Peremajaan laser bukan ablatif

Kulit muka selepas peremajaan tanpa ablatif

Peremajaan kulit muka dan badan bukan ablatif pecahan ialah teknologi laser yang dicipta dan dipatenkan di Amerika Syarikat pada tahun 2004 dan telah menerima ulasan positif di seluruh dunia untuk menghapuskan dan merawat pelbagai manifestasi penuaan kulit dengan berkesan dan banyak lagi. Hari ini, mengikut statistik, ini adalah prosedur laser yang paling terkenal dan dicari di pasaran perubatan estetik.

Peremajaan laser bukan ablatif adalah cara yang berkesan untuk memerangi kendur dan penuaan. Pancaran laser pecahan bertindak pada lapisan dalam kulit tanpa merosakkan kulit luar, memberikan kesan menegang dan merangsang pengeluaran kolagen. Menggunakan peranti erbium yang memancarkan pancaran dengan panjang gelombang 1064-2940 nm, pakar kosmetologi mencapai hasil yang boleh dilihat selepas prosedur pertama. Ini adalah salah satu kaedah yang paling berkesan dan pada masa yang sama paling lembut.

prinsip kerja

Peranti erbium yang digunakan untuk peremajaan bukan ablatif berfungsi dengan sangat baik: di bawah tindakan cahaya, semua kedutan dihilangkan - kedua-dua halus dan dalam, parut selepas jerawat, tanda regangan, parut dan cela lain hilang. Pancaran laser pecahan, bukan ablatif, yang bertindak pada lapisan dalam, tepu lembapan dermis, menyebabkan penghasilan kolagen dan bertindak sebagai pemangkin untuk peremajaan. Kursus pada peranti bukan ablatif sudah cukup untuk menjadikan wajah kelihatan muda semula.

Kaedah bukan ablatif juga berfungsi selepas kursus. Kulit terus meremajakan dan kesannya meningkat dari semasa ke semasa. Menurut ulasan, untuk mencapai hasil maksimum, ia akan mengambil masa beberapa bulan selepas kursus: pada masa ini, proses yang dimulakan semasa prosedur mula berkuat kuasa sepenuhnya dan memperbaharui sepenuhnya tisu.

Ciri-ciri prosedur peremajaan dan pemulihan bukan ablatif

Pancaran laser separa yang digunakan dalam teknik ini bertindak secara selektif pada tisu. Daripada aliran sinaran berterusan yang menyebabkan kerosakan dan pembakaran selular berterusan, peranti pecahan bukan ablatif memanaskan tisu dalam "web" dan meninggalkan sebahagian besar tisu utuh. Ini mempercepatkan dan memudahkan proses pembaikan.

Dengan kaedah bukan ablatif, lapisan yang lebih dalam terdedah - dari 1 mm. Kain luar tidak memerah dan kelihatan normal. Anda tidak perlu risau tentang wajah selepas prosedur - ini disahkan oleh sebarang ulasan.

Prosedur peremajaan laser bukan ablatif tidak memerlukan anestesia, praktikalnya tidak menyebabkan kesakitan dan ketidakselesaan. Kaedah bukan ablatif digunakan walaupun untuk merawat kawasan kulit yang halus - pada leher, sekitar mata, dll.

Untuk menghentikan penuaan dan memulakan proses pembaharuan sel, 3-4 prosedur dengan peranti bukan ablatif sudah mencukupi. Selepas setiap sesi, pemulihan penuh mengambil masa 2-3 hari. Pada masa ini, tidak disyorkan untuk menggunakan kosmetik, tinggal di bilik mandi atau mandi untuk masa yang lama, gunakan solarium atau berjemur.

Gambar sebelum dan selepas prosedur

sebelum dan selepas peremajaan kulit tanpa ablatif foto 1foto peremajaan kulit sebelum dan selepas tidak ablatif 2

Peremajaan bukan ablatif sebagai cara yang berkesan untuk menghilangkan kedutan

Kaedah bukan ablatif menerima ulasan yang baik daripada pakar kosmetologi di Moscow dan di seluruh dunia. Kesan prosedur juga dihargai oleh pesakit: selepas tiga atau empat sesi, kulit diketatkan dan peremajaan berlaku di hadapan mata kita, tanpa tekanan tambahan.

Ulasan bercakap tentang keselamatan dan ketidakselesaan kaedah. Ubat bukan ablatif dengan pendekatan yang cekap tidak menyebabkan luka bakar dan mengekalkan muka yang utuh. Tidak seperti banyak teknologi lain yang Moscow boleh tawarkan kepada pencinta kosmetik perkakasan, kaedah bukan ablatif berfungsi dengan berkesan dan ekonomi.

Kontraindikasi untuk peremajaan laser bukan ablatif pecahan

Pancaran laser tidak ablatif lembut pada tisu luar muka, memastikan ia dilindungi daripada habuk, angin dan pengaruh suhu. Kaedah pecahan bukan ablatif membolehkan penjanaan semula tisu yang lebih cepat. Prosedur ini dianggap selamat. Walau bagaimanapun, tidak disyorkan untuk melakukannya dengan kehadiran beberapa penyakit atau keadaan:

  • Penyakit berjangkit pada kulit dan bukan sahaja;
  • sebarang keadaan kulit dengan tumpuan pada muka atau tapak rawatan lain;
  • hipertensi, diabetes dan beberapa penyakit lain;
  • dengan berhati-hati - semasa kehamilan dan penyusuan;
  • penyakit mental, saraf;
  • sensitiviti kepada cahaya.

Peremajaan laser tanpa ablatif sesuai untuk hampir semua pesakit, tanpa mengira jenis kulit.

kesan sampingan

Tirus bukan ablatif pecahan agak selamat. Dengan pemilihan panjang gelombang yang betul dan pemprosesan muka yang teliti, pemulihan berlaku dengan cepat dan tanpa akibat. Masalah hanya boleh timbul secara tidak sengaja.

Pancaran laser bukan ablatif boleh menyebabkan luka bakar, terutamanya kepada orang yang buta huruf. Akibatnya, bintik-bintik merah muncul di muka. Dengan intoleransi individu, fenomena lain mungkin berlaku. Mereka sangat jarang berlaku, berdasarkan ulasan.