Rawatan peremajaan wajah yang berkesan

Hampir setiap wanita ingin kelihatan lebih muda daripada usianya, tetapi produk anti-penuaan tidak boleh sentiasa memenuhi keinginan ini.

Dalam kes ini, salun kecantikan moden datang untuk menyelamatkan, menawarkan pelbagai prosedur kosmetik yang berkesan untuk peremajaan wajah pelbagai jenis pendedahan. Mereka dibahagikan kepada perkakasan, mekanikal dan manual.

Kumpulan pertama teknik anti-penuaan termasuk: laser, photorejuvenation, ultrasound, terapi vakum, darsonvalization.

Kumpulan kedua terutamanya termasuk mesoterapi dan biorevitalisasi. Ini adalah kaedah terapi yang sangat popular yang disyorkan kepada wanita dengan tanda-tanda pertama layu.

Kumpulan ketiga termasuk prosedur SPA yang dipanggil: topeng pelbagai komponen anti-penuaan (kolagen, vitamin, alga), scrub, scrub, urutan.

Penerangan mengenai prosedur anti-penuaan yang paling berkesan

fotorejuvenasi. Ia adalah salah satu kaedah terapi anti-penuaan yang paling popular dan tidak terlalu mahal. Teknik ini membolehkan anda melicinkan kedutan, meratakan kulit, menghilangkan rosacea dan parut.

Menguatkan kulit, memberikannya keserian, merangsang pengeluaran kolagen dan elastin.

Prosedur peremajaan wajah

Radiolift atau thermolift untuk facelift yang selamat dan penghapusan kedutan dalam tanpa pembedahan. Mudah menyelesaikan masalah penuaan pramatang dengan meningkatkan penghasilan gentian kolagen. Prinsip operasinya adalah berdasarkan tindakan denyutan semasa dalam julat frekuensi tinggi, yang memanaskan struktur protein ke suhu 65 darjah.

Apabila dipanaskan, kolagen dan elastin menggumpal menjadi lingkaran anjal yang padat, menghasilkan kesan angkat yang kuat.

Terapi laser, ultrasound. Di bawah pengaruh laser atau ultrasound, stratum corneum epidermis dikeluarkan. Ini melicinkan kedutan, melancarkan proses penjanaan semula sel dan meningkatkan keanjalan kulit.

terapi vakum. Berfungsi dengan baik pada tanda-tanda awal penuaan kulit dan menghalang penampilan kedutan pramatang dengan mengaktifkan pembentukan gentian kolagen.

Darsonvalization. Bertindak pada tisu cetek dengan arus denyutan frekuensi tinggi, ia meningkatkan peredaran darah dan proses metabolik, mengaktifkan pengeluaran bahan yang diperlukan untuk kesihatan kulit dan keremajaan.

Mesoterapi untuk peremajaan kulit

mesoterapi. Kaedah popular ini telah digunakan dalam perubatan estetik selama bertahun-tahun dan berdasarkan suntikan intradermal dengan dos bahan aktif terpilih. Terapi ini bertujuan untuk orang, kedua-duanya dengan tanda-tanda pertama layu dan dengan yang lebih kelihatan.

Dengan invasif yang minimum, prosedur ini membolehkan anda melicinkan kedutan halus, meningkatkan keanjalan epidermis dan menggalakkan penghidratan yang mendalam. Komponen seperti Botox, Dysport, asid hyaluronik, kompleks vitamin, ekstrak alga atau teh hijau, dsb. digunakan sebagai bahan aktif.

biorevitalisasi. Mengembalikan kecergasan dan keremajaan kulit. Teknik ini dibangunkan oleh saintis Itali. Semasa prosedur, asid hyaluronik tulen disuntik ke dalam epidermis dalam dos yang kecil, yang mencetuskan sintesis asid, kolagen dan elastin sendiri.

Biorevitalisasi kulit untuk peremajaan

Keputusan jangka panjang dapat dilihat selepas 3-4 sesi. Pesakit dapat melihat bagaimana rupa kulit secara beransur-ansur berubah: nada, keanjalan dan ketegasan meningkat, warna dan tekstur bertambah baik, garis-garis halus dilicinkan dan bujur muka diperbetulkan.

Perbezaan utama dari mesoterapi adalah keberkesanan teknik, komposisi persediaan dan bilangan prosedur. Yang pertama memerlukan dari 5 hingga 10 sesi, manakala hanya tiga yang mencukupi untuk biorevitalisasi, kesannya dapat dilihat dengan serta-merta.

Kupas. Salun kecantikan menawarkan kami asas resipi yang luas untuk pengelupasan dalam berasaskan asid. Tindakan mereka bertujuan untuk pengelupasan mendalam epidermis. Pengelupasan mempunyai kesan penjanaan semula dan penegang, mengimbangi kulit, mengawal fungsi kelenjar sebum, mengetatkan liang-liang, mengurangkan kedutan dan menggalakkan pembaharuan sel. Kesan terbaik dicapai selepas beberapa prosedur.

Tidak seperti topeng buatan sendiri, resipi dari salun kecantikan menyediakan penggunaan bahan aktif yang mempunyai kesan yang lebih ketara.