagai ubat untuk keguguran rambut, pencegahan periodontitis, dan penghapusan gusi berdarah.

Bagaimanakah pengangkatan plasma dilakukan?

Pembebasan plasma daripada darah untuk peremajaan

Prosedur ini terdiri daripada beberapa langkah berturut-turut. Pertama, darah diambil dari urat pesakit - bergantung kepada keadaan kulit semasa dan hasil yang dijangkakan, antara 20 dan 120 ml diperlukan.

Kemudian darah dihantar ke centrifuge khas, di mana semasa putaran ia dibahagikan kepada tiga komponen utama:

  • Plasma miskin platelet (PPP)
  • Plasma Kaya Platelet (PRP) dan
  • eritrosit.

Pada langkah terakhir, PRP yang terhasil disuntik ke kawasan kulit yang bermasalah. Teknik suntikan untuk plasmolifting adalah serupa dengan mesoterapi - sejumlah besar suntikan dilakukan (secara purata, satu setiap 2 cm² kulit).

Prosedur ini mengambil masa kira-kira sejam dan dilakukan secara pesakit luar. Tiada anestesia diperlukan, tetapi anestesia tempatan mungkin diperlukan pada pesakit dengan kulit sensitif. Lebam kecil yang muncul di tapak suntikan akan hilang selepas beberapa hari.

Kursus standard plasmolifting terdiri daripada 2 hingga 4 prosedur yang dilakukan 2-3 minggu. Hasil suntikan PRP tidak muncul serta-merta - ia mengambil masa kira-kira 2 minggu untuk perubahan positif pertama muncul.

Prosedur sokongan lain bertujuan untuk menguatkan dan menyatukan kesan, yang berlangsung sekurang-kurangnya setahun. Pada masa yang sama, Dr. Akhmerov pilihan terbaik untuk menjalankan 2 kursus penuh setiap tahun.

Harga Plasmolifting. Berapa kos prosedur?

Dengan sendirinya, plasmolifting tidak melibatkan kos yang ketara - pesakit itu sendiri bertindak sebagai pembekal "ubat", centrifuge melakukan kerja pembersihan, dan mana-mana pakar kosmetik yang terlatih dalam teknik suntikan mesoterapi boleh menjalankan pengenalan PRP yang terhasil .

Komponen utama kos adalah harta intelek (prosedurnya dipatenkan dan satu-satunya pilihan yang mungkin untuk suntikan PRP).

Harga akhir untuk mengangkat plasma terdiri daripada bilangan kawasan yang dirawat (muka, tangan, leher, décolleté) dan kawasannya.

alternatif dan makanan tambahan

Prosedur ini digabungkan dengan baik dengan teknik anti-penuaan lain - khususnya, pelapisan semula laser, yang berguna untuk menyediakan kulit untuk pembedahan plastik dan memperbaiki penampilannya semasa tempoh pemulihan.

Adalah penting untuk memahami bahawa dengan kedutan yang mendalam dan kehilangan keanjalan kulit yang ketara ("terbang" bujur muka), plasmolifting tidak berkesan - dalam kes ini, kontur atau facelift mencapai kesan yang lebih baik.

kontraindikasi

Prosedur ini tidak disyorkan untuk dilakukan dengan kehadiran kontraindikasi berikut:

  • Tempoh kehamilan dan penyusuan susu ibu.
  • Proses keradangan di kawasan suntikan yang dicadangkan.
  • Penyakit berjangkit, penyakit sistem imun dan sebarang penyakit dalam peringkat akut.

Di samping itu, pengangkatan plasma biasanya tidak dilakukan pada pesakit di bawah umur 25 tahun.